Jäsenmaksut

ERTOn jäsenmaksu 2018 on 10,75-44,50 € kuukaudessa, 1,37 % bruttopalkastasi. Saat vähentää jäsenmaksun verotuksessasi. Ilmoitamme tiedot maksamistasi jäsenmaksuista automaattisesti verottajalle. Tarkista summa veroehdotuksestasi. 

1. Työssä käyvän jäsenmaksu

Jäsenmaksu on 1,37 % bruttopalkasta, mukaan lukien loma-ajan palkka, lomakorvaus ja lomaraha. Jäsenmaksu on vähintään 10,75 € ja enintään 44,50 € kuukaudessa. Jäsenmaksu sisältää liiton, työttömyyskassan ja jäsenyhdistyksen jäsenmaksun.

Voit laskea jäsenmaksusi suuruuden alla olevalla laskurilla. 

Laskuri

Kuukausitulot €/kk
LASKE JÄSENMAKSUSI
 

2. Opiskelijajäsenen jäsenmaksu

Opiskelijajäsenyys ERTOssa on ilmainen. Koskee ensimmäistä kertaa pelkästään liiton jäseneksi liittyviä opiskelijoita. Opiskelijajäsenyys ei sisällä työttömyysturvaa. 

ERTOn varsinaisena jäsenenä ollut/oleva jäsen, joka siirtyy opiskelemaan, saa opintojensa aikana jäsenmaksut minimisummalla 10,75 €/kk. Jäsenmaksua täytyy maksaa, jotta työttömyyskassan jäsenyys säilyy katkeamattomana ja oikeus ansiosidonnaiseen päivärahaan säilyy.

Lue lisää opiskelijajäsenyydestä » 

3. Yrittäjäjäsenen jäsenmaksu

Yrittäjäjäsen jälkisuoja-ajalla: Voit yritystoiminnan aloittaessasi säilyttää jäsenyytesi ERTOn työttömyyskassassa korkeintaan 18 kuukauden ajan (ns. jälkisuoja-aika). Jälkisuoja-aikana jäsenmaksu määräytyy ennen yrittäjyyttä tai mahdollista työttömyyttä olleen palkkatulon, ei yritystulon mukaan. Jälkisuoja-ajalla olevan yrittäjäjäsenen jäsenmaksu on 1,37 % ennakonpidätyksen alaisesta yrittäjyyttä tai mahdollista työttömyyttä edeltäneestä palkkatulosta, kuitenkin enintään 44,50 €/kk. Vähimmäisjäsenmaksu on 10,75 €/kk. 
 
Yrittäjäjäsen/Itsensä työllistäjä: Yrittäjäjäsenen jäsenmaksu on 19 € kuukaudessa. Yrittäjäjäsenyys ei sisällä työttömyysturvaa.
 
 

4. Eläkeläisjäsenen jäsenmaksu

Eläkeläisjäsenen jäsenmaksu on 102 €/vuosi (8,50 € kuukaudessa). Loppukalenterivuosi eläkkeelle siirtymisestä alkaen on maksuton. 

Lue lisää eläkeläisjäsenyydestä » 

5. Palkattoman ajan jäsenmaksu

Jäsenmaksu palkattomalta ajalta on 10,75 € kuukaudessa. Sitä maksetaan:

  • äitiys-, isyys- tai vanhempainlomalla/hoitovapaalla
  • asevelvollisuuden ajalta
  • opiskelun ajalta (varsinainen jäsen, joka siirtyy päätoimiseksi opiskelijaksi)
  • määräaikaisella eläkkeellä
  • palkattomalla vapaalla
  • palkattomalla sairauslomalla
  • virkavapaalla
  • Kelan peruspäivärahalla, työmarkkinatuella tai yli kuukauden kestävällä karenssilla.

Ilmoita palkattomasta kaudesta ERTOlle välittömästi liiton eAsioinnissa » 

Ammattiliiton / työttömyyskassan vaihtaminen

Jos siirryt ERTOon toisen liiton jäsenyydestä, huolehdi että jäsenmaksu tulee maksettua jokaiselta kuukaudelta joko edelliseen liittoon tai ERTOon. Katko jäsenmaksuissa vaarantaa työttömyysturvasi.

Jos siirryt vuosimaksullisesta työttömyyskassasta eikä se palauta sinulle ns. käyttämättä jääneitä kuukausia, laita siitä viestiä jäsenhakemuksen lisätietoihin tai jäsenpalvelun sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Hyvitämme käyttämättä jääneen osan sinulle.

Miten jäsenmaksu maksetaan?

1. Voit tehdä työnantajan kanssa jäsenmaksun perintäsopimuksen »
Perintäsopimus on työntekijän ja työnantajan välinen sopimus. Sopimuksella annat työnantajalle oikeuden periä ERTOn jäsenmaksun suoraan palkastasi kuukausittain ja tilittää jäsenmaksun ERTOlle. Liitto ei voi tehdä sopimusta jäsenen puolesta.

Netin kautta liittyneet uudet jäsenet saavat esitäytetyn perintäsopimuksen sähköpostiinsa. Perintäsopimuksen voit tulostaa myös tästä » 

Tulosta sopimus ja pyydä palkanlaskijaasi täyttämään siitä alaosa sekä toimittamaan sopimuksesta kopio välittömästi ERTOlle sähköpostilla tai postilla (yhteystiedot »). Alkuperäinen sopimus jää palkanlaskijallesi. Työnantaja tilittää jäsenmaksusi ERTOlle. Toimitamme perintäohjeet suoraan palkanlaskijallesi. Tarkista palkkalaskelmastasi, että jäsenmaksu on peritty kuukausittain. 

2. Voit maksaa jäsenmaksun itse
a) E-lasku: Maksa jäsenmaksusi kätevästi ekologisella e-laskulla ja luovu viitenumeroiden näpyttelystä.

Löydät laskutustiedot verkkopankistasi nimellä "Toimihenkilöliitto ERTO". Muuta e-laskun summa oikeaksi! Voit käyttää apunasi sivun ylälaidasta löytyvää jäsenmaksulaskuriamme. Lue e-laskusta tarkemmin sivun alaosasta.

b) Viitelista:  Jäsenrekisterimme lähettää maksuohjeet ja viitenumerot jokaiselle uudelle jäsenelle ja kaikille vuosittain. Jos et ole tehnyt sopimusta työnantajaperinnästä, käytä saamiasi maksuviitteitä. Älä anna omia maksuviitteitäsi palkanlaskijallesi.

Jos saat työttömyyskassalta päivärahaa tai muuta korvausta, työttömyyskassa perii jäsenmaksun automaattisesti maksamastaan etuudesta.  

Jäsenmaksun viivästyminen voi johtaa jäsensuhteen katkeamiseen sekä vaarantaa työttömyysturvan.

E-lasku: Useimmin kysyttyjä kysymyksiä ERTOn e-laskusta

Voit maksaa jäsenmaksusi näppärästi e-laskulla. Alta löydät ohjeistuksen e-laskuun siirtymistä varten.

Jos et löydä vastausta kysymykseesi tästä, ota yhteyttä jäsenrekisteriimme: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 09 6132 3204 ma–ti, to–pe 9:30–13:30.

Miten saan jäsenmaksulaskun e-laskulla?

E-lasku tilataan aina oman verkkopankin kautta, ei ERTOsta. Löydät laskuttajatiedot verkkopankistasi nimellä Toimihenkilöliitto ERTO. Vaihtoehtoisesti voit klikata verkkopankissasi ”tilaa e-lasku” sen jälkeen kun olet maksanut jäsenmaksusi. Molemmissa tapauksissa saat seuraavan jäsenmaksulaskusi suoraan verkkopankkiisi e-laskuna. Tieto e-laskun tilaamisesta siirtyy pankin kautta ERTOn jäsenrekisteriin. 

Kun olet tilannut e-laskun, emme enää lähetä sinulle enää paperista viitelistaa.

Milloin e-lasku tulee verkkopankkiini?

Lähetämme e-laskun verkkopankkiisi jokaisen kuukauden lopussa, viimeisenä tai toiseksi viimeisenä päivänä.

Mistä tiedän, että minulle on saapunut e-lasku ERTOlta?

Pankeilla on erilaisia käytäntöjä e-laskun saapumisesta ilmoittamiseen. Lisätietoja saat pankistasi. Useimmissa pankeissa voit tilata ilmoituksen sähköpostiisi tai tekstiviestillä.

Milloin eräpäivä on?

Eräpäivä on aina seuraavan kuukauden 15. päivä. Eli tammikuun jäsenmaksujen eräpäivä on 15.2. ja helmikuun jäsenmaksujen eräpäivä on 15.3. jne.

Miten näen mitä ajankohtaa lasku koskee?

Klikkaa auki laskun kuva. Useimmissa verkkopankeissa lukee ”avaa erittely” tms. Erittelystä näet laskun tarkemmat tiedot.

Miten maksan e-laskun?

Muuta laskun summa kyseisen kuukauden tulojasi vastaavaksi. Älä tee muutoksia laskun viitenumeroon. Hyväksy lasku verkkopankkisi käytäntöjen mukaisesti. Laskun summa veloitetaan tililtäsi vasta hyväksyntäsi jälkeen. Summan laskemisessa voit käyttää apuna ylempää tältä sivulta löytyvää jäsenmaksulaskuria.

Älä hyväksy nollasummaista laskua eteenpäin. ERTOn jäsenmaksu palkattomalta ajalta on minimin suuruinen. 

Eläkeläisjäsenet ja yrittäjäjäsenet saavat e-laskunsa automaattisesti oikealla summalla. Kattosummaista jäsenmaksua maksavat voivat tilata e-laskun ko. summalla (lue alempaa).

Miksi e-laskun summa on nolla tai yksi sentti?

Jäsenten tulot voivat vaihdella kuukausittain, joten emme voi tietää laskun summaa. Osa verkkopankeista ei hyväksy nollalaskun summan muuttamista, joten näiden pankkien asiakkaat saavat e-laskunsa yhden sentin suuruisina. Muuta aina laskun summa kuukauden tulojasi vastaavaksi.

Miten asetan e-laskun menevän maksuun automaattisesti tililtäni?

Jos maksat niin sanottua kattojäsenmaksua eli 44,50 € joka kuukausi, voit saada e-laskusi suoraan kyseisellä summalla. Tilaa e-lasku normaalisti verkkopankissasi ja ilmoita sen jälkeen jäsenrekisteriimme Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  haluavasi kattosummaisen e-laskun. Summa on mukana seuraavassa e-laskussasi ja voit halutessasi asettaa laskun automaattimaksatukseen verkkopankissasi.

Mistä tiedän mitä jäsenmaksuja olen jo maksanut?

Kaikki maksamasi e-laskut säilyvät verkkopankissasi pankin määrittämän ajanjakson. Voit tarkastella maksamiasi maksuja myös liiton eAsioinnin kautta »