Siirry suoraan sisältöön

Näin tunnistat hyvän työpaikan

Kun etsit uutta työpaikkaa, uskalla olla kriittinen: olisiko täällä mieluisaa työskennellä?

Nainen katsoo kiikareilla.

Kuuntele viidakkorumpua

 
Hyvällä työpaikalla on yleensä myönteinen maine. Muista kuitenkin lähdekritiikki eli suhtaudu kansan syvien rivien näkemyksiin terveellä varauksella. Huonossa maineessa ollut työpaikka voi vaikka uuden organisaatiorakenteen myötä osoittautua kultakimpaleeksi.
 

Tarkista halu kohdella ihmisiä reilusti

 
Hyvän työpaikan tunnistaa alan työehtosopimuksen ja työlainsäädännön noudattamisesta. Vetovoimainen työnantaja haluaa kohdella työntekijöitään reilusti ja tasapuolisesti ja tiedostaa, että tyytyväinen työyhteisö on tehokas työyhteisö.
 

Arvioi tuleva esimiehesi

 
Työhaastattelijoista voi päätellä jotakin, vaikka haastattelutilanne usein onkin muodollisempi kuin työpaikan arki-ilmapiiri. Joku haastattelijoista on hyvin todennäköisesti mahdollinen esimiehesi. Rentoutunut, positiivisesti esiintyvä haastattelija on varmasti hyvä merkki.
 

Vaadi suoraa puhetta ilman kaarroksia

 
Valpastu, jos työhaastattelussa vastassasi on epämääräisesti kommunikoiva ihminen, joka vastaa tiedusteluihisi työehtosopimuksesta tai työpaikan työilmapiiristä tai työhyvinvoinnista epämääräisesti kierrellen ja kaarrellen. Jos haastattelija taas tuntee työpaikan hyvin, voit päätellä, että yrityksen esimiehet ja henkilöstö on perehdytetty tehtäviinsä kunnolla. Sama perehdytysohjelma on edessä myös sinulla, jos tulet valituksi.
 

Puntaroi yrityksen taloustilanne

 
Lehmänhännän lailla pitkään laskeneet yrityksen talousluvut voivat kertoa epävarmasta työpaikasta, vaikka eivät ne ihan välttämättä kaikkea paljastakaan.
 

Etsi tietoa

 
Netistä avautuu yrityksen kotisivu, joka on hyvä alku tiedonhankintaan. Jos haet netistä enemmän infoa, suhtaudu keskustelupalstoihin varauksella. Kysele työnhaun yhteyshenkilöltä ja työhaastattelijalta mieltä askarruttavista asioista. Käytä verkostojasi häpeilemättä hyväksesi tietoa etsiessäsi.
 

Päätä palkkatoiveesi

 
Hyvässä yrityksessä maksetaan kilpailukykyistä palkkaa – yrityksen taloudelliset resurssit huomioiden.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin