Ellen Into kahden vaiheilla – lomarahaa vai lisää vapaata?
Töissä

Ellen Into kahden vaiheilla – lomarahaa vai lisää vapaata?

Kirjoittaja: Leena Filpus Kuva: Pasi Leino

Ensimmäinen vakituinen työpaikka toi Ellen Innolle positiivisen ongelman: lomarahan. Ottaako sen rahana vai vapaana?

”Ihan mieletöntä luksusta”, kuittaa Ellen Into kuukauden mittaista palkallista kesälomaansa ja lomapalkan päälle tulevaa lomarahaa. “On tätä odotettukin. Harmi vain, että avomiehelläni on lomaa paljon vähemmän”, sosiaalisen median asiantuntijana VMP Varamiespalvelussa Turussa työskentelevä ja kaupunkipyörillä liikkuva 24-vuotias sanoo.

Viime syksynä myyntityön tradenomiksi Turun ammattikorkeakoulusta valmistunut Ellen meni Varamiespalveluihin töihin ensimmäisen kerran kesällä 2016. Kesäharkkarin pesti jatkui syksyllä tuntityönä ja viime vuonna hänellä oli määräaikainen työsopimus.

Tämän vuoden alussa hänet vakinaistettiin.

”Valtaosa työstäni on sisällöntuotantoa someen, uutiskirjeen kokoamista ja nettisivujen päivitystä. Olen myös kouluttanut talon sisällä ihmisiä Instagramin, Facebookin, Skypen ja LinkedInin käytössä sekä sparraillut työttömiä työnhakijoita työnhaussa. Meillä on toimipisteitä ympäri Suomen ja etsimme yrityksille työntekijöitä eri pituisiin pesteihin”, Ellen kertoo työstään.

Kesän suunnitelmat ovat Ellenillä vielä hieman avoinna. Todennäköisesti hän pitää kesällä lomaa kolme viikkoa putkeen ja säästää yhden viikon syksyyn. Silloin avomieskin kerkiää ulkomaanmatkalle mukaan.

Lomarahalla ylimääräisiä vapaapäiviä

Enemmän miettimistä Ellenillä on lomapalkan päälle tulevan lomarahan käytössä. Lomaraha on puolet lomapalkasta, Ellenin tapauksessa se vastaa kahden viikon palkkaa. Hänen työnantajansa kannustaa työntekijöitä vaihtamaan lomarahat vapaaksi.

Lisää vapaata vai vähän ylimääräistä käyttörahaa kesäksi?

”Kyllä minä taidan valita vapaan. Olen koulutustani vastaavassa työssä ja saan sen mukaista palkkaa. Tilanne olisi varmasti toinen, jos meillä olisi asuntolaina ja muita isoja menoja. Silloin lisärahalle olisi enemmän tarvetta.”

Ajatus ylimääräisestä vapaasta tuntuu muutenkin hyvältä. Madridissa opiskeluvaihdossa olleella Ellenillä on paljon ystäviä ympäri Eurooppaa. Heidän luonaan on hauska pistäytyä vaikka talvella.

”Tai voi ottaa äkkilähdön lämpimään silloin, kun hinnat ovat edullisimmillaan. Meillä ollaan töissä joustavia, vapaan pitämisestä on helppo sopia esimiehen kanssa.”

 Rahaa jo ennakolta säästöön lomarahavapaalle

Ellen myöntää, että lomarahojen vaihtamisessa vapaaksi piilee kuitenkin pieni riski. Hänen työpaikallaan lomarahat nimittäin maksetaan kaikille lomakauden aluksi, vaikka olisikin päättänyt vaihtaa ne vapaaksi. Palkka on vapaapäivien verran pienempi siinä kuussa, jossa pitää lomarahavapaata.

On siis osattava ennakoida ja pistää rahaa säästöön jo alkukesästä.

“Minulla ei ole koskaan ollut näin pitkää palkallista lomaa, joten mietityttää muutenkin, paljonko lomalla oikein kuluu rahaa. Kivalla ilmalla on hauska nähdä kavereita ja istua vaikka terassilla. Kaikkeen ylimääräiseen kuluu varmasti yllättävän paljon. Toisaalta olen muutenkin säästäväinen, joten en varmaankaan joudu lomarahavapaalla pulaan”, Ellen pohtii.

Tietoa lomarahoista luotettavasta lähteestä

Vaikka Ellen on tehnyt jo 14-vuotiaasta kesätöitä ja työskennellyt erilaisilla sopimuksilla opiskeluaikana, hän törmäsi lomarahaan ensimmäisen kerran oikeastaan vasta viime kesänä. Työkaveri mietti lomarahojen vaihtamista vapaaksi voidakseen olla ekaluokkalaisensa tukena ensimmäiset kouluviikot.

“Olen todennäköisesti ansainnut jo aiemminkin lomarahaa, mutta en ole osannut kiinnittää siihen huomiota esimerkiksi palkkakuitista. Toisaalta kesätyöntekijänä en ole pitänyt lomaakaan, vaan kertyneet lomapäivät on maksettu minulle lomakorvauksena loppupalkan yhteydessä.”

Jos Ellenin lähin työkaveri ei olisi niin kokenut konkari työehtoasioissa, hän varmistaisi lomapalkkaan ja lomarahan maksamiseen liittyvät yksityiskohdat työehtosopimuksesta tai ammattiliitosta.

”Esimerkiksi meillä lauantaita ei lasketa lomarahavapaapäiväksi, kuten varsinaisella kesälomalla. Samoin jos sattuu sairastumaan lomarahavapaalla, vapaan saa siirtää myöhemmäksi. Eri työpaikoilla on omia käytäntöjä ja yksityiskohdissa muutenkin vaihtelua. Ne kannattaa ehdottomasti selvittää”, Ellen Into vinkkaa.