Piiloagenda on tuhoamassa paikallisen sopimisen
Kolumni

Piiloagenda on tuhoamassa paikallisen sopimisen

Kirjoittaja: Juri Aaltonen Julkaistu:

Työnantajaliittojen tiedotteiden mukaan paikallisella sopimisella ei tavoitella työehtojen heikentämistä. Kuitenkin AkavaWorksin tuoreesta työnantajakyselystä ilmenee, että yli puolet työnantajista haluaa sopia paikallisesti nimenomaan työehtojen heikentämisestä.

Myös Työnantajien tutkimuslaitos ETLAn tilaisuudessa Teknologiateollisuuden johtaja sanoi, että yrityskohtaisilla sopimuksilla tai paikallisella sopimisella ei tavoitella työehtojen heikentämistä. Kuitenkin hän täydensi, että he kyllä ymmärtävät yrityskohtaisen sopimisen joskus johtavan työehtojen heikentämiseen, mutta tämä ei ole heidän tavoitteensa.

Julkisuudessa työnantajat perustelevat paikallista sopimista yleensä muutamalla väitteellä. Teollisuuden palkansaajat julkaisi helmikuussa riippumattomien tutkijoiden analyysin näistä yleisimmistä väitteistä, ja analyysi tyrmäsi ne seuraavasti:

Väite 1: Suomen työmarkkinat ovat jäykät ja sen takia tarvitsemme lisää paikallista sopimista.

Analyysissä ilmeni, että Suomen työmarkkinat eivät ole eurooppalaisessa mittakaavassa jäykät.

Väite 2: Paikallinen sopiminen lisää työllisyyttä.

Analyysin mukaan paikallisen sopimisen työllisyyttä parantavasta vaikutuksesta ei löydy tutkimusnäyttöä.

Väite 3: Paikallinen sopiminen lisää tuottavuutta.

Tutkijoiden mukaan tutkimustietoa tuottavuutta parantavasta vaikutuksesta ei ole.

Paikallista sopimista edistetään siis epätosin väittein, ja työnantajien piiloagenda uhkaakin näivettää paikallisen sopimisen. Paikallinen sopiminen ei ole huono asia, vaan tarvitsemme lisää reilua ja yhdenvertaista paikallista sopimista. Emme kuitenkaan tarvitse työnantajan määräysvallan kasvattamista.

Sopimisen tasoa pitää viedä turvallisesti ja reilusti lähemmäs työpaikkoja. Ammattiliiton ja henkilöstön edustajien rooli on tässä kehityksessä tärkeä. ERTO neuvottelee jatkossakin työehtosopimuksensa ja niissä määritellään muun muassa minimityöehdot, paikallisen sopimisen prosessit ja luottamushenkilöjärjestelmä.

ERTO kouluttaa ja tukee sekä henkilöstön edustajia että teitä jäseniä sopimaan asioista paikallisesti. Jos työpaikallasi ei ole henkilöstön edustajaa eli HEDiä, soita ERTOon ja saat ohjeet luottamushenkilövalinnan järjestämiseksi. Sinäkin olet tervetullut yli 400 ertolaisen HEDin joukkoon. Tavoitteemme on ollut ja on selvä. Teemme yhdessä työtä, jotta kaikilla olisi parempi työelämä.