Hurttia huumoria ja yhteispeliä
Töissä

Hurttia huumoria ja yhteispeliä

Kirjoittaja: Heli Koppelo Kuva: Timo Heikkala

Kaksivuorotyötä tekevän perheellisen suuria haasteita on saada niin aikataulut kuin unen määrä natsaamaan. Eikä säännöllisistä harrastuksista kannata haaveillakaan, tietää hoivamestari Minna-Liisa Junno.

Rennosti yhdessä

Hoitoalan ihmisillä on tunnetusti lennokas huumorintaju. Se auttaa kummasti jaksamaan, kun saa nauraa ja jutella työkavereiden kanssa. Olemme kaikki täällä kollegoita toisillemme, ja kohtelemme toisiamme avoimesti ja rennosti, ilman turhaa sairaalahierarkiaa. Kaikilla työntekijöillä on jopa samanlaiset työasut, johtajillakin.

Joustava yhteistyö

Pystymme työkavereiden kanssa sumplimaan työtämme joustavasti, esimerkiksi vaihtamaan työvuoroja. Se on iso asia, kun on kaksi lasta ja kolmivuorotyötä tekevä mies. Saatan kysyä työkaverilta vuoron vaihtoa,  jos minulla on vaikka iltamenoa. Tähän asti vuoronvaihdot ovat onnistuneet hyvin. Vastavuoroisuus on tärkeää.

Uuden oppiminen

Pidän siitä, että pääsen kehittymään itse ja kehittämään työtä yhdessä. Meillä on viikkopalaverit, joissa mietimme parhaita työn tekemisen tapoja.  Työskentelin aiemmin julkisella poliklinikalla. Täällä olen saanut jakaa siellä keräämääni osaamista. Itse olen oppinut paljon esimerkiksi ortopediasta, kun olen ollut mukana avustamassa kipsauksissa.

Kuka: Minna-Liisa Junno
Työpaikka: Pohjola Terveys, Oulu
Ikä: 38
Titteli: Hoivamestari
Koulutus: Sairaanhoitaja (AMK)

Parasta juuri nyt: Perheen kanssa mökkeily ja etenkin tekeillä olevan uimarannan valmistumisen odottelu. Nautin, kun mökillä pääsee kokemaan eri vuodenaikoja luonnon keskellä.