Työhyvinvointi syntyy yksin ja yhdessä
Hyvinvointi

Työhyvinvointi syntyy yksin ja yhdessä

Kirjoittaja: Aurora Airaskorpi Kuva: Meeri Utti

Digitaalisessa suunnittelutoimistossa työskentelevän Antero Murasen työpäivä on tasapainoilua keskittymisen ja hektisen kalenterin välillä. Yhteishenki auttaa jaksamaan, mutta sen ylläpitäminen on jokaisesta itsestään kiinni.

Oman kalenterin herruus.

Varaan kalenterista omaa työaikaa, jolloin en päivystä kanavissa tai puhelimen päässä. Silloin työkaverit tietävät olla sopimatta kanssani palavereita, ja itsenikin on helpompi keskittyä yhteen asiaan. Pidän kuulokkeet päässä tai vetäydyn kokoushuoneeseen. Teen usein etätöitä silloin, kun haluan keskittyä rauhassa.

Toisista huolehtiminen.

Pidämme huolta paitsi omasta myös toistemme hyvinvoinnista. Jos joku vaikuttaa uupuneelta, kehotamme häntä ottamaan päivän vapaata. Muistutan jatkuvasti sekä itseäni ja muita, että hyvä ilmapiiri on meistä jokaisesta kiinni. Itse saatan käydä esimerkiksi hakemassa pullat ja pyytää porukan kahville.

Yhdessä lounastaminen.

Lähden aina lounaalle ulos, koska mielestäni on tärkeää päästä tuulettumaan ja ihan vain ulos kävelemään. Rohkaisen myös työkavereita lähtemään mukaan. En koskaan tuo eväitä töihin, mutta joskus kokkaamme yhdessä toimistolla. Yhteiset ruokahetket ja perjantaibisset työkavereiden kanssa ovat tärkeitä yhteishengen luomisessa.

Antero Muranen
Yritys: Pixels
Ikä: 27
Titteli: Sales & Marketing, Co-founder
Parasta juuri nyt: Podcastit työmatkoilla, yksi suosikeistani on Jaakko Tapanisen 10X