Koulutus

Lifeworks-logo.

Lifeworks – tukenasi ura- ja työelämätaitojen kehittämisessä kätevästi digitaalisesti!

Tilanteiden, ympäristön tai motivaation muuttuessa, saatat löytää itsesi urajumista. Tiedät, että jotain pitäisi tehdä, mutta et ole ihan varma mitä. Nyt pääset ERTOn jäsenenä kehittämään ura- ja työelämätaitojasi yhteistyökumppanimme Lifeworksin Onnistujan urapalvelun avulla.

Onnistujan urapalvelu

Onnistujan urapalvelu auttaa sinua löytämään uuden työn tai kadonneen työmotivaation. Se sisältää viisi osiota:

 1. Vahvista itsetuntemustasi ja tee urasuunnitelma – Sanoita motivaatiosi ja osaamisesi ja tee itsellesi urasuunnitelma.
 2. Tunnista vahvuutesi - Kuulet mitä vahvuudet ovat, miten ne näkyvät käytännössä ja miten voit selvittää omat vahvuutesi.
 3. Loista LinkedInissä – Hio LinkedIn-profiilisi kuntoon rekrytoijien vinkkien avulla ja loista LinkedInissä jakamalla asiantuntijuuttasi.
 4. Vauhdita työnhakua – Nappaa vinkit tehokkaaseen työnhakuun ja työhaastattelussa onnistumiseen.
 5. Johda itseäsi – Johda itseäsi ja aikaasi kurssien ja asiantuntijavideoiden johdolla.

Löydät palvelusta verkkokursseja, videoita, tehtäviä, testejä ja rekrytoijien vinkkejä työnhakuun. Palvelun käyttö on helppoa, sillä voit merkata omat suosikkisisällöt talteen ja pääset jatkamaan kursseja aina siitä mihin viimeksi jäit. Voit katsoa kaikki sisällöt kerralla tai käyttää esimerkiksi 1–3 tuntia viikossa palvelun parissa.

Tunnista vahvuutesi! -verkkokurssi

Vahvuuksien hyödyntäminen vaikuttaa tutkitusti työviihtyvyyteen ja tuottavuuteen ja siksi haluamme auttaa sinua tunnistamaan omia vahvuuksiasi. Tämän kurssin avulla opit mitä vahvuudet ovat ja miten voit hyödyntää niitä työelämässä. Pääset lisäksi tunnistamaan ja selvittämään omia vahvuuksiasi. Kurssi sisältää Lifeworksin vahvuusbarometrin ja -raportin, josta selviää vahvuutesi sinun ja tuttaviesi näkökulmasta. Löydät kurssin Lifeworksin digitaalisesta Onnistujan urapalvelusta.

Rekisteröityminen Onnistujan urapalveluun

Rekisteröidy Lifeworksin digitaaliseen Onnistujan urapalveluun. Kun olet luonut tunnukset, pääset jatkossa kirjautumaan portaaliin palvelun kirjautumissivulta.

Rekisteröitymisen yhteydessä antamasi sähköpostiosoite on jatkossa käyttäjätunnuksesi palveluun. Sinulle luodaan myös salasana automaattisesti rekisteröitymisen yhteydessä. Pääset halutessasi vaihtamaan salasanan kirjautumissivulta kohdasta ”Unohtuiko käyttäjätunnus tai salasana?”

Onnistujan urapalvelun tarjoaa MPS Lifeworks. Mikäli sinulla on ongelmia rekisteröitymisessä, kirjautumisessa tai palvelun käytössä, otathan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Breaks Finland logo.

30 minuutin Breaks-verkkovalmennukset Zoomissa tiistaisin

Tauota työpäivääsi osallistumalla tiistaibreikkeihimme Zoomissa! Breikit ovat Breaks Finlandin tuottamia ohjattuja puolen tunnin verkkovalmennuksia, joiden aikana pääset kehittämään omia taitojasi. Saat breikeissä tilaisuuden oppia uutta sekä itsestäsi että muista.

