”Lifted on tehnyt suuren muutoksen sisälläni”
Hyvinvointi

”Lifted on tehnyt suuren muutoksen sisälläni”

Tamperelaiselle Seijalle Lifted tuli tutuksi jo keväällä 2017, kun ERTO järjesti jäsenilleen ensimmäisen 10 viikon mittaisen hyvinvoinnin valmennuksen. Nyt Seija jatkaa hyvinvoinnin ylläpitoa uudessa, läpi vuoden jatkuvassa valmennuksessa.

”Lifted tuntui kiinnostavalta, mutta ensin kyllä mietin, mitenköhän niitä treenejä tulee tehtyä kotona. Yllätyin, kuinka hyvin niiden tekeminen kuitenkin onnistui."

Näin kuvailee Seija ensimmäisiä fiiliksiään valmennuksesta. Liftedin myötä hän innostui joogasta.

”Jooga rauhoittaa, siitä saa tietyllä tapaa energiaa ja sen jälkeen on vain niin ihanan seesteinen olo. Myös lenkkeily luonnossa on ihanaa. Joskus töissä ruokatunnilla käyn lenkillä metsässä.”

Seija kuvailee myös Liftedin kehonpainotreenejä todella hyviksi. Hänestä on ihana välillä pistää kaikki likoon ja haastaa itseään. Seijaa kuivailee treenin jälkeistä fiilistä huippuoloksi.

”Lifted-treenien ansiosta kuntoni koheni niin, että kun ennen pystyin hölkkäämään yhden tolpan välin, nykyisin menee viisi tolpan väliä kevyesti. Ilman Liftedin monipuolisia ja haastavia treenejä en olisi tähän pystynyt.”

Elämää Pahiksen kanssa

Seijan täytyy kuitenkin kuunnella omaa kropan jaksamista erityisen tarkasti.

”2014 minulla todettiin vakava, parantumaton keuhkoverenpainetauti, joka lyhennetään PAH. Sen vuoksi kutsun itseäni Pahikseksi. Sairaus rajoittaa tiettyjä liikuntamuotoja ja tietyillä keleillä ulkona liikkumista.

Seijan mukaan Liftedin tuoma elintapa on antanut kuitenkin mahdollisuuden viettää elämää hyvinvoivana kuten terveetkin ihmiset.

Suuri sisäinen muutos

Seija sanoo, että Lifted on tehnyt suuren muutoksen hänen sisällään. Hän oli juuri hetki sitten sydänsairaalassa kontrollikäynnillä.

”Tein oman ennätykseni kuuden minuutin kävelytestissä. Sydänultrassa sydän oli kunnossa. Ei turvotusta eikä vuotoja. Kaikki verikokeiden tulokset olivat lääkärin mielestä loistavat. Hän vain kehotti jatkamaan liikuntaa samaan malliin.”

Tämä on Seijan mukaan toinen kerta, kun hän Liftedin aloittamisen jälkeen on saanut näin hyvät sanat sydänlääkäriltä.

”Keväällä kun käden murtuman vuoksi jouduin keskeyttämään Liftedin treenit, en kontrollissa saanut hyvää palautetta. Päinvastoin arvot olivat koholla.”

Seijan mielestä on myös mukava lukea muiden valmennettavien kommentteja ja tarinoita sekä tutustua hänen sanojensa mukaan ”ihan huippujengiin”.

Omasta kokemuksestaan Seija antaa vinkiksi armeliaisuuden itseään kohtaan.

”Lähdin ensimmäisessä valmennuksessa ”ahnehtimaan” itselleni elämänmuutosta enkä sallinut itselleni pienintäkään herkkua kahdeksan viikon aikana. Yhdessä luennossa kuitenkin painotettiin 80/20 periaatetta. Ymmärsin, että oma tiukka vaihtoehto ei tulisi toimimaan pitemmän päälle.”

ERTO tarjoaa Lifted-hyvinvointivalmennuksen kaikille jäsenilleen jäsenetuna ja mukaan voit tulla milloin vain. Ilmoittaudu vaikka heti!