Vasta äitiys toi rohkeuden
Kolumni

Vasta äitiys toi rohkeuden

Kirjoittaja: Taru Tammikallio Kuva: Nelli Kivinen Julkaistu:

Olisipa mukavaa kirjoittaa ja tehdä erilaisia luovia projekteja työkseen. Mutta ei se taida onnistua – eihän media-alalla ole töitä.

Näiden ajatusten siivittämänä opiskelin itseni sosionomiksi ja varhaiskasvatuksen opettajaksi. Alalle, josta työt eivät tulisi loppumaan kesken. Valmistuttuani ja työtä tehdessäni huomasin kuitenkin, että mieleni haikaili edelleen media-alan pariin. Haaveistani huolimatta en silti saanut toimittua haluamieni asioiden eteen ja pohdin, tulisinko tekemään nykyistä työtäni eläkeikään saakka.

Oltuani hetken työelämässä jäin äitiyslomalle. Oli aika miettiä, mitä todella haluan työltäni. Ja kun lapsi syntyi, ymmärsin, että elämä on nyt, eikä sitten joskus. Samalla tajusin, etten tule saavuttamaan haluamaani uraa, jos en ryhdy toimeen.

Viisasta tai ei, mutta hoitovapaan aikana irtisanouduin työstäni ja jättäydyin tyhjän päälle. Vaikka perheellämme oli nyt ylimääräinen suu ruokittavana, minulla oli tunne, että pärjäämme kyllä. Ja niin teimme.

Seuraavan vuoden aikana rämmin eteenpäin alan vaihdossa. Samalla yritin löytää palkkatyötä luovalta alalta. Se ei kuitenkaan onnistunut. Lopulta päätin ryhtyä mediayrittäjäksi ilman alan kokemusta, koulutusta ja verkostoja. Niin hullulta kuin se kuulostikin, se kannatti. Viimeisten vuosien aikana olen päässyt tekemään töitä toimittajana, sisällöntuottajana ja podcastaajana – juuri niitä töitä, joita halusin. Lisäksi kirjoitan ura-aiheista kirjaa ja autan muita luomaan unelmiensa uraa.

Vaikka kannustan kuuntelemaan järjen ääntä, on hyvä antaa myös intuitiolle sijaa. Jos en olisi kuunnellut itseäni ja ottanut riskejä, en olisi nyt tässä. Olen ikuisesti kiitollinen siitä, että uskalsin lopulta toimia unelmieni eteen. Äidiksi tuleminen oli itselleni kokemus, jonka myötä löytyi rohkeus. Jollakin muulla se voi olla joku toinen. Pääasia, että herätys tulee ja uskaltaa rohkeasti mennä haluamaansa kohti.

Taru Tammikallio on luovan alan moniosaaja, joka vaihtoi varhaiskasvatuksen opettajan työt mediayrittäjän arkeen. Hän suunnittelee ja tuottaa mediasisältöjä, tekee musiikkia, kirjoittaa esikoiskirjaansa ja valmentaa.