Sopimisen murros ei hävitä valtakunnallisia sopimuksia
Kolumni

Sopimisen murros ei hävitä valtakunnallisia sopimuksia

Kirjoittaja: Juri Aaltonen Kuva: Meeri Utti Julkaistu:

Metsäteollisuus ilmoitti lokakuun alussa, ettei se enää tee valtakunnallisia työehtosopimuksia, vaan tulevaisuudessa työehdoista sovitaan ainoastaan yritystason sopimuksilla. Suomessa on noin 360 000 yritystä, joista noin 20 000 yrityksessä on yli yhdeksän työntekijää. Jos nämä yritykset sopisivat työehdoista itse, pitäisi neuvotella ainakin 20 000 uutta työehtosopimusta. Yli neljän hengen
yrityksiä Suomessa on noin 40 000.

Monessa yrityksessä ei ole osaamista, aikaa, halua eikä varaa yrityskohtaisiin neuvotteluihin. Kaikki neuvotteluihin käytetty aika ja raha on pois yrityksen varsinaisesta toiminnasta.

Suomessa on tällä hetkellä muutamia satoja työehtosopimuksia. Jokaisen sopimuksen neuvottelevat ihmiset, jotka yrittävät välttää riitoja, mukaan lukien työtaisteluja. Jos neuvottelupöytiä on kymmeniä tuhansia, tarkoittaa se väkisinkin useampia konflikteja. Nykyajan yhteiskunnassa pienikin lakko voi heijastua laajasti yhteiskunnan toimintoihin. Verkostoitunut yhteiskunta ei kestä yksittäisen
seitin katkeamista ilman heijastusvaikutuksia.

Työehtojärjestelmä on murroksessa. Työehdoista sopiminen tapahtuu koko ajan enemmän yritystasolla, ja tämä on hyvä asia. Nykyistä toimivaa työehtosopimusjärjestelmää ei kuitenkaan pidä uudistaa niin, että satakertaistamme työtaistelujen todennäköisyyden. Toimiva työmarkkinamalli tarvitsee jatkossakin yritystason sopimisen raameiksi kattavat valtakunnalliset työehtosopimukset. Niiden ehkä tärkein tehtävä on estää epäreilu kilpailu. Jokainen työnantaja tarjoaa sovitut työehdot, eikä kilpailuetua voi hankkia työehtoja polkemalla.

Valtakunnallinen työehtosopiminen on välttämättömyys poikkeustilanteissa. Keskitetty sopiminen mahdollistaa, että kriiseihin voidaan reagoida laajasti, nopeasti ja kattavasti. Kansantaloudella ei ole varaa luopua tästä mahdollisuudesta.

Reilut ja selkeät työehdot ovat niin yhteiskunnan kuin yritystenkin kannalta hyvä asia. Työehdot taataan valtakunnallisin sopimuksin, yrityskohtainen sopiminen ei tule niitä jatkossakaan lahtaamaan.