Koulutukset henkilöstön edustajille

Henkilöstön edustajat eli HEDit ovat ERTOn Ykkösketjua! HED on työpaikalla luottamusmies, työsuojeluvaltuutettu, luottamusvaltuutettu, EWC-edustaja tai edellä mainittujen vara. HED-koulutuksiin voit ilmoittautua, kun olet ilmoittanut valinnastasi liittoon.

Henkilöstön edustajien HED-perehdytysvalmennus 2020 - Luottamuksella parempaa työelämää

HED-perehdytysvalmennus on erinomainen aloituspaketti uudelle luottamusmiehelle ja luottamusvaltuutetulle. Se sopii myös pidempään tehtävässään toimineelle osaamisen päivittämiseen sekä työsuojeluvaltuutetun tehtävissä toimivalle
täydennyskoulutuksena. Valmennuksessa käydään läpi ammattiliiton henkilöstön edustajien (HED) oikeuksia ja velvollisuuksia, keskeistä työelämän lainsäädäntöä ja työehtosopimusten sekä palkkasuositusten sisältöä.

Valmennus koostuu neljästä koulutuspäivästä, joista viimeinen on alakohtainen koulutuspäivä eri työehtosopimusalojen luottamusmiehille, yrityskohtaisten työehtosopimusten (tes) piiriin kuuluville ja niiden alojen henkilöstönedustajille, joilla ei ole työehtosopimusta tai noudatetaan jotain muuta työehtosopimusta. Uudelle luottamusmiehelle/-valtuutetulle suositellaan osallistumista kaikkiin neljään koulutuspäivään. Jos kuitenkin olet jostain syystä estynyt osallistumaan johonkin kevään koulutuspäivään, varmista, että pääset osallistumaan vastaavaan osioon syksyn valmennuksessa.

Perehdytysvalmennus (4 pv) järjestetään samansisältöisenä kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä 2020.

Syksyn koulutuspäivät:

  • ke-to 16.-17.9. (2 pv)
  • ke 7.10. (1 pv)

Alakohtaiset valmennuspäivät:

ma 19.10. taloushallinto, optikot
pe 23.10. sopimuksettomat alat, Yleinen runkosopimus, talokohtaiset tessit, sosiaalialan järjestöt
ke 28.10. kuljetus, henkilöstöpalveluala
ke 28.10. työsuojeluvaltuutetut
to 29.10. yksityinen terveyspalveluala, AVAINTA, YTHS
ti 3.11. yksityinen sosiaalipalveluala
ke 4.11. huolinta

Ohjelma

Tutustu syksyn koulutuspäivien sisältöön »

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu syksyn valmennukseen tapahtumakalenterimme kautta. Valitse ruksaamalla kaikki koulutuspäivät, joihin osallistut. HUOM! Kirjoita lisätietosarakkeeseen neljännen koulutuspäiväsi yksilöity sopimusala ja koulutuksen päivämäärä.

Ilmoittautuminen syksyn valmennukseen päättyy 31.7.2020.

Miten HED voi tukea työyhteisöä ja työntekijöitä lomautustilanteessa? -webinaari 25.5.2020

ERTOn henkilöstönedustajille räätälöity verkkokoulutus, jonka tavoitteena on löytää sopivia keinoja työyhteisön tukemiseen lomautustilanteessa. Koulutuksessa keskustellaan mm. hyvistä käytännöistä ja siitä, millaisia tunteita, ajatuksia ja toiminta-aikeita lomautus herättää työntekijöissä ja miten näistä voi toipua yhdessä. Ilmoittaudu mukaan »

HEDS UP-seminaari 19.-20.11.2020

Laita jo kalenteriisi merkintä ja sovi työnantajan kanssa osallistumisestasi ERTOn huikeaan, kaikille henkilöstönedustajille tarkoitettuun täydennyskoulutusseminaariin! Ohjelma perustuu ajankohtaisuuteen, joten sisältö tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Kouluttautumisen ohella verkostoidumme rennon illanvieton merkeissä.

STTK:n HED -seminaaripäivä 6.10.2020

STTK järjestää HED-seminaarin lokakuussa.

Sote ry:n luottamusmiesten koulutus

Sote ry:n luottamusmiehet ja varaluottamusmiehet voivat osallistuvat Aktiivi-Instituutin järjestämään luottamusmieskoulutukseen ja työsuojeluvaltuutetut ja -varat työsuojelukoulutukseen. Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry:n verkkosivut »

Ota aina yhteyttä ERTOon (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) ennen ilmoittautumista.

Työsuojeluvaltuutettujen koulutus

Pääsääntöisesti työsuojelukoulutuskustannuksista vastaa työnantaja.

Työturvallisuuskeskuksen koulutus

Työturvallisuuskeskus järjestää koulutuksia työsuojeluvaltuutetuille. Nämä koulutukset ovat pääsääntöisesti työnantajien maksamia ja niistä on sovittava etukäteen työnantajan kanssa.

Matkat, majoitus

HED-koulutukset ovat maksuttomia. Matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaisesti. Kilometrikorvaukset maksetaan vain etukäteen sopimalla. Koulutukseen päässeille lähetetään erillinen vahvistus ja ohjeet matkalippujen tilaamiseksi.

ERTO maksaa tarvittaessa kaksipäiväisten koulutusten majoituksen koulutuksen välisiltä päiviltä 2 hengen huoneissa. Jos haluat yhden hengen huoneen, maksat erotuksen itse. Yksipäiväisissä koulutuksissa ERTO ei kustanna majoitusta. Kerro majoitustarpeesi ilmoittautumislomakkeella. ERTO varaa majoituksen sinulle.

ERTO ei maksa koulutuksen ajalta päivärahaa eikä ansionmenetyskorvausta.