Jäsenmaksut

ERTOn jäsenmaksu 2021 on 1,36 % bruttopalkastasi. Käytännössä maksu on 11,05–44,50 euroa kuukaudessa. Saat vähentää jäsenmaksun verotuksessasi. Ilmoitamme tiedot maksamistasi jäsenmaksuista automaattisesti verottajalle. Tarkista summa veroehdotuksestasi.


Työssä käyvän jäsenmaksu

Jäsenmaksu on 1,36 % bruttopalkasta eli kaikesta ennakonpidätyksen alaisesta tulosta.

Jäsenmaksu on aina vähintään 11,05 € ja enintään 44,50 € kuukaudessa. Jäsenmaksu sisältää liiton, työttömyyskassan ja jäsenyhdistyksen jäsenmaksun.

Voit laskea jäsenmaksusi suuruuden alla olevalla laskurilla.

Laskuri

Kuukausitulot €/kk
LASKE JÄSENMAKSUSIPalkattoman ajan jäsenmaksu

Jäsenmaksun minimimaksu ja maksu palkattomalta ajalta on 11,05 € kuukaudessa.
Sitä maksetaan:

 • äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla/hoitovapaalla (Huom. Jos työnantajasi maksaa sinulle ensimmäisien kuukausien ajalta palkkaa, palkkatulosta maksetaan normaali jäsenmaksu)
 • asevelvollisuuden ajalta
 • opiskelun ajalta (varsinainen jäsen, joka siirtyy päätoimiseksi opiskelijaksi)
 • määräaikaisella eläkkeellä
 • palkattomalla vapaalla
 • palkattomalla sairauslomalla
 • virkavapaalla
 • Kelan peruspäivärahalla, työmarkkinatuella tai yli kuukauden kestävällä karenssilla.

Ilmoita palkattomasta kaudesta ERTOlle välittömästi liiton eAsioinnissa »

Jäsenmaksu päivärahaa saavilta

Jos saat työttömyyskassalta päivärahaa tai muuta korvausta, työttömyyskassa perii jäsenmaksun automaattisesti maksamastaan etuudesta. Silloin kun teet osa-aikatyötä ja saat soviteltua päivärahaa suoritat tulojen jäsenmaksun itse, työttömyyskassa perii jäsenmaksun vain päivärahasta. Jäsenmaksu suoritetaan todellisen summan mukaan vaikka se jäisi alle minimisumman. Jäsenmaksun minimi on tänä vuonna 11,05 €, muistathan itse suorittaa mahdollisen erotuksen jos päivärahasta peritty jäsenmaksu ei ole vähintään minimisumma. Erotuksen voi suorittaa muutamalta kuukaudelta kerrallaan.

Opiskelijajäsenen jäsenmaksu

Opiskelijajäsenyys ERTOssa on ilmainen, ja se koskee ensimmäistä kertaa pelkästään liiton jäseneksi liittyviä opiskelijoita. Opiskelijajäsenyys ei sisällä työttömyysturvaa.

ERTOn varsinaisena jäsenenä ollut/oleva jäsen, joka siirtyy opiskelemaan, saa opintojensa aikana jäsenmaksut minimisummalla 11,05 €/kk. Maksamalla jäsenmaksun säilytät työttömyyskassan jäsenyyden katkeamattomana ja oikeus ansiosidonnaiseen päivärahaan säilyy.

Lue lisää opiskelijajäsenyydestä »

Yrittäjäjäsenen jäsenmaksu

Yrittäjäjäsen jälkisuoja-ajalla: Voit yritystoiminnan aloittaessasi säilyttää jäsenyytesi ERTOn työttömyyskassassa korkeintaan 18 kuukauden ajan (ns. jälkisuoja-aika). Jälkisuoja-aikana jäsenmaksu määräytyy ennen yrittäjyyttä tai mahdollista työttömyyttä olleen palkkatulon, ei yritystulon mukaan. Jälkisuoja-ajalla olevan yrittäjäjäsenen jäsenmaksu on siis 1,36 % ennakonpidätyksen alaisesta yrittäjyyttä tai mahdollista työttömyyttä edeltäneestä palkkatulosta, kuitenkin enintään 44,50 €/kk. Vähimmäisjäsenmaksu on 11,05 €/kk.

