Koulutus

Lifeworks-logo.

Lifeworks – tukenasi ura- ja työelämätaitojen kehittämisessä kätevästi digitaalisesti!

Tilanteiden, ympäristön tai motivaation muuttuessa, saatat löytää itsesi urajumista. Tiedät, että jotain pitäisi tehdä, mutta et ole ihan varma mitä. Nyt pääset ERTOn jäsenenä kehittämään ura- ja työelämätaitojasi yhteistyökumppanimme Lifeworksin Onnistujan urapalvelun avulla.

Onnistujan urapalvelu

Onnistujan urapalvelu auttaa sinua löytämään uuden työn tai kadonneen työmotivaation. Se sisältää viisi osiota:

 1. Vahvista itsetuntemustasi ja tee urasuunnitelma – Sanoita motivaatiosi ja osaamisesi ja tee itsellesi urasuunnitelma.
 2. Tunnista vahvuutesi - Kuulet mitä vahvuudet ovat, miten ne näkyvät käytännössä ja miten voit selvittää omat vahvuutesi.
 3. Loista LinkedInissä – Hio LinkedIn-profiilisi kuntoon rekrytoijien vinkkien avulla ja loista LinkedInissä jakamalla asiantuntijuuttasi.
 4. Vauhdita työnhakua – Nappaa vinkit tehokkaaseen työnhakuun ja työhaastattelussa onnistumiseen.
 5. Johda itseäsi – Johda itseäsi ja aikaasi kurssien ja asiantuntijavideoiden johdolla.

Löydät palvelusta verkkokursseja, videoita, tehtäviä, testejä ja rekrytoijien vinkkejä työnhakuun. Palvelun käyttö on helppoa, sillä voit merkata omat suosikkisisällöt talteen ja pääset jatkamaan kursseja aina siitä mihin viimeksi jäit. Voit katsoa kaikki sisällöt kerralla tai käyttää esimerkiksi 1–3 tuntia viikossa palvelun parissa.

Tunnista vahvuutesi! -verkkokurssi

Vahvuuksien hyödyntäminen vaikuttaa tutkitusti työviihtyvyyteen ja tuottavuuteen ja siksi haluamme auttaa sinua tunnistamaan omia vahvuuksiasi. Tämän kurssin avulla opit mitä vahvuudet ovat ja miten voit hyödyntää niitä työelämässä. Pääset lisäksi tunnistamaan ja selvittämään omia vahvuuksiasi. Kurssi sisältää Lifeworksin vahvuusbarometrin ja -raportin, josta selviää vahvuutesi sinun ja tuttaviesi näkökulmasta. Löydät kurssin Lifeworksin digitaalisesta Onnistujan urapalvelusta.

Rekisteröityminen Onnistujan urapalveluun

Rekisteröidy Lifeworksin digitaaliseen Onnistujan urapalveluun. Kun olet luonut tunnukset, pääset jatkossa kirjautumaan portaaliin palvelun kirjautumissivulta.

Rekisteröitymisen yhteydessä antamasi sähköpostiosoite on jatkossa käyttäjätunnuksesi palveluun. Sinulle luodaan myös salasana automaattisesti rekisteröitymisen yhteydessä. Pääset halutessasi vaihtamaan salasanan kirjautumissivulta kohdasta ”Unohtuiko käyttäjätunnus tai salasana?”

Onnistujan urapalvelun tarjoaa MPS Lifeworks. Mikäli sinulla on ongelmia rekisteröitymisessä, kirjautumisessa tai palvelun käytössä, otathan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lifted-logo.

Paranna hyvinvointiasi ja työssä jakamistasi Lifted WaaS -verkkovalmennuksessa

ERTO ja Lifted ovat tarjonneet kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia palveluita ERTOn jäsenille jo vuoden 2017 alusta alkaen. ERTOn jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua jatkuvaan Lifted WaaS –verkkovalmennukseen, joka on 24/7 saatavilla oleva henkilökohtainen hyvinvointivalmennus.

Valmennus jakaantuu eri hyvinvoinnin osa-alueisiin, joita ovat

 • liikkuminen ja ravinto,
 • viisaat työtavat,
 • sosiaaliset ja vuorovaikutustaidot sekä
 • palautuminen ja stressin hallinta.

Voit osallistua verkossa toteutettavaan valmennukseen juuri sen verran kuin oma aikataulusi ja elämäntilanteesi sallii. Valmennus toimii sekä selaimella että mobiilissa. Suorita kaikki valmennuksen osiot tai valitse sinua eniten kiinnostavat. Helppokäyttöiset ja selkeät videot, audioluennot, artikkelit ja videoluennot ovat interaktiivisella valmennusalustalla, jossa pääset halutessasi myös keskustelemaan valmentajien ja muiden osallistujien kanssa.

Ilmoittautuminen Lifted WaaS -verkkovalmennukseen

Tämä on loistava mahdollisuus kehittää omaa hyvinvointia, joten tartu tilaisuuteen ja tilaa omat verkkovalmennustunnuksesi Liftedin ilmoittautumissivulta! Jos olet jo tilannut itsellesi verkkovalmennustunnukset, pääset kirjautumaan valmennukseen palvelun kirjautumissivulta.