Yhteistyö & vuorovaikutus -breikit

Ihmisen kyky yhteistyöhön on ollut ratkaisevan tärkeää niin kauan kuin ihmisiä on ollut olemassa. Panostamalla yhteistyöhön voidaan saavuttaa molemminpuolinen hyöty ja välttää taisteluhuudot. Lähetämme viestejä kaiken aikaa, joten kannattaa saman tien tulla tietoiseksi niistä. Tietoisuus opettaa sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin ja vuorovaikutuksen tarpeisiin. Kaikilla meistä on tarve tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Yhteistyö ja vuorovaikutus -breikeissä saat tietoa ja tilaisuuden oppia sekä itsestä että muista. Ja ennen kaikkea niiden yhteen sovittamisesta.

22.2. klo 10–10.30: Ymmärrä, älä oleta - Lue ja kuuntele kollegoitasi.
1.3. klo 10–10.30: Opi vaikuttamaan kommunikoimalla - Ei se mitä vaan miten sanot.
8.3. klo 10–10.30: Ansaitse huomio, herätä kiinnostus - Positiivisen mielikuvan luominen.
15.3. klo 10–10.30: Yhteistyötaidot - Yhteen hiileen puhaltamista vai liekkien leimahtelua.

Ilmoittaudu mukaan yhteistyö & vuorovaikutus –breikkeihin »

Asenne & motivaatio -breikit

Asenne ja motivaatio ovat mahdollistava voima, joka saa jatkamaan ollessamme väsyneitä, yrittämään enemmän vaikka emme heti osaa tai tekemään jopa sen, mikä ensin voi tuntua mahdottomalta. Hyvän asenteen ja motivaation avulla kykenemme kohdistamaan huomiomme ja energiamme oikeisiin asioihin sekä suoriutumaan paineen alla. Ihminen päättää omasta asenteestaan, ja asenne vaikuttaa motivaatioon. Asenne & motivaatio -breikeissä oivallat kuinka asennetta ja motivaatiota voidaan suostutella.

5.4. klo 10–10.30: Asenteet ja pelot oman tekemisen esteenä.
12.4. klo 10–10.30: Motivaatio - Miksi se liikuttaa meitä?
19.4. klo 10–10.30: Onnistu mielelläsi - riko rajasi ja muuta mieltäsi.
26.4. klo 10–10.30: Määrätietoisuuden kestävyystreeni - opi keskittymään olennaiseen.

Ilmoittaudu mukaan asenne & motivaatio –breikkeihin »

Rohkeus & päätöksenteko -breikit

Rohkeus on kyky tehdä päätöksiä silloin, kun niitä tarvitaan. Sen tiellä ovat epäonnistumisen pelko, muutosvastarinta ja tiukkaan juurtuneet rutiinit. Meille syntyy jopa yli 50.000 ajatusta päivässä, joten päättämättömyydestä voi seurata pato siinä, missä ajatuksen pitäisi virrata. Yllättävän harva mieltää itsensä rohkeaksi ja osaa arvostaa rohkeita tekojaan. Rohkeutta voi harjoitella, kun olosuhteet ovat oikeat. Rohkeus & päätöksenteko -breikeissä on turvallista epäonnistua uuden äärellä. Se ei ole noloa vaan rohkeaa ja tuo kokemuksen kunkin ikiomasta rohkeudesta. Moka on mahdollisuus.

20.9. klo 10–10.30: Syksyn breikkien sisällöt täsmentyvät myöhemmin.
27.9. klo 10–10.30
4.10. klo 10–10.30
11.10. klo 10–10.30

Ongelmanratkaisu & sopeutumiskyky -breikit

Miksi meidän on niin vaikeaa ajatella epäloogisesti? Ratkaisemme haasteet lähes aina samalla tavalla kuin ennenkin, koska olemme oppineet sen johtavan ratkaisuun. Ikävä kyllä lopputulos ei tällöin ole välttämättä paras mahdollinen. Tarve olla koko ajan oikeassa on suuri este uusille ideoille ja oivalluksille. Muutokset ympärillämme vaativat muutosta myös itsessämme. Ongelmanratkaisu & sopeutumiskyky -breikeissä ajatellaan rutiineista poiketen, epätodennäköisyyksistä välittämättä. Breikkien ohjaajat rohkaisevat sinua omaksumaan muutoksen ja jopa nauttimaan siitä.