Yrittäjäjäsen/Itsensä työllistäjä: Yrittäjäjäsenen jäsenmaksu on 19 € kuukaudessa. Yrittäjäjäsenyys ei sisällä työttömyysturvaa.

Eläkeläisjäsenen jäsenmaksu

Eläkeläisjäsenen jäsenmaksu on 102 €/vuosi (8,50 € kuukaudessa). Loppukalenterivuosi eläkkeelle siirtymisestä alkaen on maksuton.

Lue lisää eläkeläisjäsenyydestä »

Jäsenmaksu lomautusaikana

Työnantaja perii jäsenmaksun palkastasi (koko- tai osa-aikalomautus)

 1. Saat kassalta päivärahaa
  Et maksa itse jäsenmaksua. Työttömyyskassa perii jäsenmaksun maksamastaan päivärahasta ja työnantaja palkasta.

 2. Et ole oikeutettu päivärahaan (työttömyyskassan työssäoloehto ei ole täyttynyt)
  Täysiltä lomautuskuukausilta maksat minimijäsenmaksua 11,05 eur/kk. Vajailta lomautuskuukausilta (kesken kuukauden alkava ja päättyvä lomautus) maksat jäsenmaksua 1,36 % saadusta bruttopalkasta. Ilmoita lomautusaika eAsioinnissa (Jäsenmaksutiedot - Syötä palkaton jakso - Valitse palkattoman jakson syyksi "Lomautus"). Lähetämme sinulle viitteet jäsenmaksun suorittamiseksi lomautuksen ajalta.

Maksat jäsenmaksun itse

Kokoaikalomautus

 1. Saat kassalta päivärahaa
  Täysiltä lomautuskuukausilta et maksa itse jäsenmaksua. Työttömyyskassa perii jäsenmaksun maksamastaan päivärahasta. Vajailta lomautuskuukausilta (kesken kuukauden alkava ja päättyvä lomautus) maksat jäsenmaksua 1,36 % saadusta bruttopalkasta.

 2. Et ole oikeutettu päivärahaan (työttömyyskassan työssäoloehto ei ole täyttynyt)
  Täysiltä lomautuskuukausilta maksat minimijäsenmaksua 11,05 eur/kk. Vajailta lomautuskuukausilta (kesken kuukauden alkava ja päättyvä lomautus) maksat jäsenmaksua 1,36 % saadusta bruttopalkasta.

Osa-aikalomautus

 1. Saat kassalta päivärahaa
  Kun olet osa-aikalomautettuna tai lyhennetyllä työviikolla maksat jäsenmaksua 1,36 % saadusta bruttopalkasta. Työttömyyskassa perii jäsenmaksun vain maksamastaan sovitellusta päivärahasta.

 2. Et ole oikeutettu päivärahaan (työttömyyskassan työssäoloehto ei ole täyttynyt)
  Kun olet osa-aikalomautettuna tai lyhennetyllä työviikolla maksat jäsenmaksua 1,36 % saadusta bruttopalkasta (ja vähintään minimijäsenmaksun 11,05 €/kk, jos summa palkasta laskettuna jää alle sen).

Ammattiliiton / työttömyyskassan vaihtaminen

Jos siirryt ERTOon toisen liiton jäsenyydestä, huolehdithan että jäsenmaksu tulee maksettua jokaiselta kuukaudelta joko edelliseen liittoon tai ERTOon. Katko jäsenmaksuissa vaarantaa työttömyysturvasi.

Jos siirryt vuosimaksullisesta työttömyyskassasta, joka ei palauta sinulle ns. käyttämättä jääneitä kuukausia, laita siitä viestiä jäsenhakemuksen lisätietoihin tai jäsenpalvelun sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Hyvitämme käyttämättä jääneen osan sinulle.

Lue lisää jäsenmaksusta