Parasta työssäni on ihmisten auttaminen
Töissä

Parasta työssäni on ihmisten auttaminen

Kirjoittaja: Juho Paavola Kuva: Juho Paavola

Kysyimme Saskia Salomaalta (38), mikä hänen työssään on parasta.

"Jos minulta kysytään mitä teen työkseni, vastaan olevani yrittäjä. Minulla on kaksi markkinointialalla toimivaa yritystä. Suunnittelen jo kolmattakin yritystä, sillä aloitan pian opinnot seksuaalineuvojaksi. Taustani on digitaalisessa markkinoinnissa, joten uskon, että voin omalla osaamisellani luoda seksuaalineuvontaan uudenlaista liiketoimintaa. Suomessa on paljon yksinäisiä nörttimiehiä, joille digitaalinen etävastaanotto voi olla luontevin tapa etsiä ja löytää ammattitaitoista keskusteluapua.

Työssäni on kyse ihmisten auttamisesta, oli kyse sitten bisneksestä tai yksityiselämästä. Tykkään siitä, että voin auttaa ihmisiä hengittämään helpommin. Kun työllä on merkitys, siitä on myös helppoa innostua. Se ei silti merkitse sitä, etteikö yrittäjänä joutuisi ottamaan välillä töitä myös talouden vuoksi.

Haluaisin omalla työlläni vaikuttaa myös siihen, miten yrittämisestä puhutaan. Jo koko termillä  ́yrittäminen ́ on kielteinen kaiku. On totta, että siihen liittyy vastuuta, riskejä ja epävarmuuden sietämistä, mutta vastapainona on mahdollisuus menestyä sekä suuri vapaus. Minun ei tarvitse kysellä keneltäkään, voinko istua tässä nyt tai mennä iltapäivällä uimaan, riittää, kun hoidan työni.

Keksin uusia toimenkuvia jatkuvasti. Osin siksi, että innostun helposti, mutta myös siksi, että näin voin luoda uusia kivijalkoja ja hallita riskejä.

Suomalaiset ovat hyviä lokeroimaan: sananlasku  ́suutari pysykööt lestissään ́ kuvaa ajatteluamme hyvin. Olen kuitenkin sitä mieltä, että työelämän muuttuessa meidän on opittava näkemään mahdollisuutena se, että ihmisellä voi olla useampia eri ammatteja. Toivoisinkin, että yhä useampi uskaltautuisi kokeilemaan siipiään esimerkiksi kevytyrittäjänä laskutuspalvelun kautta. Kun pitää verkostoista huolen, asiakkaitakin kyllä löytyy.

Kesällä pidin neljän viikon loman, vaikka totta kai olin tavoitettavissa. Haluaisin kuitenkin murtaa myytin siitä, että yrittäjä ei lomaa ehdi pitää. Päinvastoin, omat mahdollisuudet näkee vain levänneellä mielellä.”

Poimintoja CV:stä:

2005 - Valmistuu kauppatieteen maisteriksi pääaineenaan markkinointi. Täydentää opintoja myöhemmin sosiaali- ja kulttuuriantropologian tutkinnolla.

2007 - Aloittaa ensimmäisen päivätyönsä Google-mainonnan tekijänä nykyisellä Netboosterilla.

2014 - Kirjoittaa kirjan Google-mainonnasta. Omakustanne saa perustamaan oman yrityksen.

2016 - Keskittyy työhönsä täysipäiväisenä yrittäjänä.