Globalisaatio estää digitalisaation
Blogi

Globalisaatio estää digitalisaation

Kirjoittaja: Juri Aaltonen Julkaistu:

Globalisaatio on vaikuttanut yritysten toimintaedellytyksiin, sijoittumispäätöksiin ja kilpailuun, mutta vaikutus yksittäisen palkansaajan työpäivään on ollut pieni. Digitalisaatio vaikuttaa kaikkiin.

Sanaa globalisaatio on käytetty puheissa kymmenen vuoden ajan useammin kuin painetussa sanassa pilkkua. Puheiden ja median voimin päähämme on taottu eliitin viesti: Kansainvälistyminen muuttaa kaiken. Jos et ymmärrä globalisaation vaikutuksia, olet häviäjien joukossa.

Sanaa digitalisaatio toistetaan juuri nyt kuin globalisaatiota konsanaan. Uusi sana on onnistunut syrjäyttämään kansainvälisyyden. Digitalisaation sanotaan muuttavan kaiken. Jos et ymmärrä digitalisaation vaikutuksia, olet häviäjien joukossa, viestii eliitti nyt. Tämä muotisanojen samanlainen retorinen viljely estää digitalisaation menestystä Suomessa.

Ei vaikuttanut viimeksi, niin miksi nyt?

Suurimmalle osalle palkansaajista globalisaatio ei ole tarkoittanut minkäänlaista muutosta työn sisällössä tai tavoissa tehdä työtä. Miten globalisaatio on muuttanut terveydenhuollon työn sisältöä tai kotimarkkinoiden palveluammatteja? Miten järjestöasiantuntijan työ on muuttunut? Entä paperimiehen tai sorvarin? Kansainvälistymisen takia työpaikkaa on voinut uhata siirtyminen Aasiaan, mutta itse työn sisältö ja tapa tehdä työtä ei ole juuri kellään muuttunut.

Digitalisaatio- ja globalisaatio -sanojen samankaltaisen euforisen saarnaamisen ansiosta palkansaaja linkittää digitalisaation henkilökohtaiset vaikutukset globalisaatioon. Tätä linkkiä käyttäen hän hahmottaa uuden sanahirviön vaikutuksen omaan työarkeensa. Työntekijä ajattelee ainakin alitajuisesti: eliitti puhui aiemmin globalisaatiosta ja puhuu nyt digitalisaatiosta, ne ovat mullistavia asioita, mutta kun ei globalisaatio minulta mitään vaatinut, niin ei sitten vaadi digitalisaatiokaan. Todella tärkeästä asiasta on toki taas kysymys, mutta kyse on yritysjohdon ja eliitin ratkaistavaksi kuuluvasta muutoksesta, hän ajattelee.  

Tällä kertaa toisin

Digitalisaatio iskee voimalla niin yksityisen kuin julkisenkin alan työn tekemisen tapoihin ja toimintamalleihin. Digitalisaatio tarjoaa uusia mahdollisuuksia onnistua. Muutos koskee meitä kaikkia jokaisella työpaikalla. Ilman henkilöstön muutokseen innostamista ei onnistuta uudistamaan digitalisaation kaikkein olennaisinta asiaa: ajattelu- ja toimintatapoja. Pelkkä johdon saarna ja uusien välineiden käyttöön ottaminen eivät vielä ole digitalisaation ytimessä, vaan toimintatapojen ja ajattelun muutos.

Suomen digitaalinen menestys edellyttää globalisaatio-sanan ikeestä pääsemistä. Ilman sanamurhaa ei tavallinen palkansaaja, eivätkä kaikki johtajatkaan ymmärrä, että nyt puhutaan meidän jokaisen päivittäisen työn sisällön, ajattelumallien ja toimintatapojen muuttamisesta.

Ps. Kirjoituksessa on 14 kertaa sana digitalisaatio ja 12 kertaa globalisaatio. D voitti.

Twitter: @JuriAaltonen

Kirjoitus on julkaistu Aamulehden Lukijalta-palstalla 11.12.2015

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja

Työtaistelu- ja työoikeuteen erikoistunut oikeustieteen lisensiaatti, joka harrastaa taloutta ja liikuntaa.
Twitter: @JuriAaltonen