18.10. klo 10–10.30: Syksyn breikkien sisällöt täsmentyvät myöhemmin.
25.10. klo 10–10.30
1.11. klo 10–10.30
8.11. klo 10–10.30

Lifted-logo.

Paranna hyvinvointiasi ja työssä jakamistasi Lifted WaaS -verkkovalmennuksessa

ERTO ja Lifted ovat tarjonneet kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia palveluita ERTOn jäsenille jo vuoden 2017 alusta alkaen. ERTOn jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua jatkuvaan Lifted WaaS –verkkovalmennukseen, joka on 24/7 saatavilla oleva henkilökohtainen hyvinvointivalmennus.

Valmennus jakaantuu eri hyvinvoinnin osa-alueisiin, joita ovat

 • liikkuminen ja ravinto,
 • viisaat työtavat,
 • sosiaaliset ja vuorovaikutustaidot sekä
 • palautuminen ja stressin hallinta.

Voit osallistua verkossa toteutettavaan valmennukseen juuri sen verran kuin oma aikataulusi ja elämäntilanteesi sallii. Valmennus toimii sekä selaimella että mobiilissa. Suorita kaikki valmennuksen osiot tai valitse sinua eniten kiinnostavat. Helppokäyttöiset ja selkeät videot, audioluennot, artikkelit ja videoluennot ovat interaktiivisella valmennusalustalla, jossa pääset halutessasi myös keskustelemaan valmentajien ja muiden osallistujien kanssa.

Ilmoittautuminen Lifted WaaS -verkkovalmennukseen

Tämä on loistava mahdollisuus kehittää omaa hyvinvointia, joten tartu tilaisuuteen ja tilaa omat verkkovalmennustunnuksesi Liftedin ilmoittautumissivulta! Jos olet jo tilannut itsellesi verkkovalmennustunnukset, pääset kirjautumaan valmennukseen palvelun kirjautumissivulta.

Webinaarit

Järjestämme jäsenillemme myös Liftedin kanssa yhteistyössä vuoden aikana useita livewebinaareja erilaisista hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Tänä vuonna teemojamme ovat muun muassa

 • Henkinen hyvinvointi ja työuupumuksen ennaltaehkäisy (9.2.)
 • Palautuminen ja stressinhallinta arjen voimavarana (18.5.)
 • Itseohjautuvuus ja itsensä johtaminen (28.9.)
 • Flow-tila -työnteon viisain vaihde (8.11.)

Julkaisemme ilmoittautumislinkit tapahtumakalenterissamme vähintään kuukausi ennen webinaarin pitoajankohtaa. Tutustu webinaareihin tapahtumakalenterissamme ja ilmoittaudu mukaan!

UP Partners -logo.

Kehitä osaamistasi Up Partnersin webinaareissa!

Tarjoamme jäsenillemme myös yhteistyökumppanimme Up Partnersin tuottamia webinaareja.

Tänä vuonna pääset kehittämään osaamistasi muun muassa seuraavissa webinaareissa:

 • 50+ työnhaku (30.3.)
 • Työpaikan vuorovaikutus (17.8.)
 • Palautteen antaminen ja saaminen–haaste työyhteisölle (12.10.)
 • Nuorten ajatukset työnhausta (30.11.)
 • On miljoonia tapoja rauhoittaa mieltä (1.12.)

