Koulutukset henkilöstön edustajille

Henkilöstön edustajat eli HEDit ovat ERTOn Ykkösketjua! HED on työpaikalla luottamusmies, työsuojeluvaltuutettu, luottamusvaltuutettu, EWC-edustaja tai edellä mainittujen vara. HED-koulutuksiin voit ilmoittautua, kun olet ilmoittanut valinnastasi liittoon.

HED-perehdytys luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille (4 pv) 

  • Päivät 1 ja 2: 15.-16.3.2018 (to-pe) 
  • Päivä 3: 18.4.2018 (ke) 
  • Päivä 4: 9.5.2018 (ke) 

Ilmoittaudu koulutukseen »

Koulutuskokonaisuus koostuu neljästä lähikoulutuspäivästä ja etäopiskelusta.

Erinomainen aloituspaketti uudelle luottamusmiehelle, luottamusvaltuutetulle ja työsuojeluvaltuutetulle. Sopii myös pidempään tehtävässään toimineelle henkilöstön edustajalle osaamisen päivittämiseen. 

Perehdytyksessä käydään läpi ammattiliiton henkilöstön edustajien oikeuksia ja velvollisuuksia, tietolähteitä, keskeistä työelämän lainsäädäntöä ja työehtosopimusten sekä palkkasuositusten sisältöä. Lisäksi perehdytään neuvottelutaitoon, tiedottamiseen, vaikuttamiseen ja tutustutaan ERTOn HED-palveluihin.

HED-täydennyskoulutuspäivät 1.-2.11.2018 (to-pe)

Koulutuksessa kuullaan ajankohtaiskatsaus työmarkkinoilta ja taloudesta sekä perehdytään uusimpaan työlainsäädäntöön ja oikeuskäytäntöön. Lisäksi tutustutaan syrjinnän ehkäisemiseen, yhdenvertaisuuden toteutumiseen ja yhteistoimintaan työpaikalla. Koulutuksessa käydään läpi työehtosopimuksen tulkintoja, paikallista sopimista ja perehdytään muutosviestinnän saloihin. 

Ilmoittautuminen avautuu elokuussa.

TSN:n luottamusmiesten koulutus

TSN:n luottamusmiehet ja varaluottamusmiehet voivat osallistuvat Aktiivi-Instituutin järjestämään luottamusmieskoulutukseen ja työsuojeluvaltuutetut ja -varat työsuojelukoulutukseen. TSN=Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö »

Osallistusmisedellytyksesi varmistetaan ennen koulutusta. 

Työsuojeluvaltuutettujen koulutus

Pääsääntöisesti työsuojelukoulutuskustannuksista vastaa työnantaja. 

Työturvallisuuskeskuksen koulutus

Työturvallisuuskeskus järjestää koulutuksia työsuojeluvaltuutetuille. Nämä koulutukset ovat pääsääntöisesti työnantajien maksamia ja niistä on sovittava etukäteen työnantajan kanssa.

Matkat, majoitus

HED-koulutukset ovat maksuttomia. Matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaisesti. Kilometrikorvaukset maksetaan vain etukäteen sopimalla. Koulutukseen päässeille lähetetään erillinen vahvistus ja ohjeet matkalippujen tilaamiseksi.

ERTO maksaa tarvittaessa kaksipäiväisten koulutusten majoituksen koulutuksen välisiltä päiviltä 2 hengen huoneissa. Jos haluat yhden hengen huoneen, maksat erotuksen itse. Yksipäiväisissä koulutuksissa ERTO ei kustanna majoitusta. Kerro majoitustarpeesi ilmoittautumislomakkeella. ERTO varaa majoituksen sinulle. 

ERTO ei maksa koulutuksen ajalta päivärahaa eikä ansionmenetyskorvausta.