Työnantaja haluaa muuttaa työnkuvaani – onko minun pakko suostua?
Töissä

Työnantaja haluaa muuttaa työnkuvaani – onko minun pakko suostua?

Kirjoittaja: Jenni Junkala

Työnantaja johtaa työtä ja hänellä on oikeus muuttaa työtä. Jos työnkuva muuttuu vaativammaksi, pitäisi työntekijän kuitenkin saada sopiva korvaus, esimerkiksi palkankorotus.

Työelämä elää jatkuvasti. Varsinkin nyt digitalisoidutaan kovaa vauhtia ja se vaikuttaa väistämättä siihen, miten työtä tehdään. Esimerkiksi kirjanpitäjän ammatti on ollut kymmenen vuotta sitten aivan erilaista kuin nykyään.

Saako työnantaja muuttaa työnkuvaani?

Kun työntekijä saa työpaikan, allekirjoittaa hän työsopimuksen. Työsopimuksessa määritellään työ ja työnkuva. Joissakin sopimuksissa työnkuva on määritelty hyvin yksityiskohtaisesti, mutta useimmiten vain yleisellä tasolla. Sopimuksessa saattaa lukea vaikka vain, että työntekijä on kirjanpitäjä, huolitsija tai optikko.

Työsopimukseen kirjattu titteli ei lopulta kerro paljoakaan siitä, miten työtä työpaikassa tehdään. Työn sisältö vaihtelee aina työntekijän, koulutuksen ja työpaikan mukaan. Työsopimuslaki antaa työnantajalle työnjohto-oikeuden. Se tarkoittaa, että työnantaja saa muuttaa työtä. Vaikka titteli pysyisi samana, työtä pitää ehkä tehdä eri tavalla kuin aiemmin.

Tilanne voi olla vaikkapa tällainen: olet kirjanpitäjä yrityksessä. Yrityksellä alkaa mennä huonosti ja asiakkaat hupenevat. Pomosi päättää, että kirjanpitäjien pitää tehdä myös asiakashankintaa ja markkinointia. Ilman tätä muutosta työssä yritys ei pysty menestymään. Et voi kieltäytyä muutoksesta. Sinulla on kuitenkin edelleen oikeus tehdä töitä kirjanpitäjänä, jotta ammattitaitosi säilyy – lukeehan työsopimuksessasi, että olet kirjanpitäjä!

Välillä työnantajat pyytävät, että teet jotain, mikä on vähemmän vaativaa kuin oma työsi, vaikkapa siivoamaan optikkoliikkeen hyllyjä luppoajalla. Siivoaminen tai muu vastaava työ ei kuitenkaan saa viedä valtaosaa työajastasi, koska se ei ole virallisesti työsi. Voit yrittää ehdottaa työnantajalle työn teettämistä siivoojalla, mutta kieltäytyminen voi olla hankalaa.

Onko minun pakko suostua muutokseen?

Jos työnantaja ehdottaa muutosta työssäsi, kannattaa suostua. Kieltäytyminen voi johtaa varoitukseen tai jopa laillisiin potkuihin. Jokainen on kuitenkin itse vastuussa tekemästään työstä: lakia ei saa rikkoa. Bussikuskit eivät voi ajaa ylinopeutta, vaikka pomo käskisi, eivätkä kirjanpitäjät rikkoa vero- tai kirjanpitolakia.

Voinko vaatia työnantajalta hyvitystä, jos hän muuttaa työtäni?

Muutos työnkuvassa pitäisi huomioida palkassa. Vaadi lisää palkkaa, jos työnkuva muuttuu vaativammaksi ja töitä tulee lisää. Uusi vastuu saattaa pelottaa. Jos sinusta tuntuu, ettet hallitse uutta osaa työstäsi, pyydä työnantajalta lisäkoulutusta. Hänenkin etunsa on, että työtä tekee osaava työntekijä.

Työnantajan on myös pidettävä huolta, että työntekijä ei kuormitu liian suuresta työmäärästä. Työnkuvan muuttuminen ei saisi uuvuttaa sinua.

Vinkit antoi ERTOn työmarkkinayksikön johtaja Matti Orkovaara.

Lue myös Taija Nummisen blogikirjoitus siitä, saako työnantaja muuttaa työsuhteen ehtoja. Entä miten yrityskauppa vaikuttaa työntekijään? Lue täällä.