Mitä odotat tulevaisuudelta? ERTOlaiset vastaavat
Töissä

Mitä odotat tulevaisuudelta? ERTOlaiset vastaavat

Kirjoittaja: Leena Filpus

Kysyimme ERTOlaisilta eri alojen ammattilaisilta, mitä he odottavat tulevaisuudessa tapahtuvan omalle työlleen.

Tekoäly saa vastaparikseen pehmeät arvot

Monipuolisuus ja monialaisuus korostuvat tulevaisuudessa. Verkostomainen työskentelytapa työntää meidät omasta kuplastamme osaksi yhteisöä.

”Digitalisaation myötä verkostojen merkitys vahvistuu tulevaisuudessa entisestään. Mikroyrittäjinä emme työskentele vain yhdelle työnantajalle vaan heitä on useita, ja tällaisessa työtavassa tiimityötaidot ja yhteisöllisyys korostuvat. Digitalisaation ja keinoälyn rinnalla näyttäytyvät myös pehmeämmät arvot ja ihmisyyden näkökulma. Trendi on nähtävissä jo nyt jopa LinkedIn-kirjoituksissa. Yhä useammat pohtivat minuuttaan, saamme lukea mindfulnessista ja NLP:stä. Ne eivät ole enää hörhöilyä.

Jossain vaiheessa puhuttiin paljon ikärasismista. Minulla on sellainen kutina, että suhtautuminen ikään muuttuu, jos ei ole jo muuttunutkin. Minunkaan ikäistäni ei pidetä enää ikäloppuna. Tähän liittyy sekin, että monialaisuuden lisääntyessä voi opiskella ja vaihtaa alaa vielä 50–60-vuotiaana, miksei vanhempanakin. Ei tulevaisuus hullummalta vaikuta.”

Minna Turunen, 47

Askolalainen Minna Turunen työskentelee erilaisissa myynnin ja asiakaspalvelun tehtävissä rakennusautomaatiolaitteita maahantuovassa ja myyvässä Belimo Finland Oy:ssä Helsingissä. Hän on ETRYn jäsen. 

Edessä loistava tulevaisuus

Suhdanteet näyttävät valoisilta, ja työpaikkoja syntyy lisää investointien myötä.

”Tulevaisuus näyttää positiiviselta työpaikkojen ja omankin työtilanteen osalta. Teknologia-aloilla etenkin täällä Turun suunnalla on kasvua ja työpaikkoja syntyy lisää, kun yritykset ovat alkaneet investoida.  Uskon, että ainakin seuraavien 5–10 vuoden aikana suhdanteet pysyvät suotuisina. Logistiikka-alalla positiivista virettä nostavat yritysten tilauskannat. Uusia rakennushankkeita syntyy koko ajan lisää. Ne näkyvät positiivisesti kuljetusalalla, ja myös alihankintafirmoilla.

Myös oma tulevaisuuteni  näyttää mielenkiintoiselta. Olen työskennellyt logistiikka-alalla vuodesta 2011 lähtien. Pienessä yrityksessä pääsee tekemään laajalla skaalalla. Tehtävänkuvani vaihtelee hallinnollisista tehtävistä myyntiin. Hoidan asiakkuuksia ja projekteja tarjousvaiheesta projektin loppuun asti. Uskon, että pystyn kehittymään ja etenemään urallani jatkossakin.” 

Säde Sallinen, 30

Säde Sallinen työskentelee account managerina Turussa sijaitsevassa Tschudi Logistics Groupissa. Hän on Logistiikan toimihenkilöiden varapuheenjohtaja ja ERTOn hallituksessa logistiikan varapuheenjohtaja. 

Kalanviljelylaitos ottaa digiloikan 

Sähköiset taloushallintojärjestelmät antavat kirjanpitäjälle aikaa asiakkaan auttamiseen.

”Olen ollut reilun vuoden talouspäällikkönä kalanviljelylaitoksessa Ahvenanmaalla. Ennen nykyistä pestiäni työskentelin 15 vuotta tilitoimistossa. Digitalisaatio ja robotisaatio ovat muuttaneet alaa valtavasti ja muuttavat edelleen. Tämä on hieno muutos, sillä se tekee kirjanpitäjän työstä mielekkäämpää ja monipuolisempaa. Perinteisesti työ tilitoimistossa on niin hektistä, ettei asiakkaiden kanssa ole ehtinyt kommunikoida niin paljon kuin haluaisi. Saattaa olla, ettei heistä ole nähnyt muuta kuin tositteet, mutta se on vain osa yrityksen todellisuudesta. Kun koneet hoitavat rutiinit, kirjanpitäjälle jää aikaa auttaa asiakkaitaan kehittämään liiketoimintaansa. Nykyisessä työpaikassani siirrytään sähköiseen taloushallintojärjestelmään tänä keväänä. Odotan sitä innolla. Saan huoneestani mappirivit pois ja järjestelmät tähän päivään. Sähköinen järjestelmä on minulle entuudestaan tuttu aiemmasta työpaikastani. Muutenkin oma tulevaisuuteni näyttää valoisalta. Viihdyn työssäni hyvin. Työmatkakin on juuri sopiva, lautalla 35 minuuttia suuntaansa. Täällä saaristossa näkee upeasti vuodenaikojen vaihtelun.”

Henrik Andersin, 36

Kustavilainen Henrik Andersin on neljättä vuotta Taloushallinnon ammattilasten hallituksen jäsen. Hän työskentelee talouspäällikkönä Ahvenanmaan Brändössä sijaitsevassa kalanviljelylaitoksessa Brändö Lax Ab:ssa.

Nuoret solahtavat pirstaloituneeseen työelämään

Yli 40 vuotta luottamushenkilönä toiminut YSTEAn kunniajäsen kantaa huolta työttömistä ja kiittää nuorten valoisaa asennetta.

Jäin joulukuun alussa eläkkeelle Siilinjärven Vuorelassa sijaitsevasta Kylpylähotelli Kunnonpaikasta, jossa ehdin olla henkilöstösihteerinä yli 40 vuotta. Tänä aikana työelämä on muuttunut valtavasti. Enää ei tehdä työuraa samassa työpaikassa. Työsuhteet ovat pirstaloituneet, ja ammattikin voivat vaihtua useampaan kertaan. Etenkin nuoret näyttävät sisäistäneen tämän. He suhtautuvat tulevaan valoisasti. Heille on itsestäänselvää, että ammattitaitoa on pidettävä yllä ja kehitettävä koko ajan. Uudet teknologiset innovaatiot kiinnostavat heitä, ja he osaavat ottaa ne haltuunsa. Kaikki tämän päivän työntekijät eivät tähän pysty, vaan syrjäytyvät työelämästä työttömiksi. Sanotaan, että kaikki työ on tärkeää. Mutta entä jos tekee useita osa-aikaisia töitä, eikä silti tule tuloillaan toimeen? On hyvä, että syrjäytymistä ehkäistään tukitoimia kehittämällä.” 

Kaija Raatikainen, 65

Kaija Raatikainen valittiin YSTEAn kunniajäseneksi pitkän ay-toiminnan ansiosta YSTEAssa, ERTOssa sekä ERTOn Pohjois-Savon aluejärjestön hallituksessa. Hän toimii edelleen aluejärjestön hallituksessa.