Yrittäjyys houkuttaa nuoria
Töissä

Yrittäjyys houkuttaa nuoria

Kirjoittaja: Jaana Tapio

Hyvä pomo kommunikoi ja kannustaa, mutta kenties vielä kiehtovampaa olisi olla oman itsensä pomo. Yrittäjyys on nuorelle digimarkkinoinnin opiskelijalle houkutteleva valinta.

Joustavuus, mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön ja työaikoihin, luottamus sekä hyvä kommunikaatio. Siinä asioita, jotka tuovat tamperelaisen Johanna Bordevikin, 33, mielestä työhön mielekkyyttä. Kyttääminen, robottimaisen suorituksen vaatiminen tai lyttäävä palaute sen sijaan saavat häneltä noottia.

Bordevik opiskelee parhaillaan Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa digimarkkinointia osana liiketalouden ammattitutkintoa. Kun Bordevikin selkä vaurioitui ja hän melkein halvaantui, piti miettiä elämän suuntaa uudelleen. Koska ilmapiiri aiemmissa työpaikoissa kassamyyjänä ei ollut tuntunut kannustavalta, Bordevik päätti leikkauksen jälkeen kaivaa vanhat unelmansa taas päivänvaloon.

”Haaveilen omasta luonnonkosmetiikkaan ja hyvinvointiin keskittyvästä verkkokaupasta. Markkinoinnin opiskelusta on hyvä aloittaa tie sitä kohti”, Bordevik tuumaa.

Rakentavaa palautetta

Bordevikin mielestä hänen aiemmista työpaikoistaan puuttui työntekijöiden arvostus. Odotettiin, että tehtävät tulivat suoritetuiksi robottina kellon mukaan.

”Haluan pomolta ennen kaikkea sitä, että selitetään tarpeeksi hyvin, mitä minulta odotetaan. Ja jos en suoriudu jostain, annetaan rakentavaa palautetta, jotta voin oppia virheistäni.”

Uudelta alaltaan Bordevik odottaa myös joustavuutta työaikoihin. Satunnaiset ylityöt eivät haittaa, kunhan joustoa löytyy molempiin suuntiin.

”Hyvä työnantaja luottaa alaisiinsa ja antaa vapautta. Tärkeintähän on, että työtehtävät tulevat hoidetuiksi.”

Yrittäjä korjaa omaa satoaan

Yrittäjyyden tuoma vapaus houkuttelee yksinhuoltajana elävää Bordevikia, koska esimerkiksi lapsen sairastuessa töitä voisi tarvittaessa tehdä joustavasti kotoa käsin. Myös ajatus heittäytymisestä yritykseen markkinointiin koko persoonan voimin tuntuu

luontevalta. Tästä Bordevikilla onkin kokemusta bloggaajana ja sosiaalisen median käyttäjänä.

”Yrittäjyydessä kiehtoo myös se, että jos raataa niska limassa, ei käy niin, että joku toinen saa voitot. Yrittäjänä kaikki saavutukset kertyvät omien tavoitteiden hyväksi.”