Opiskelijajäsenyys

ERTOn opiskelijajäsenyys on ilmainen ja opiskelijajäsenet ovat oikeutettuja kaikkiin ammattiliiton jäsenetuihin. Opiskelijajäsenenä varmistat selustasi ja opit tuntemaan oikeutesi työelämässä.

Opiskelijajäseneksi voivat liittyä kaikki ertolaisilla toimialoilla opiskelevat. Koulutusaste voi olla toisen asteen ammatillinen oppilaitos, ammattikorkeakoulu tai yliopisto. 

Maksuton opiskelijajäsenyys koskee ensimmäistä kertaa ammattiliiton jäseneksi liittyvää opiskelijaa. ERTOn varsinaisena jäsenenä ollut/oleva jäsen, joka siirtyy opiskelemaan, saa opintojensa aikana jäsenmaksut minimisummalla. Jäsenmaksu kannattaa maksaa, jotta työttömyyskassan jäsenyys säilyy katkeamattomana ja oikeus ansiosidonnaiseen päivärahaan säilyy. 

Liiton maksuton opiskelijajäsenyys ei sisällä työttömyyskassan jäsenyyttä eikä siten oikeuta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan.

Liity opiskelijajäseneksi liittoon » 

Töissä opintojen ohella?

Jos teet töitä opintojen ohella ja haluat päästä ansiosidonnaisen työttömyysturvan piiriin, liity varsinaiseksi jäseneksi. Siten vakuutat itsesi työttömyyden varalle kerryttämällä työssäoloehtoasi eli oikeuttasi ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan opiskelun ohella tehdyillä töillä. Lue lisää työssäoloehdosta » 

Liity varsinaiseksi jäseneksi » 

Opiskelijajäsenen edut

  • Saat henkilökohtaista palvelua työsuhdeneuvonnasta aina kun tarvitset.
  • Lakimiehemme ja asiantuntijamme hoitavat työsuhteeseesi liittyvät neuvottelut ja riita-asiat.
  • Pääset vaikuttamaan alasi työehtosopimuksen sisältöön.
  • Luottamusmies auttaa sinua työpaikallasi.
  • Voit osallistua ERTOn ja ERTO Nuorten järjestämiin koulutuksiin ja tapahtumiin.
  • Saat alennuksia mm. vakuutuksista, risteilyistä, hotelleista ja polttoaineesta.
  • Jäsenmaksuun kuuluu matkustajavakuutus vapaa-ajan ulkomaanmatkoille.

Lue lisää ERTOn jäseneduista ja palveluista » 

Nuorisotoimintaa!

ERTO Nuorten tapahtumissa on luvassa koulutusta, tekemistä, toimintaa, rentoa menoa, tietoa, kokemusten vaihtoa, tutustumista muihin ertolaisiin nuoriin ja hauskoja hetkiä. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää ERTO Nuoret -toiminnasta » 

Opiskelijajäsen, toimi näin valmistumisen jälkeen

1. Valmistunut ja töissä

Kun olet valmistunut oppilaitoksesta ja olet saanut töitä, voit liittyä varsinaiseksi jäseneksi. Varsinaiseksi jäseneksi kannattaa liittyä mahdollisimman pian työelämään siirtymisen jälkeen, jotta saat oikeuden ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan ja palveluita mahdollisissa työpaikan riita-asioissa. Autamme tarvittaessa myös työsopimuksen kanssa. Varsinaisena jäsenenä maksat normaalin jäsenmaksun (tietoa jäsenmaksusta »).

Täytettyäsi hakemuksen, saat jäsenmaksujen perintävaltakirjan sähköpostiisi. Anna se palkanlaskijallesi ja pyydä palauttamaan alaosa täytettynä ERTOlle. Voit myös maksaa jäsenmaksusi itse.

Siirry jäsenhakemukseen » 

2. Valmistunut, "työnhaku käynnissä"

Jos olet valmistunut, mutta et vielä mukana työelämässä, voit liittyä liiton jäseneksi. Et voi kuitenkaan vielä liittyä työttömyyskassan jäseneksi, sillä se edellyttää työsuhdetta. Kirjoita jäsenhakemuksen työnantaja-kohdan pakollisiin kenttiin  "ei työsuhdetta", valitse työaika-kentän valikosta vaihtoehto "kokoaikainen" ja kirjaa nykyinen työsuhde alkoi-kenttään valmistumispäivämääräsi. Lisää tämän lisäksi lisätietokenttään lause "Liityn vain liiton jäseneksi". Saat jäsenmaksuohjeet postitse. Heti kun siirryt työelämään, ilmoita liittyväsi myös työttömyyskassaan ja kerro työnantajatietosi.

Siirry jäsenhakemukseen »   

Ilmoita muuttuneista tiedoista

Ilmoita aina kaikista muutoksista ERTOn jäsenrekisteriin, esimerkiksi jos jatkat opiskelua alun perin ilmoittamasi päivämäärän jälkeen tai jos olet vaihtanut oppilaitosta.

Ilmoita oppilaitoksesi ja arvioitu valmistumispäiväsi: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteystietomuutokset ja esimerkiksi työnantajan vaihtumisen voi ilmoittaa liiton eAsioinnissa » 

Tervetuloa Työelämään-sivusto

Oletko siirtymässä työelämään tai tekemässä töitä vaikkapa opintojen ohella? Onko ensimmäinen kesätyöpaikka plakkarissa? STTK:n Tervetuloa Työelämään -verkkosivusto kertoo Sinulle työelämän keskeiset pelisäännöt sekä työntekijän velvollisuudet ja oikeudet tiiviissä paketissa.

Tervetuloa työelämään »