Webinaarit

Järjestämme jäsenillemme myös Liftedin kanssa yhteistyössä vuoden aikana useita livewebinaareja erilaisista hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Tänä vuonna teemojamme ovat muun muassa

 • Henkinen hyvinvointi ja työuupumuksen ennaltaehkäisy (9.2.)
 • Palautuminen ja stressinhallinta arjen voimavarana (18.5.)
 • Itseohjautuvuus ja itsensä johtaminen (28.9.)
 • Flow-tila -työnteon viisain vaihde (8.11.)

Julkaisemme ilmoittautumislinkit tapahtumakalenterissamme vähintään kuukausi ennen webinaarin pitoajankohtaa. Tutustu webinaareihin tapahtumakalenterissamme ja ilmoittaudu mukaan!

UP Partners -logo.

Kehitä osaamistasi Up Partnersin webinaareissa!

Tarjoamme jäsenillemme myös yhteistyökumppanimme Up Partnersin tuottamia webinaareja.

Tänä vuonna pääset kehittämään osaamistasi muun muassa seuraavissa webinaareissa:

 • 50+ työnhaku (30.3.)
 • Työpaikan vuorovaikutus (17.8.)
 • Palautteen antaminen ja saaminen–haaste työyhteisölle (12.10.)
 • Nuorten ajatukset työnhausta (30.11.)
 • On miljoonia tapoja rauhoittaa mieltä (1.12.)

Katso myös webinaaritallenteet:

 • Etätyön johtaminen
 • Virtuaaliset työyhteisöt
 • Tulevaisuuden työelämätaidot
 • Mitä minulle kuuluu? Kykyviisari
 • Digitaidot nyt ja tulevaisuudessa
 • Rohkeutta uudelle uralle 9
 • Uuden ajan eläkeläinen – yrittäjäksi eläkkeellä
 • Osaamisen kehittämisestä turvaa tulevaisuuteen
 • Vaihtoehtona yrittäjyys
 • Psykologinen turvallisuus

Arvioi työkykysi kykykompassin avulla

Työkykyongelmat aiheuttavat taloudellisten kustannusten lisäksi mittavia inhimillisiä kärsimyksiä. Paras lääke työkykyyn on varhainen puuttuminen ja ennaltaehkäisy. Kykykompassi on nopea ja tehokas prosessi oman työkyvyn arviointiin. Se on kuin hyvä ystävä, joka kysyy "mitä sinulle kuuluu?"Vastaamalla muutamaan kysymykseen saat yleiskuvan työkykyysi vaikuttavista tekijöistä. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia. Lopuksi saat yhteenvedon vastauksistasi. Kykykompassi löytyy Up Partnersin jäsenportaalista.

Tulossa syksyllä

Työpajasarja "työuran loppuvuodet - kohti uutta elämänvaihetta".

 1. työpaja: Arki haltuun – nyt ja tulevaisuudessa 15.9.
 2. työpaja: Eläkkeelle siirtyminen 6.10.
 3. työpaja: Tulevaisuuden haaveeni 27.10.

Lisäämme lisätietoa koulutuskokonaisuudesta verkkosivuillemme myöhemmin.

Ilmoittautuminen Up Partnersin webinaareihin

Tutustu webinaareihin tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan Up Parnersin jäsenportaalin kautta.

ERTOn Työelämäwebinaarit

Järjestämme säännöllisesti webinaareja oman osaamisen ja työelämätietojen kehittämiseksi.Työelämäwebinaareissa käymme läpi työntekijöiden arjen kannalta tärkeitä oikeuksia ja velvollisuuksia. Webinaarit voit katsoa myös jälkikäteen koska vain videotallenteena.

Kerromme tilaisuuksien ajankohdista säännöllisesti ilmestyvissä uutiskirjeissämme ja tiedot löytyvät aina myös tapahtumakalenteristamme.

Jäsenyhdistysten ammatilliset lisäkoulutukset

Jokainen jäsen kuuluu ERTOon oman jäsenyhdistyksensä kautta. Jäsenyhdistyksemme järjestävät aktiivisesti oman alansa koulutuksia. Voit tutustua oman jäsenyhdistyksesi koulutustarjontaan ja tilaisuuksiin tapahtumakalenterissamme ja jäsenyhdistyksesi kotisivuilla.

Vapaa-ajan virkistystapahtumat

Jokainen ertolainen kuuluu asuinpaikkansa perusteella johonkin ERTOn 16:sta aluejärjestöstä. Oma aluejärjestösi tarjoaa sinulle erilaisia vapaa-ajan tapahtumia kotiseudullasi, kuten esimerkiksi maksuttomia tai edullisia vierailuja lähistön mielenkiintoisiin kohteisiin, teatteri-iltoja, hemmottelu- ja herkutteluiltoja ja niin edelleen. Oman aluejärjestösi tapahtumat löydät aina tapahtumakalenteristamme.