« Palaa kalenteriin

Työelämän selviytymiskurssi

Tervetuloa työelämän selviytymiskurssille, jossa saat konkreettisia apuvälineitä työelämään ja sen haastaviin tilanteisiin. Kurssin sisältö on suunniteltu erityisesti työuran alkuvaiheessa oleville, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki työkaluja kaipaavat.

Kurssi koostuu neljästä osasta. Voit ilmoittautua niihin kaikkiin tai valita ilmoittautuessasi vain sinulle sopivat osat.

Lyhyet kurssikuvaukset näet alta ja tarkemmin voit tutustua niihin täältä

Kurssi on ERTOn jäsenille maksuton. Jos et ole jäsen, voit osallistua kurssille ilmoittautumalla ensin maksuttomaan kokeilujäsenyyteen ja sen jälkeen kurssille. 

Tilaisuudet järjestetään uudessa keskustakirjasto Oodissa, johon voit tutustua kurssin yhteydessä! (Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki). Voit osallistua koulutukseen myös etäyhteyden kautta. Pääset valitsemaan osallistumismuotosi ilmoittautumisen yhteydessä.

Iltojen ohjelma:
16:30-17:00 Kahvia ja pikkupurtavaa tarjolla
17:00 -18:15 Koulutuksen ensimmäinen osio
18:15-18:30 Tauko
18:30-19:30 Koulutuksen toinen osio


Osa 1: Lisää työiloa ja -tehoa!

Miten pääset yleisimmistä ilon ja tehon tuhoajista eroon?

Keskiviikkona 16.1.2019 klo 16:30-19:30

Millainen käytös on työpaikalla epäasiallista? Mikä on normaalia johtamista ja milloin esimies kiusaa? Miten voit toimia omalla työpaikallasi asioiden parantamiseksi?  

Jarmo Lahti, ERTO ry

Päivittäisillä työtavoillasi on todella merkittävä vaikutus jaksamiseesi sekä työsi tuottavuuteen ja laatuun. Kurssilla opit, miten voit muodostaa päivittäisiä viisaampia työtapoja, jotka auttavat työssä jaksamisessa tehosta tinkimättä. 

Taneli Rantala, Lifted Oy

Viimeinen ilmoittautumispäivä:

Lähikoulutukseen osallistuminen 9.1.2019  (päättynyt)

Etäyhteyden kautta 16.1.2019 asti. (päättynyt)

Osa 2: Rokkaa rekryssä, tuunaa työsopimuksesi

Keskiviikkona 30.1.2019 klo 16:30-19:30

Näin erotut eduksesi työhaastattelussa? – Kysy rekryasiantuntijalta parhaimmat vinkit ja miten välttää pahimmat sudenkuopat? Mitä videohaastattelussa tulisi huomioida?
Annukka Tervo, MercuryUrval

Mistä asioista työsopimuksessa voi ja kannattaa sopia? Mitä taas kannattaa välttää sopimasta? Miten vaikutat omiin työehtoihisi työsopimuksesi kautta?
Helena Lievonen, ERTO ry

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 23.1.2019


Osa 3: Out of the box - sinä osaat!

Keskiviikkona 13.2.2019 klo 16:30-19:30 

Tuntuuko CV:si liian lyhyeltä vakuuttaaksesi työnantajat? Opi katsomaan ja kertomaan omasta osaamisestasi laajemmin kuin vain koulutuksen ja työkokemuksen kautta. Hyödynnä harrastuksesi, vapaaehtoistyökokemuksesi ja persoonallisuutesi vakuuttaessasi työnantajat. Jokainen osallistuja saa konkreettisia työvälineitä oman osaamisensa määrittelyyn ja apua osaamisen suuntaamiseen.
Susan Calonius, UP Partners

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 6.2.2019


Osa 4: Työelämän myytit ja faktat 

Keskiviikkona 27.2.2019 klo 16:30-19:30 

Työelämään liittyy erityisesti nuorilla paljon erilaisia kysymyksiä ja jopa harhaluuloja. Neljännellä kerralla käymme läpi usein esitettyjä kysymyksiä, kuten voiko työnantaja irtisanoa ilman varoitusta? Mitkä ovat hyväksyttävät syyt olla pois töistä? Voinko saada ensimmäisenä kesänä palkallisen kesäloman? Voiko työnantaja muuttaa yksipuolisesti työtäni tai palkkaani?

Paikalla on ERTOn asiantuntijoita ja lakimiehiä vastailemassa kaikkiin mahdollisiin osallistujien mieliin tuleviin kysymyksiin.
Sinulla on myös mahdollisuus varata 15 minuutin henkilökohtainen aika asiantuntijamme kanssa, jos haluat keskustella asioista henkilökohtaisesti. 

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 20.2.2019

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Maksuttomille koulutuksille osallistuminen voidaan perua kuluitta 7 päivää ennen koulutuksen alkua. Ilmoittamatta pois jääneiltä perimme 30 € maksun.

Peruutukset sähköpostitse: hanna.mutikainen@erto.fi