Työstä irti raikasta ilmaa hengittäen
Hyvinvointi

Työstä irti raikasta ilmaa hengittäen

Kirjoittaja: Heli Koppelo Kuva: Timo Heikkala

Oululainen Päivikki Parrila on mukana monessa: hän tekee vuokratyötä taloushallinnon asiantuntijana, hoitaa perheravintolan asiat taloudesta tilaisuuksien järjestämiseen ja opiskelee restonomiksi. Töistä irtautuminen onnistuu parhaiten luonnon keskellä, läheisten seurassa.

1 Happihyppelyt luonnossa

Kun tein töitä palkansaajana kasvavassa konsernissa, työpäivät olivat pitkiä ja roolit vaihtuvia. Olin taloushallinnossa, tein kirjanpitoa, vedin tiimiä ja toimin sisäisessä laskennassa. Silloin luonto ja erityisesti ulkona oleminen läheisten kanssa auttoivat irtautumaan töistä. Harrastammekin koko perhe alppihiihtoa ja laskettelua. Oli ja on edelleen tärkeää saada happea kaiken sen toimistolla istumisen vastapainoksi. Tänään mieli lepäsi, kun kolasin lunta pihalla ja katselin joutsenia.

2 Positiivisuuden ylläpitäminen

Olen tehnyt ja tulen tekemään taloushallinnon töitä Eilakaislan kautta vuokratyöntekijänä. Pidän vuokratyöstä. Olen ulospäinsuuntautunut ja minusta on kivaa, että tiedän milloin pesti loppuu. Uuteen paikkaan meneminen jännittää tietenkin aina. Sitä miettii, miten minut otetaan työyhteisössä vastaan. Olen huomannut, että kun pitää itse yllä positiivisuutta ja uskaltaa mennä porukoihin mukaan, se helpottaa. Se auttaa myös jättämään myönteisen ja ammattitaitoisen kuvan.

3 Oma suunta kirkkaaksi

Perheellämme on merenrantaravintola Kempeleessä, ja hoidan siellä esimerkiksi henkilöstö-ja talousasiat sekä sisäänostot. Opiskelen myös monimuoto-opiskeluna restonomiksi, minkä takia menen talveksi Rukalle töihin asiakaspalvelijaksi. Elämässä on nyt paljon epätietoisuutta. Jos se alkaa stressata, pysähdyn ja mietin, mitä se oli mitä halusin, mihin suuntaan olen menossa, ja teen päätöksiä sen pohjalta. Se antaa kontrollintunnetta.

Kuka?

  • Nimi: Päivikki Parrila
  • Ikä: 48
  • Titteli: Taloushallinnon asiantuntija, yrittäjä, opiskelija
  • Perhe: Mies ja kolme aikuista lasta
  • Parasta juuri nyt: Vapaus valita mitä teen. On ihanaa, kun saan aamulla juoda aamukahvini rauhassa ja suunnitella päiväni ilman aikataulupaineita.