Työpaikkatoiminta yhdistää huvin ja hyödyn
Töissä

Työpaikkatoiminta yhdistää huvin ja hyödyn

Työpaikkaosasto on työntekijöiden yhteinen väylä käsitellä työhön liittyviä asioita ja pitää yhdessä hauskaa. Oman työpaikkaosaston voi perustaa kuka tahansa. Keräsimme neljän yrityksen esimerkit siitä, miksi työpaikkatoiminta kannattaa.

DHL:ssä on kokoonnuttu kauan

Kuljetusyhtiö DHL:ssä työpaikkatoiminnalla on pitkät perinteet. Aiemmin työpaikkatoiminta merkitsi kokouksia työpaikalla. Muita vaihtoehtoja pitää yhteyttä ei ollut, DHL Vantaan työpaikkaosaston virkistysvastaava ja taloudenhoitaja vetäjä Seppo Virtanen kertoo.

”Ihmiset ovat nykyään kiireisempiä, joten paras tapa tavoittaa isompaa määrää jäsenistöä on sähköinen. Olemme myös sijoittuneet useampaan eri paikkaa pääkaupunkiseudulla, joten sekin tukee sähköistä viestintää”, Virtanen sanoo.

Verkossa tapahtuvan yhteydenpidon lisäksi Virtanen järjestää tapaamisia ja tapahtumia noin pari kertaa vuodessa. ”Työpaikkaosastossa kuulee työkavereiden kuulumisia ja miten esimerkiksi konserniyhtiön neljän eri yhtiön asioita suunnitellaan ja mitä niistä päätetään. Siellä saa myös paljon vinkkejä koulutuksista ja tapahtumista.”

Työpaikkaosasto on myös luottamushenkilöiden tukena yt-neuvotteluissa.  

Postissa käydään peleissä

Myös Postin logistiikan toimihenkilöt sekä työntekijät pääkaupunkiseudulla ovat kokoontuneet vuosikymmeniä. Osaston nykyinen puheenjohtaja Tommi Nymankin on ollut pestissään yli kymmenen vuotta! ”Yhteishenki kasvaa, ja samalla on hyvä käydä liittoasioita läpi, jakaa tietoa ja välillä taitoakin”, hän summaa.

Yhdessä on käyty esimerkiksi risteilyillä, keilaamassa ja jääkiekko-otteluissa. ”Ei muuten välttämättä tulisi lähdettyä työkavereiden kanssa yhdessä ulos, mutta tämä on hyvä tapa tutustua. Osaston tapahtumissa on syntynyt oikeita ystävyyssuhteitakin.”

Vuosien varrella toiminta on muuttunut. Takavuosina työnantaja tuki toimintaa tarjoamalla saunatiloja tai lounaita. Nykyisin puolestaan Logistiikan toimihenkilöt ry:n tukea on helpompaa saada, Nyman näkee. 

Kaukokiidossa puhutaan asiaa brunssilla

Kaukokiidon Tampereen toimipiste perusti oman työpaikkaosastonsa kaksi vuotta sitten.

”Olemme pitäneet kokouksia pari kertaa vuodessa, käyneet pelaamassa minigolfia ja syöneet esimerkiksi brunssia työpaikalla yhdessä”, työpaikkaosaston vetäjä ja pääluottamusmies Sanna Uotila-Löppönen sanoo.

Hänen mielestään työpaikkaosaston etu on siinä, että erilaisista työhön liittyvistä ongelmista, toiveista ja unelmistakin on helpompi puhua, kun porukka on tuttu. Arjen kiireessä asiat tuppaavat unohtumaan.

Työpaikkaosaston tapahtumissa pääsee jyvälle siitä, mitä omassa yrityksessä, alalla ja esimerkiksi työehtoasioissa on paraikaa menossa. ”Työnantajakin on ollut lähinnä tyytyväinen, kun olemme aktiivisia. Työpaikkaosasto on sellainen pehmeä ay-työkalu, missä tiedon jakamiseen yhdistyy mahdollisuus tehdä jotakin mukavaa yhdessä.”

Taksi Tampere virallisti illanviettonsa

Taksi Tampereen keskuksen väki on touhunnut yhdessä kauan, mutta epävirallisesti.

”Pidimme illanistujaisia, kävimme pakohuoneessa ja mitä milloinkin. Sen teimme kuitenkin omalla rahalla tai työnantajan tuella”, Marjut Herranen kertoo.

Hiljattain keskuksen työntekijät innostuivat ERTOlta tulleesta ideasta ja perustivat oman työpaikkaosaston. Sen myötä he ovat saaneet Logistiikan toimihenkilöt ry:ltä ideoita ja tietotaitoa ja ovat voineet hakea rahallista tukea tekemiseensä. Parhaillaan taksikeskuksessa suunnitellaan, mitä virkistävää yhdessä olisi hauska puuhata ammattitiedon jakamisen ohessa.

Noin 50 työntekijästä aktiivisia on yli puolet. Herranen toivookin, että yhä useampi saadaan toiminnan vahvistuessa mukaan. ”Työsuhdeasiat ovat tärkeitä, mutta parasta tässä on yhteenkuuluvuuden tunteen kasvaminen ja mahdollisuus yhteiseen tekemiseen.”

Näin aloitat työpaikkatoiminnan

Työpaikkatoiminnan voi aloittaa omalla työpaikallaan kuka tahansa Logistiikan toimihenkilöt ry:n jäsen. ”Tarvitaan puheenjohtaja, sihteeri ja rahastonhoitaja. Kun yhdessä istutaan kerran alas, on perustamiskokouskin samalla pidetty”, Posti PKS:ää yli kymmenen vuotta luotsannut Tommi Nyman sanoo.

Työpaikkaosastot ovat olemassa siksi, että ne auttaisivat työpaikkojen henkilöstön edustajia valvomaan työehtosopimuksia ja lakien toteutumista työpaikoilla. Samalla työpaikkaosastojen toivotaan järjestävän reippailua ja virkistystoimintaa jäsenilleen. Logistiikan toimihenkilöt ry:ltä voikin hakea tukea erilaisia tapahtumia varten. ”Perustelut tarvitaan totta kai, sekä hieman budjettia, joka kertoo, paljonko ja mihin rahaa tarvitaan. Kerran vuodessa tehdään toimintakertomus siitä, mitä vuoden aikana on tehty.”

Lisää ohjeita löydät verkosta: www.logistiikantoimintahenkilot.fi. Tietoa työpaikkatoiminnasta löydät Toiminta-välilehdeltä.

ERTOn jäsen, mene mukaan!

ERTOn jäsenyys merkitsee sitä, että kuulut automaattisesti oman työpaikkasi työpaikkaosastoon. Osallistuminen ja aktiivisuus on kuitenkin täysin vapaaehtoista.

Useimmissa työpaikoissa osaston toiminnasta tiedotetaan ilmoitustaululla, intranetissä tai sähköpostilistoilla. Mikäli tietoa ei tule, paras tapa on kysellä rohkeasti kahvipöydässä.

Jos työpaikkaosastoa ei ole, perusta sellainen!