Juoksu ja matkat tuovat energiaa
Hyvinvointi

Juoksu ja matkat tuovat energiaa

Kirjoittaja: Esa Tuominen Kuva: Jyrki Luukkonen

Valkeakoskelainen Jonna Kauppinen mursi lasikaton ja on ensimmäinen naispuolinen joukkueenjohtaja jalkapallon miesten Veikkausliigassa. FC Hakan joukkueenjohtajana toimiva Kauppinen ei kuitenkaan itse pelaa jalkapalloa.

1. Upea olo juoksun jälkeen

Jalkapallon sijaan juokseminen on minun juttuni. Käyn mielelläni juoksulenkillä ja olen juossut muutaman puolimaratoninkin. Lenkkien pituus vaihtelee fiiliksen mukaan. Joskus heitän parinkymmenen kilometrin lenkin, mutta saatan kävellä siitä osan. Ikinä ei jälkeenpäin kaduta, että on lähtenyt juoksulenkille. Olo on upea suihkun jälkeen. Juostessa voi myös pohdiskella kaiken maailman asioita.

2. Matkoilta voimaa

Olen aina ollut kova matkustamaan. Ensin vanhempien kanssa ja sitten omin päin. Olen käynyt päiväntasaajalla, Amerikassa tapaamassa kavereita ja Islannissa, joka onkin suosikkikohteeni. Eksoottisin paikka on ollut Pohjois-Korea. Kesät olen mielelläni Suomessa, mutta talvella pitää päästä aurinkoon ja lämpimään hakemaan energiaa. Kaupunki- tai rantaloma – kaikki käyvät minulle.

3. Monipuoliset työt

Minulle sopii se, että olen yhtä aikaa monenlaisissa töissä. Saatan tehdä töitä Hakan toimistolla, kouluissa ja kaupassa jopa saman päivän aikana. Kun on monta työtä, ei yhteen pääse kyllästymään. On hienoa, että pystyn pitkälti itse määrittelemään työpäiväni: milloin teen töitä missäkin. Jos on kaunis päivä, voin lähteä rannalle ja jos on kiirettä, niin voin tehdä ympäripyöreitä päiviä. Tällaiset työkuviot auttavat purkamaan stressiä. Ei tule työ uniin.

Kuka?

Nimi: Jonna Kauppinen

Ikä: 31

Työ: Valkeakosken Hakassa joukkueenjohtajana, opettajan sijaisuuksia.

Parasta juuri nyt: "Olen mielestäni kasvanut ja kehittynyt kun olen hypännyt Veikkausliigan joukkueenjohtajaksi. On antanut kummasti itseluottamusta kun olen huomannut, että pärjään."