Koulutukset henkilöstön edustajille

Henkilöstön edustajat eli HEDit ovat ERTOn Ykkösketjua! HED on työpaikalla luottamusmies, työsuojeluvaltuutettu, luottamusvaltuutettu, EWC-edustaja tai edellä mainittujen vara. HED-koulutuksiin voit ilmoittautua, kun olet ilmoittanut valinnastasi liittoon.

Henkilöstön edustajien seminaari 28.-29.1.2017

ERTOn valtakunnallisessa HED-seminaarissa perehdytään mm. työmarkkinatilanteeseen, paikalliseen sopimiseen, yrityksen tuloslaskelmaan ja taseeseen, yhdenvertaisuussunnitelman laatimiseen ja HEDin omaan jaksamiseen muutostilanteissa.

Tutustu ohjelmaan »
Ilmoittautumislomake » (ilmoittautuminen päättynyt)

Tervetuloa Ykkösketjuun! -perehdytys henkilöstön edustajalle 15.-16.3.2017, 26.4.2017 ja 10.5.2017 

Koulutuskokonaisuus koostuu neljästä lähikoulutuspäivästä ja etäopiskelusta.

Erinomainen aloituspaketti uudelle luottamusmiehelle, luottamusvaltuutetulle ja työsuojeluvaltuutetulle. Sopii myös pidempään tehtävässään toimineelle henkilöstön edustajalle osaamisen päivittämiseen. Henkilöstön edustajat eli HEDit ovat ERTOn Ykkösketjua!

Perehdytyksessä käydään läpi ammattiliiton henkilöstön edustajien oikeuksia ja velvollisuuksia, keskeistä työelämän lainsäädäntöä ja työehtosopimusten sekä palkkasuositusten sisältöä. Lisäksi kerrotaan ERTOn HED-palveluista.

Luottamusmiesten täydennyskoulutuspäivä 20.9.2017

Koulutuksessa perehdytään mm. työehtosopimuksiin, yleiseen työmarkkinatilanteeseen, paikalliseen sopimiseen, luottamusmiehen rooliin tiedottajana ja tiedonvälittäjänä, työaikajärjestelyihin ja -joustoihin sekä yhteistoimintaan työpaikoilla.

Luottamusmiehet saavat kutsun koulutukseen ilmoittautumislinkkeineen sähköpostitse 10.7.

TSN:n luottamusmiesten koulutus

TSN:n luottamusmiehet ja varaluottamusmiehet voivat osallistuvat Aktiivi-Instituutin järjestämään luottamusmieskoulutukseen ja työsuojeluvaltuutetut ja -varat työsuojelukoulutukseen. TSN=Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö »

Osallistusmisedellytyksesi varmistetaan ennen koulutusta. Koulutus on HEDeille maksuton. 

Työsuojeluvaltuutettujen koulutus

Pääsääntöisesti työsuojelukoulutuskustannuksista vastaa työnantaja. 

Työturvallisuuskeskuksen koulutus

Työturvallisuuskeskus järjestää koulutuksia työsuojeluvaltuutetuille. Nämä koulutukset ovat pääsääntöisesti työnantajien maksamia ja niistä on sovittava etukäteen työnantajan kanssa.

Matkat, majoitus

HED-koulutukset ovat maksuttomia. Matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaisesti. Kilometrikorvaukset maksetaan vain etukäteen sopimalla. Koulutukseen päässeille lähetetään erillinen vahvistus ja ohjeet matkalippujen tilaamiseksi.

ERTO maksaa tarvittaessa kaksipäiväisten koulutusten majoituksen koulutuksen välisiltä päiviltä 2 hengen huoneissa. Jos haluat yhden hengen huoneen, maksat erotuksen itse. Yksipäiväisissä koulutuksissa ERTO ei kustanna majoitusta. Kerro majoitustarpeesi ilmoittautumislomakkeella. ERTO varaa majoituksen sinulle. 

ERTO ei maksa koulutuksen ajalta päivärahaa.