Mentoriohjelma ERTOn jäsenille

Työelämässä jo kokemusta kerännyt, haluaisitko tehdä aidosti merkityksellistä, vaikuttavaa vapaaehtoistyötä?  

Lähde mukaan mentorointiohjelmaan, jonka tavoitteena on auttaa nuoria vastavalmistuneita työelämään sekä tarjota tukea työelämän alkutaipaleella oleville. Mentori on nuoren tukena oleva työelämän konkari, jonka kanssa sparrata työnhakuun, urasuunnitteluun ja työelämään liittyviä kysymyksiä.  

Mentorin ei tarvitse olla supersankari tai uraohjus, eikä aikaisempaa kokemusta mentoroinnista tarvita. Tärkeintä on, että olet aidosti kiinnostunut tukemaan toista työelämän pohdinnoissa ja valmis sitoutumaan noin 7 kuukauden mittaiseen mentoriohjelmaan. Työkokemus, kyky kuunnella ja sitoutuminen ovat  hyviä mentorin ominaisuuksia. 

Mitä mentori saa ohjelmasta? 

Saat elämääsi ihmisen, joka tuo uusia näkökulmia ja päivittää todennäköisesti myös omaa osaamistasi. Jopa 75 % mentorointiohjelmien palautekyselyyn vastanneista mentoreista on kokenut saneensa aktoreilta käänteistä mentorointia ja 67 % koki oppineensa myös itse uusia asioita.  Pääset myös mukaan mielenkiintoisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin, joita järjestetään mentoroinnin aikana. Saat ympärillesi verkoston myös muista mahtavista mentoreista!  Saat ohjelman järjestävältä Suomen Mentoreilta ohjeet ja työkalut mentorointiin. 

Tutustu mentorina toimineen Leenan ajatuksiin ja kokemuksiin mentoroinnista »

Oletko työelämän alkutaipaleella ja kaipaisit buustia omalle ammatillisille identiteetille? – hae aktoriksi eli mentoria itsellesi

Haku aktoriksi eli mentoroitavaksi on tarkoitettu pääsääntöisesti alle 32-vuotiaille, mutta ikä ei ole este, jos olet esimerkiksi tuore alanvaihtaja, joka haluaa sparrausta uudelle uralle. 

Mitä aktori saa ohjelmasta? 

Mentoriohjelman kautta sinulla on mahdollisuus saada rinnallesi osaava, kokenut ja innostut työelämän konkari, joka on valmis jakamaan kanssasi kokemuksiaan ja asiantuntemustaan. Saat siis itsellesi henkilökohtaisen mentorin, joka kannustaa ja auttaa sinua löytämään oman paikkasi työelämässä. Mentorointi auttaa sinua omien vahvuuksien tunnistamisessa, unelmien sanoittamisessa ja työn haussa kohti toivomaasi uraa. Pääset myös mielenkiintoisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin, joita järjestetään mentoroinnin aikana ja joissa voit kasvattaa verkostoasi.

Mentoriohjelma käytännössä

Mentoriohjelma alkoi marraskuussa 2020 ja kestää kesäkuuhun 2021. Tänä aikana mentori ja aktori tapaavat toisiaan sopimuksen mukaan noin 7-10 kertaa. Lisäksi ohjelmaan osallistuvat mentorit ja aktorit tapaavat muita ohjelmassa mukana olevia koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksissa. 

Kaikille yhteisten tapaamisten alustava aikataulu: 

  • Aloitustapaaminen ke 11.11. 2020 klo 17 
  • Toinen tapaaminen ke 20.1.2021 klo 17 
  • Kolmas tapaaminen ke 24.3.2021 klo 17 
  • Päätöstapaaminen ke 2.6.2021 klo 17 

Tavoitteena on ollut pitää aloitus- ja päätöstilaisuus livetilaisuutena Helsingissä ja kaksi välitapaamista virtuaalisena, mutta tilanne arvioidaan lopullisesti vallitsevan koronapandemiatilanteen mukaan. 

Mentorointiohjelmassa on mukana kolme STTK:laista liittoa: Tehy, Pro ja ERTO.  Mentorointiohjelma on näiden liittojen jäsenille maksuton. Hakuaika ohjelmaan oli 14.–30.9.2020. Valinnat sopiviksi mentori-aktori-pareiksi sekä mentorointiohjelman käytännössä toteuttaa Suomen Mentorit. Kaikille hakijoille ei voida taata sopivaa paria.