”Liftedissä parasta on yksinkertaisesti kaikki”
Hyvinvointi

”Liftedissä parasta on yksinkertaisesti kaikki”

Taija Isomäki innostui jo jäsenyyden alkumetreillä hyppäämään mukaan Lifted-valmennukseen. Valmennus ja sen tuoma hyvinvointi veivät nopeasti mukanaan ja nyt joogasta ja terveellisimmistä valinnoista on tullut jo kiinteä osa arkea.

Taija Isomäki liittyi vuoden alussa ERTOn jäseneksi ja päätti alusta alkaen olla aktiivinen kuten oli ollut aiemmassakin liitossa.

- Pian liittymiseni jälkeen sain jäsenkirjeestä tiedon, että jäsenillä on mahdollisuus osallistua 10-viikkoiseen hyvinvointivalmennukseen. Olin innoissani, että tällainen mahdollisuus tarjottiin heti jopa uudelle jäsenelle, joten päätin ilmoittautua mukaan.

Vaikka Taija ei osannut odottaa valmennukselta mitään erityistä, hän uskoi siitä jäävän jotain hyödyllistä käteen. 

- Koska päätin sitoutua valmennukseen, se lähti hyvin pyörimään arjessa mukana. Saimme valmennusmateriaalit säännöllisesti tiettyinä päivinä, joten oli helppoa suunnitella viikot niiden mukaan. Verkkovalmennus antoi tietenkin mahdollisuuden tutustua materiaaleihin itselleni parhaiten sopivana hetkenä. 

Eniten hyötyä liikunnasta

Perinteinen päätetyöskentely oli Taijan mukaan tehnyt tehtävänsä eli hartiat ja selkä jumittivat. Tästä syystä joogat ja venyttelyt olivat hänelle täydellisiä liikuntamuotoja.

- Olen harrastanut epäsäännöllisen säännöllisesti monenlaista jumppaa, mutta kärsinyt niiden jälkeen usein jopa pahemmista selkäkivuista kuin aloittaessa.

Joogaa Taija oli vierastanut jostain syystä aina aiemmin, joten hän oli ihmeissään, kun ensimmäiset joogaharjoitukset olivatkin mukavia ja saivat energiat liikkeelle.

- Hyvä olo alkoi kuin sormia napsauttamalla, joten aloitin joogaamaan ja venyttelemään päivittäin. Jo kuukauden jälkeen selkäni oli niin paljon paremmassa kunnossa, että jopa hierojani oli ihmeissään. Mietin, että jos tästä kerran on näin paljon hyötyä, tätähän on pakko jatkaa!

Taija jatkoikin Liftedin valmennuksessa vielä ERTOn 10-viikkoisen valmennuksen jälkeenkin ja joogaa edelleen 5-7 kertaa viikossa. Vaikka jooga on vienyt mennessään, jää hänellä aikaa vielä valmennuksen kehonpainotreeneillekin.

Taija on hyödyntänyt myös valmennuksen muita osa-alueita ja ne ovat antaneet hänelle paljon miettimisen aiheita. Ravinto-osiosta on jäänyt monia pieniä ja vähän isompiakin juttuja ruokalautaselle. 

Rohkeasti mukaan!

Taija suosittelee Lifted-valmennusta kaikille. Lokakuussa 2018 Lifted-valmennus uudistui niin, että jokainen voi valita aloitusajankohdan, etenemisrytmin ja keston itse. Lifted voi olla mukana arjessa vaikka vuoden ympäri.

- Olen aina ollut hieman sohvaperuna, vaikka olen liikkunutkin. Nyt kynnys lähteä liikkeelle ja liikkua oli niin alhaalla, että oli vain pakko olla mukana.

Taija rohkaisee valitsemaan valmennuksen helpompia treenejä, jos kunto on päässyt rapistumaan.

- Itsekin aloitin niillä. Siksi varmaan ihastuinkin treeneihin, koska ei tarvinnut tehdä kieli vyön alla hullulla temmolla. Lämmin ja hiki tulee vähemmälläkin. Ja hyvä olo seuraa, aivan mahtavaa! Olohuone on oikein mainio paikka jumppailla, ja kyllä sille sohvallekin riittää aikaa.

Taija kiteyttää Liftedin parhaimman puolen lyhyesti ja ytimekkäästi.

- Liftedissä parasta on yksinkertaisesti kaikki!