Kun hallitus vie ja työntekijä vikisee
Kolumni

Kun hallitus vie ja työntekijä vikisee

Kirjoittaja: Kaisa Majava Julkaistu:

Työntekijöiden mahdollisuudet vaikuttaa työoloihinsa ovat vähäiset. Irtisanomisuoja on olematon. Osa pelkää työpaikkojensa puolesta. Ei, kyse ei ole nyt uhkakuvista Suomessa, vaan todellisuudesta unkarilaisilla työmarkkinoilla.

Istun hiljaa ja hämmentyneenä unkarilaisen ammattiliittoja edustavan keskusjärjestön pöydässä kuuntelemassa työntekijän asemasta Unkarissa. 

Unkarissa ei keskustella irtisanomissuojan heikentämisestä, sillä mitään irtisanomissuojaa ei käytännössä ole. Irtisanomiseen ei tarvita varoituksia tai selityksiä. 

Ammattiliittojen toiminta on Unkarissa kutistunut pieneksi. Hallitus pitää uhkana kansalaisjärjestöjä, joiden osaksi se laskee myös ammattiliitot. Hallitus ”neuvottelee” niiden liittojen kanssa, jotka ovat myötämielisiä heidän tavoitteilleen. Hallitukselle ikävät liitot saatetaan kiusata alas vaikka viikoittaisilla verotarkastuksilla.

Tarkkaa järjestäytymisastetta on vaikea sanoa, mutta järjestön asiantuntijan arvio on noin 5-10 prosenttia. Suomessa vastaava luku on noin 70 prosenttia.

Osittain alhaiseen järjestäytymisasteeseen vaikuttaa se, että varsinkin nuoret pitävät ammattiliittoja jäänteenä kommunismista. Toinen tärkeä tekijä on pelko. Työnantajien silmissä ammattiliittoon kuuluminen on negatiivinen asia. Koska irtisanomissuojaa ei ole, liiton jäsenyys voi helposti olla irtisanomisperuste. 

Työntekijät eivät uskalla osallistua ammattiliittojen mielenilmauksiin, koska yksi tunnistettava valokuva tai somepostaus tilanteesta voi aiheuttaa irtisanomisen. Ja kun työttömyysturvaa saa kolmen kuukauden ajan ja silloinkin todella pienen summan, on työntekijällä vaihtoehtoja hyvin vähän. 

Unkarin hallitus on lisäksi leikannut tukia yliopistoilta ja saanut usean yliopiston lopettamaan toimintansa. Yhä harvemmat opiskelevat itselleen enää korkeakoulututkintoa ja nekin jotka opiskelevat, lähtevät usein valmistuttuaan ulkomaille töihin. He eivät näe tulevaisuuttaan Unkarin työmarkkinoilla. Asiantuntijamme pelkää, ettei Unkari pysty vastaamaan tulevaisuudessa digitalisaation mukanaan tuomiin haasteisiin.

ERTO on julistanut ylityö- ja vuoronvaihtokiellon seuraaviksi päiviksi vastalauseena hallituksen irtisanomissuojan heikennystä vastaan. Onneksi me uskallamme ja voimme ottaa kantaa ja vaatia muutosta. Me voimme ilman pelkoa järjestäytyä, saamme yhdessä puolustaa oikeuksiamme ja voimme ainakin yrittää vaikuttaa. Meillä ihmiset kouluttautuvat ja jäävät myös työmarkkinoillemme rakentamaan tulevaisuuden Suomea. Koulutus, järjestäytyminen, mielenilmaukset ja äänestäminen. Käyttäkäämme näitä mahdollisuuksia, koska siten voimme turvata niiden olemassa olon myös tulevaisuudessa. 

Kaisa Majava on ERTOn viestintäpäällikkö, joka pääsi tutustumaan unkarilaisen keskusjärjestön toimintaan yhdessä STTK:n viestinnästä vastavien kanssa.