Nyt kannattaa tarkistaa veroprosenttisi!
Töissä

Nyt kannattaa tarkistaa veroprosenttisi!

Tänä vuonna uudistuneen verokortin vuoksi nyt on entistä tärkeämpää seurata tuloja vuoden aikana. Muuten on riski, että loppuvuodesta tilille ilmestyy huomattavasti vähemmän palkkaa.

Verokortti uudistui tämän vuoden alussa. Uudistuneessa verokortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkoille, eikä käytössä enää ole palkkakausikohtaisia tulorajoja eikä sivutuloverokorttia.

Jos vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii sinulta veroa palkasta lisäprosentin mukaan. Tällöin tilille tuleva palkka pienenee huomattavasti. Tämä on kurja yllätys esimerkiksi loppuvuodesta juuri ennen joulunpyhiä ja joululahjojen ostoa.

Seuraa siis palkkojen kertymistä vuoden aikana, erityisesti loppuvuodesta. Voit tarkistaa vuoden aikana kerryttämiäsi tulojasi viimeisimmältä palkkalaskelmalta. Jos omiin tuloihin tulee muutoksia kesken vuoden, kannattaa niihin aina reagoida välittömästi.

Jos vuosituloraja näyttää ylittyvän, tilaa muutosverokortti verottajan Omavero-palvelusta ja toimita se työnantajallesi. Jos teet töitä usealle eri työnantajalle vuoden aikana, muista laskea kaikki eri työnantajilta kertyneet palkat yhteen ja toimittaa kopio mahdollisesta muutosverokortista heille kaikille.