Oivalluksien avulla eteenpäin
Hyvinvointi

Oivalluksien avulla eteenpäin

Kirjoittaja: Jenni Junkala Kuva: Meeri Utti

SPR:n vaikuttamistyön asiantuntijan Pekka Reinikaisen työnteon raamit ovat muuttuneet viimeisen vuoden aikana täysin. Onnistumiset muutoksessa kuitenkin motivoivat häntä. Pitkäaikainen luottamusmies on onnellinen työn ja luottamustoimen merkityksellisyydestä.

Yllättävän sujuva etätyömuutos

”Vuoteeni kuuluu normaalisti lukemattomia yleisötilaisuuksia. Viimeisen vuoden aikana niitä on ollut vain kaksi. Valtaosa työstäni on siirtynyt verkkoon, ja se on sujunut yllättävän hyvin. On ollut ilahduttavaa tajuta onnistuvansa ja saavansa työssä vaadittuja tuloksia aikaan uudenlaisin keinoin. Työpaikallani vallitsee muutenkin ratkaisulähtöinen henki. Se pitää tunnelmaa yllä. Hyvä henki näkyy esimerkiksi yt-neuvotteluissa, joissa on tehty määrätietoista yhteistyötä.”

Aidosti merkityksellinen työ

”Suomen Punaisella Ristillä pääsen tekemään työtä, jolla todella on tarkoitus. Työn merkityksellisyys motivoi. Korona on lisännyt SPR:n palveluiden kysyntää entisestään, ja meillä onkin ollut vilkas vuosi.
Koen merkityksellisyyttä myös toimiessani ERTOn henkilöstön edustajana eli HEDinä. Sitäkin tehdään pohjimmiltaan ihmisten auttamiseksi. Erityisesti yksilöiden auttaminen tuntuu merkitykselliseltä.”

Oivallukset vievät eteenpäin

”Olen utelias ihminen. Se auttaa työssäni, jossa olennainen osa on humanitaarisen avun tilanteen kehityksen seuraaminen maailmanlaajuisesti. Minun on tutkittava monenlaisia asioita ja luettava paljon. Sitä tehdessä saan erilaisia oivalluksia. Oivallusten syntyminen taas vie minua eteenpäin työssäni. Ne ovat siis minulle kuin kipinä, joka sytyttää polttoaineen ja saa moottorin hyrräämään.”


Kuka?

Nimi: Pekka Reinikainen, 64, Espoo

Työ: Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan vaikuttamistyön suunnittelija. SPR:n pääluottamusmies.

Parasta juuri nyt: “Saimme pitkästä aikaa kunnolla lumisen talven. 5- ja 8-vuotiaille lapsenlapsille se oli mullistava kokemus pulkkamäkineen. Maailmaa tekee hyvää katsoa oman yli 60 vuoden elämänkokemuksen lisäksi nuorempien silmin. Näkymä on virkistävän erilainen.”