7 tapaa kääntää haaste mahdollisuudeksi
Töissä

7 tapaa kääntää haaste mahdollisuudeksi

Kolikolla on kaksi kääntöpuolta – kumman sinä valitset!

1. Pakkopulla vai kutsumus?

Joillekin työ tuottaa parasta tyydytystä ja on jopa elämäntehtävä. He haluavat luoda uraa ja kehittyä yhä paremmiksi. Toisille taas työ on pelkästään välttämätön paha. Sinne raahaudutaan ja siellä raadetaan. sieltä saa liksaa, eikä mitään muuta.

2. Hirveä stressi vai sopiva pöhinä?

Kova kiire kuormittaa ajoittain töissä, mutta silti ihminen saattaa kokea juuri kiireen rikastuttavan työtä ja tekevän siitä tekemisen arvoista ja motivoivaa. osa meistä kokee paineet sietämättömäksi. 

3. Kiinnostava vai rasittava työ?

Sama työ voi tuoda ihmiselle tyydytystä ja sisältöä elämään ja silti joskus tuntua rasittavalta tai uuvuttavalta. kannattaa nauttia työstä silloin, se tuntuu hyvältä! ihmisen oma elämäntilanne vaikuttaa kokemukseen työstä.

4. Merkityksetön vai arvostettu työ?

Työmotivaatioon vaikuttaa paljon se, miten paljon itse arvostaa työtään ja miten paljon muut arvostavat sitä. sosiaalista arvostusta saa, jos työ lisää mainetta ja kuuluisuutta tai herättää kunnioitusta. tärkeintä on kuitenkin, mitä itse ajattelee: onko työlläni merkitystä.

5. Itsetuntemusta vai luovuttamista?

Ihminen tarvitsee tervettä itseluottamusta voidakseen pyytä apua, jos jokin tehtävä tuntuu vaikealta. Kuuluu hyvään itsetuntemukseen myöntää osaamattomuus, jos se on tarpeen. kun oppii tuntemaan omat rajansa, pystyy mitoittamaan työnsä oikein ja määrittelemään levon tarpeen.

6. Tietotekniikkamörkö vai apuvälineitä?

Tekniikka kehittyy – tietotekniikka ja työn muut tekniset apuvälineet. uudet järjestelmät ahdistavat ja pelottavat monia. mutta jos tekniikan pystyy kesyttämään omaan käyttöönsä eli jaksaa nähdä vaivaa sen opetteluun, työn tekeminen helpottuu.

7. Vaikeus vai kehittymismahdollisuus?

Onnistuminen ja oppiminen tuovat sisäistä tyydytystä ja onnistumisen elämyksiä. Moni kokee työelämän vaatimusten lisääntymisen myönteiseksi ja jopa palkitsevaksi, koska se antaa mahdollisuuden harjaantua.

Lähde: Hyvinvointia työstä (Petri Virtanen, Marko Sinokki)

Juttu on julkaistu alun perin muutama vuosi sitten Toimi-lehdessämme.