Siirry suoraan sisältöön

Erto maksaa lakkoavustuksen myös muiden liittojen lakoista

Erto maksaa jäsenilleen lakkoavustusta lakon aiheuttamasta ansionmenetyksestä siitä riippumatta, onko lakko Erton vai jonkin muun liiton sopimusalallaan toteuttama lakko.

Nainen tunnelissa.
Erto on aiemmin maksanut ja maksaa tänäkin vuonna jäsenilleen vastaavat lakkoavustukset kuin lakon järjestävä liitto maksaa omille jäsenilleen. Erton jäsen on siis samassa asemassa kuin lakon järjestävän liiton jäsen.
 
Kuluvan vuoden työehtoneuvottelut ovat poikkeuksellisen vaikeat. Hinnat nousevat kovaa vauhtia ja palkat ovat nousseet Suomessa kilpailijamaita hitaammin. Suomen kansainvälinen kilpailukyky on hyvä. Yritykset tekevät keskimäärin erinomaista tulosta ja kevään osinkopotista odotetaan kaikkien aikojen ennätystä.
 
Työmarkkinaneuvotteluissa työnantajat eivät ole olosuhteista huolimatta suostuneet kohtuullisiin ostovoimaa turvaaviin palkankorotuksiin. Kohtuullisten palkankorotusten sijasta työnantajat ovat useissa neuvottelupöydissä kieltäytyneet neuvottelemasta palkankorotuksista ja vaatineet työehtoheikennyksiä ennenkuulumattomalla tavalla. Vaikeat neuvottelut ovat johtaneet ja ovat johtamassa yhä useammalla alalla lakkoihin ja muihin työtaistelutoimiin. Erto tukee jäseniään kaikissa työtaistelutilanteissa.
 
Lisätietoja saat Erton työsuhdeneuvonnasta p. 09 613 231, ma–pe klo 8.30–13.30.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin