96 % on hieno luku
Blogi

96 % on hieno luku

Kirjoittaja: Juri Aaltonen Julkaistu:

Olen äärimmäisen ylpeä ERTOn tuoreen jäsenkyselyn tuloksista. 96 % vastaajista ilmoitti olevansa valmis suosittelemaan ERTOn jäsenyyttä. Aloittaessani ERTOn puheenjohtajana totesin, että liiton jäsenyyden pitää olla niin hyvä juttu että siitä on valmis kertomaan kollegalle. 46 % ERTOn jäsenistä on saanut tiedon liitosta omalta kollegaltaan. Kunnioitettava luku tuokin.

Virkaanastujaispuheessani viittasin aikanaan Amerikoissa vaikuttaneiden Mustien pantterien toimintaan. Viittauksella en tarkoittanut väkivallan ihannoimista, vaan perimmäisen ideologian järkevyyttä. Mustien pantterien syntymisen taustalla oli toki mustaihoisten syrjintä, mutta myös mustaihoisten oma asenne. Mustat tuntuivat häpeävän omaa ihonväriään. He eivät halunneet olla mustia, vaan jotain muuta. Mustat pantterit  -järjestö halusi muuttaa tuon asenteen. Se halusi mustien olevan ylpeitä ihonväristään.

Ammattiliitoilla on paljon opittavaa Mustilta panttereilta. Toimintamme pitää olla niin hyvää, että jäsenet ovat tyytyväisiä jäsenyyteensä.  Voimmeko olla ylpeitä jäsenyydestämme?

Paras tuki, mitä jäsen voi omalle liitolleen antaa, on suositella kollegalleen järjestäytymistä. 96 % ERTOn jäsenistä on siihen valmis, ja minä olen tuosta luvusta äärettömän ylpeä. Rahan syytäminen mainostoimistoille ja medialle on ihan turhaa, jos perustoiminnot eivät ole kunnossa. Perustoimintojen kautta saavutetaan parhaimmat tulokset.

Meidän tehtävänämme on pitää jäsenet tyytyväisinä. Joka päivä.

Juri Aaltonen

Toimihenkilöliitto ERTO ry toteutti huhti-toukokuussa 2012 jäsenkyselyn. Kyselyyn saatiin 4 500 vastausta.

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja

Työtaistelu- ja työoikeuteen erikoistunut oikeustieteen lisensiaatti, joka harrastaa taloutta ja liikuntaa.
Twitter: @JuriAaltonen