Kuka saa ottaa vaikeat asiat puheeksi?
Blogi

Kuka saa ottaa vaikeat asiat puheeksi?

Kirjoittaja: Jarmo Lahti Julkaistu:

Taannoin minuun otettiin yhteyttä liittyen työsuojelutoimintaan työpaikalla. Hiukan kärjistäen kyse oli siitä, kuka saa ottaa työpaikalla puheeksi työyhteisöä hiertävät asiat.

Kertojan mukaan työnantajaa edustavalla työsuojelupäälliköllä oli mennyt herne nenään, koska epäkohdan esiin nostanut henkilö ei ollut työsuojeluvaltuutettu.

Työsuojelun yhteistyötä työpaikalla ohjaa laki työsuojelun valvonnasta. Lain tarkoituksena on edesauttaa työnantajan ja työntekijän yhteistyötä sen varmistamiseksi, että porukka pysyy terveenä ja että työt sujuvat.

Itse en voi olla kummaksumatta tilannetta, jossa työhyvinvointia edistävä henkilö ottaa tikun nenään sen, kenellä on oikeus ottaa esiin epäkohtia työssä. Jotakin on silloin pahasti pielessä.

Kouluttajana olen useasti kysynyt, millainen sinun mielestäsi on hyvä työpaikka. Koskaan ensimmäisten kommenttien joukossa ei ole ”hyvä palkka”, vaan että ”työhön on mukava tulla”.

Siinä lienee oikea näkökulma myös työsuojeluyhteistyöhön. Vastuuhenkilöiden on hyödyllisempää miettiä, millä keinoilla varmistamme, että työhön on mukava tulla kuin sitä, kenellä on oikeus nostaa esiin työyhteisön epäkohtia. Oikeiden keinojen löydyttyä se takuuvarmasti näkyy myös yrityksen tuloksessa plusmerkkisenä.

 

Jarmo Lahti
Asiantuntija

Työhyvinvointiasioihin perehtynyt asiantuntija.