Luottamusmiehenä olen oppinut ihmistuntemusta
Töissä

Luottamusmiehenä olen oppinut ihmistuntemusta

Kirjoittaja: Juho Paavola Kuva: Juho Paavola

Pääluottamusmies Kalle Rannikko, 42

”Sattumalla oli päämäärätietoisuutta suurempi merkitys nykyiselle roolilleni Suomen Kansallisoopperassa. Silloinen näyttämö, valaisu-, tarpeisto- ja pukuhuoltajien pääluottamusmies lähti Almin salin näyttämömestariksi ja tehtävä jäi auki.

Ajattelin kokeilla. Nyt olen kokeillut hommaa yli kymmenen vuotta.

Kausi kestää kaksi vuotta kerrallaan. Rehellisyyden nimissä on sanottava, ettei paikalleni ole ollut tunkua. Ihmiset eivät halua puun ja kuoren väliin. Tehtävää vieroksutaan ehkä turhaankin: usein toisen asioita on helpompi hoitaa kuin omiaan, kun tunteet eivät ole niin vahvasti mukana.

Pääluottamusmiehenä huolehdin noin 50 hengen asioista. Joukko on hyvin sekalainen, sillä jo pelkästään näyttämötyöntekijöiden joukossa ihmisten taustat vaihtelevat insinööristä ekonomiin ja fysiikan opiskelijasta sähköasentajaan. Edunvalvonnassa erilaisuutta enemmän vaikuttaa kuitenkin Kansallisoopperan pirstaleisuus. Me noudatamme ERTOn työehtosopimusta, mutta sen lisäksi talossa on noin 16 muuta eri alan työehtosopimusta tai työehtoja määrittelevää pöytäkirjaa.

Tämän vuoksi pääluottamusmiehenä ei tarvitse olla yksin. Kokoonnumme muiden  pääluottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen kanssa HYVE-ryhmässä ruotimaan työkuvioita joka toinen viikko. Käytävällä voi nykäistä hihasta aina tarvittaessa.

Suurin osa pääluottamusmiehen työstä on selvitellä erikoistilanteita, kuten matkatöiden palkkakysymyksiä. Usein ne selviävät kahdenkeskisissä keskusteluissa. Niissä, jotka eivät, vien asiaa ylöspäin. Annan kiitosta Kansallisoopperan johtamiskulttuurille, sillä työntekijäpuoli otetaan päätöksenteossa hyvin huomioon. Hyvä esimerkki on hallituksen KIKY-sekoilu joka sekoitti tunteet ja aikataulut. Ylhäältä sanelemisen sijaan me työntekijät saimme itse ehdottaa, miten työaikaa venytetään koulutuksilla, joista hyötyivät sekä työnantaja että -tekijä.

Kieltämättä pääluottamusmiehen työ on makaamista ristitulessa. Se kuitenkin antaa paljon, ja esimerkiksi oma ihmistuntemukseni on kasvanut. Tehtävässä pärjää, kun muistaa, että asiat tappelevat, eivät ihmiset. Kiitoksista ei saa elää, mutta totta kai tehtävä palkitsee eniten silloin, kun saa palautetta asioiden reilusta hoitamisesta sekä omalta jengiltä että työnantajalta."