Katso myös webinaaritallenteet:

 • Etätyön johtaminen
 • Virtuaaliset työyhteisöt
 • Tulevaisuuden työelämätaidot
 • Mitä minulle kuuluu? Kykyviisari
 • Digitaidot nyt ja tulevaisuudessa
 • Rohkeutta uudelle uralle 9
 • Uuden ajan eläkeläinen – yrittäjäksi eläkkeellä
 • Osaamisen kehittämisestä turvaa tulevaisuuteen
 • Vaihtoehtona yrittäjyys
 • Psykologinen turvallisuus

Arvioi työkykysi kykykompassin avulla

Työkykyongelmat aiheuttavat taloudellisten kustannusten lisäksi mittavia inhimillisiä kärsimyksiä. Paras lääke työkykyyn on varhainen puuttuminen ja ennaltaehkäisy. Kykykompassi on nopea ja tehokas prosessi oman työkyvyn arviointiin. Se on kuin hyvä ystävä, joka kysyy "mitä sinulle kuuluu?"Vastaamalla muutamaan kysymykseen saat yleiskuvan työkykyysi vaikuttavista tekijöistä. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5 minuuttia. Lopuksi saat yhteenvedon vastauksistasi. Kykykompassi löytyy Up Partnersin jäsenportaalista.

Tulossa syksyllä

Työpajasarja "työuran loppuvuodet - kohti uutta elämänvaihetta".

 1. työpaja: Arki haltuun – nyt ja tulevaisuudessa 15.9.
 2. työpaja: Eläkkeelle siirtyminen 6.10.
 3. työpaja: Tulevaisuuden haaveeni 27.10.

Lisäämme lisätietoa koulutuskokonaisuudesta verkkosivuillemme myöhemmin.

Ilmoittautuminen Up Partnersin webinaareihin

Tutustu webinaareihin tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan Up Parnersin jäsenportaalin kautta.

Muita tulevia koulutuksiamme

ERTOn Työelämäwebinaarit

Järjestämme säännöllisesti webinaareja oman osaamisen ja työelämätietojen kehittämiseksi.Työelämäwebinaareissa käymme läpi työntekijöiden arjen kannalta tärkeitä oikeuksia ja velvollisuuksia. Webinaarit voit katsoa myös jälkikäteen koska vain videotallenteena.

Kerromme tilaisuuksien ajankohdista säännöllisesti ilmestyvissä uutiskirjeissämme ja tiedot löytyvät aina myös tapahtumakalenteristamme.

Ertolaisten oma Facebook-ryhmä

Jäsenillämme on käytössään myös oma Facebook-ryhmä, jossa julkaisemme erilaisia työelämätaitoihin liittyviä sisältöjä ja käymme keskustelua jaksamiseen ja oman osaamisen kehittämiseen liittyvistä aiheista. Lisäksi jäsenemme voivat jakaa ryhmässä esimerkiksi ajankohtaisia työelämään, jaksamiseen liittyviä artikkeleita ja juttuja, käydä itse keskustelua tai vinkata vaikka mielenkiintoisesta avoimesta työpaikasta.

Tarvitset ryhmään liittyäksesi jäsennumerosi, jonka voit tarkistaa jäsenkortistasi tai eAsioinnista.

Liity ertolaisten omaan Facebook-ryhmään »

Jäsenyhdistysten ammatilliset lisäkoulutukset

Jokainen jäsen kuuluu ERTOon oman jäsenyhdistyksensä kautta. Jäsenyhdistyksemme järjestävät aktiivisesti oman alansa koulutuksia. Voit tutustua oman jäsenyhdistyksesi koulutustarjontaan ja tilaisuuksiin tapahtumakalenterissamme ja jäsenyhdistyksesi kotisivuilla.

Vapaa-ajan virkistystapahtumat

Jokainen ertolainen kuuluu asuinpaikkansa perusteella johonkin ERTOn 16:sta aluejärjestöstä. Oma aluejärjestösi tarjoaa sinulle erilaisia vapaa-ajan tapahtumia kotiseudullasi, kuten esimerkiksi maksuttomia tai edullisia vierailuja lähistön mielenkiintoisiin kohteisiin, teatteri-iltoja, hemmottelu- ja herkutteluiltoja ja niin edelleen. Oman aluejärjestösi tapahtumat löydät aina tapahtumakalenteristamme.