ERTOssa yhdistyvät ammatti-identiteetti, edunvalvonta ja uudistuminen
Blogi

ERTOssa yhdistyvät ammatti-identiteetti, edunvalvonta ja uudistuminen

Kirjoittaja: Juri Aaltonen Julkaistu:

ERTO perustettiin 1968 vastaamaan muuttuvan työelämän haasteisiin. Haluttiin ammattiliitto uudistumista ja uusia ammattialoja varten. Perinteisten ammattiliittojen joskus poliittinenkin toiminta koettiin vieraaksi ja haluttiin luoda sitoutumaton oman alan asioihin keskittynyt liitto. Näin syntyi ERTO.

ERTOssa on yhdistynyt jo 48 vuotta poikkeuksellisella tavalla ammatti-identiteetti, taloudellinen edunvalvonta ja muuttuva työelämä.

Kenelle?

ERTOn rakenne ei ole ammattiliittokentässä yleinen. Toimintamme rakentuu itsenäisten ja vahvojen alakohtaisten jäsenyhdistysten varaan. Oikeudelliset palvelut, edunvalvonta, suurin osa hallinnosta ja neuvottelutoiminta hoidetaan ERTOn kautta, mutta alakohtaiset yhdistykset toimivat ja näkyvät omalla alallaan, järjestävät jäsentilaisuuksia sekä tuovat alakohtaista tietoa ja ohjausta liiton toimintaan.

ERTOn alakohtaisia yhdistyksiä ovat:

1. DigiMaMa ry. DigiMaMan jäsenet työskentelevät muuttuvassa digimaailmassa mm. markkinoinnissa ja mainonnassa sekä tietoalalla, digimediassa, pelialalla, ohjelmoinnissa ja verkkosuunnittelussa.  

2. Erityistoimihenkilöt ET ry. ET on työelämän muutoksen monialayhdistys. Sen jäsenet työskentelevät mm. eläinklinikoilla, kuntosaleilla, kiinteistöalalla ja aatteellisissa järjestöissä. Yhdistyksen perinteeseen on kuulunut mm. uusien ammattialojen ja pienten työpaikkojen järjestäytyminen. Tämän yhdistyksen jäsenenä voit olla työpaikan vaihdoksesta huolimatta. 

3. Logistiikan toimihenkilöt ry. Logistiikan toimihenkilöt on ainoa pelkästään autoliikennealojen ja huolinta-alojen toimihenkilöiden asioihin keskittynyt alan työehdoista sopiva yhdistys. 

4. Optometrian ammattilaiset SOA ry. SOA on ainoa pelkästään optisen alan ammattilaisten asioihin keskittynyt alan työehdoista sopiva yhdistys. 

5. Taloushallinnon ammattilaiset ry. Yhdistys on maan ainoa pelkästään taloushallinnon ammattilaisten asioihin keskittynyt alan työehdoista sopiva yhdistys. 

6. Yksityisen sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset YSTEA ry. Ystea on maan ainoa sosiaalialan järjestöjen edunvalvontaan keskittynyt alan työehdoista sopiva yhdistys. Lisäksi Ystea on mukana sopimassa sosiaalialan palvelujen ja terveyspalvelujen työehdoista.

Taloudellinen edunvalvonta toteutuu erityisesti liiton solmimien työehtosopimusten kautta. 

ERTO täyttää 48 vuotta 11.11. ja juhlan kunniaksi liitossa vietetään avoimien ovien päivää klo 13.00-16.30. Tervetuloa. Voit ilmoittautua tapahtumakalenterin kautta. 

Juri Aaltonen
Puheenjohtaja

Työtaistelu- ja työoikeuteen erikoistunut oikeustieteen lisensiaatti, joka harrastaa taloutta ja liikuntaa.
Twitter: @JuriAaltonen