Siirry suoraan sisältöön

Johda työtäsi ettei työ johda sinua

Kolme vinkkiä siihen, miten säilyttää tolkku työelämässä.

Nainen näyttää peukkua.

1. Tunnista rajasi.

 
Kaikkiin työelämän muutoksiin ei tarvitse suostua. Mieti, mikä sopii juuri sinulle. Mielipidettään ja työpaikkaa voi myös vaihtaa. Hyödynnä esimerkiksi etätyömahdollisuus, jos työnantaja sitä tarjoaa ja nautit siitä. Mutta jos etätyöt ovat ainoa vaihtoehto saada työt tehtyä toimiston hälystä johtuen, tilanne ei ole kestävä.
 

2. Vaadi hyvää johtamista.

 
Opettele johtamaan itseäsi ja työtäsi paremmin! Näin esimiehemme neuvovat, kun ihmettelemme, miten ehdimme saada kaiken valmiiksi määräaikaan mennessä. Olemme itsekin sisäistäneet saman: Uskomme vian olevan lähinnä työtavoissa, kun työpäivää on jatkettava illalla kotona ja viikonloppuisin. Todellisuudessa töiden johtaminen on työnantajan tehtävä ja velvollisuus. On työpaikan, ei työntekijöiden ongelma, jos töiden organisointi on retuperällä ja töitä on liikaa.
 

3. Pidä vapaa-aika itselläsi.

 
Monenkaan asiantuntijan työ ei ole enää aikaan ja paikkaan sidottua. Työelämässä on joustoa ja se on hienoa. Työn tekemisen rajoja miettiessä kannattaa silti olla skarppina. Pitääkö lapsen jalkapalloharjoituksia kentän laidalla seuratessa samalla luoda ja kehittää työelämän verkostoja? Menevätkö puhtaat ystävyyssuhteet ja työelämässä luomamme sosiaaliset suhteet sekaisin? Työlle on asetettava rajat.

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin