Jäsenopas

Jäsenrekisteristä saat henkilökohtaista neuvontaa ja palvelua ammattiliittomme jäsenyys-, jäsenmaksu- ja jäseneksi liittymisasioissa.

Jäsenrekisterin yhteystiedot »

Hyödyllisiä linkkejä:

Jäsenkortti ja -kalenteri

Jäsenkortti

ERTOn muovinen jäsenkortti poistuu käytöstä vuodenvaihteessa. Nykyinen jäsenkorttisi on voimassa 31.12.2022 asti. Emme enää lähetä jäsenkorttia uusille jäsenillemme, emmekä toimita uutta korttia kortin kadottaneille 1.11.2022 lähtien. Löydät jäsenkortin etupuolelle painetut tiedot eli jäsennumerosi ja yhdistystietosi liiton eAsioinnista.

Jäsenkortista luopumisella ei ole vaikutusta matkustajavakuutuksesi voimassaoloon. Löydät jatkossa reissujasi turvaavan matkavakuutuskortin vakuutusyhtiö Turvan TaskuTurva-mobiilisovelluksesta.

TaskuTurvasta löydät vakuutusturvasi, luotettavan lääkärin yhteystiedot ulkomailla ja paljon muuta! Ota TaskuTurva käyttöön jo nyt, hyvissä ajoin ennen vuodenvaihteen matkustuskautta!

Miten otan TaskuTurvan käyttöön?

Lataa TaskuTurva sovelluskaupasta. Se ei maksa sinulle mitään. TaskuTurva on ladattavissa Android-laitteille Google Play Kaupasta ja iPhonelle AppStoresta.

Jotta näet vakuutusturvasi ja jäsenetusi TaskuTurvassa, sinun tulee vahvistaa jäsenyytesi kirjautuessasi ensimmäistä kertaa sovellukseen.

Katso tarkemmat ohjeet ja lataa TaskuTurva puhelimeesi »

Jos olet lähdössä matkalle, muttet syystä tai toisesta voi ottaa TaskuTurvaa käyttöösi, voit

  • tulostaa matkavakuutustodistuksen Turvan verkkopalvelussa. Palvelu edellyttää vahvaa tunnistautumista.
  • pyytää todistuksen soittamalla Turvan asiakaspalvelunumeroon 01019 5110 arkisin klo 8–18 tai
  • poiketa hakemaan sen Turvan toimistolta.

Osoitteessa turva.fi/erto voit tilata matkavakuutustodistuksen, joka toimitetaan sähköpostilla kolmen arkipäivän kuluessa.

Jäsenkalenteri

Jäsenet voivat halutessaan tilata itselleen ERTOn taskukalenterin. Jos haluat kalenterin itsellesi, niin käy tilaamassa se edeltävän vuoden kesäkuun puoleen väliin mennessä eAsioinnissa. Tilaus on voimassa myös tulevina vuosina, ellet käy sitä perumassa.

Jos haluat vuoden 2023 jäsenkalenterin, tilaathan sen 13.6.2022 mennessä.

Oman kalenteritilauksesi hallinta tapahtuu näin:

  1. Kirjaudu eAsiointiin.
  2. Valitse jäsentiedot-välilehdeltä jäsenedut.
  3. Paina muokkaa-painiketta.
  4. Lisää kalenteri-kohtaan ”Haluan” tai ”En halua” -valinta.

Jos haluat vuoden 2023 kalenterin, muttet muistanut tilata sitä 13.6.2022 mennessä, laita viestiä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

eAsiointi käytössäsi 24 h

Voit hoitaa monia asioitasi suoraan netissä. Liiton eAsioinnissa voit korjata tietojasi ammattiliiton jäsenrekisterissä, ilmoittaa työnantajamuutoksista, maksaa jäsenmaksujasi, tehdä ilmoituksen palkattomasta ajanjaksosta, tilata uuden jäsenkortin kadonneen tilalle ja ilmoittaa eläkkeelle jäämisestä. Löydät eAsoinnista myös jäsennumerosi ja tiedon omasta yhdistyksestäsi.

Työttömyyskassalle voit eAsioinnissa mm. lähettää päivärahahakemuksen ja seurata hakemuksesi käsittelyn tilannetta.

Työttömyyskassa

Jos asiasi koskee työttömyysasioita, esimerkiksi työttömyyspäivärahaa tai vuorotteluvapaakorvausta, ota yhteyttä työttömyyskassaan.

Työsuhdeneuvonta

Työsuhdeneuvonnasta saat henkilökohtaista palvelua työsuhteeseesi liittyvissä kysymyksissä. Lakimiehemme ja asiantuntijamme antavat puhelimitse tietoja ja neuvoja esimerkiksi palkkaustasi, työaikojasi tai vuosilomiasi koskeviin kysymyksiin.