Taktikoi tyylikorttisi oikein
Töissä

Taktikoi tyylikorttisi oikein

Vuosikymmen vaihtui ja siitä inspiroituneena nyt on hyvä hetki konmarittaa työvaatteet sekä asusteet ja päivittää vaatekaappisi 2020-luvulle.

Esimies ei tule vaatehuoneeseesi pitämään perehdytystä tyyliseikoista, mutta työvaatteista huolehtiminen kannattaa. Ajanmukainen ja omaa olemusta korostava tyyli on sekä tehokas käyntikortti että helpotus arjessa.

Käsitykset omasta ulkonäöstä ja tyylistä elävät usein sitkeässä, eikä niihin tule tehtyä juurikaan päivityksiä. Omissa kasvonpiirteissä saattaa esimerkiksi olla jokin kohta, jota vuodesta toiseen häivyttää tai korostaa samanmuotoisilla silmälaseilla ja samantyyppisellä kampauksella. Oma kroppa on tietynmallinen, mutta vaatteiden ei silti tarvitsisi olla aina samanlaisia. Ulkonäköpäivitys piristää ja antaa itseluottamusta esimerkiksi työhaastattelussa.

Silmälaseja, hiusten mallia tai muuta tyyliä vaihtamalla voi uudistua edukseen. Muutoksen ei tarvitse olla iso. Jotta se onnistuisi, kannattaa rohkeasti kysyä ja kuunnella ammattilaisten näkemyksiä. Sen sijaan, että pyytäisit kampaajaltasi tai parturiltasi sen perinteisen mallin, kerro, että kaipaat raikastusta. Jo otsatukan mallinmuutos tai hiusvärin sävyn vaihto tekee ilmeelle ihmeitä.

Jos käytät meikkiä ja olet meikannut samoilla väreillä saman kaavan mukaisesti jo vuosikausia, on todennäköistä, että meikkitrendit ja myös meikkaajan kasvot ovat muuttuneet. Meikkipussin päivitys on silloin paikallaan. Kosmetiikkamyyjien ammattitaitoa kannattaa hyödyntää. Kysy apua siihen, miten korostaisit parhaita piirteitäsi.

Vaatekaapin uusi aikakausi

Toimiva vaatekaappi antaa sinulle lisäaikaa nauttia aamusta kiireettömästi. Henkilökohtainen ja omaa persoonaasi mukaileva tyyli saa näkyä myös työpukeutumisessa, mutta säilytä kokonaisuus silti huoliteltuna.

Käy vaatekaappisi läpi ja ole armoton vääränkokoisille ja nuhjaantuneille vaatteille, joita et käytä enää. Tee lista puutteista ja suuntaa tarvittaessa ostoksille.

Uusia ideoita saat selaamalla läpi lehtiä tai tutkimalla kaupoissa asukokonaisuuksia, joita on koottu mallinukkien päälle. Etsi esimerkiksi vinkkejä siitä, mitkä värit ovat nyt trendikkäitä ja millaiset asusteet tyylikkäitä.

Muista myös yksityiskohdat, sillä ne täydentävät asun mukavasti ja niiden avulla saat helposti vaihtelua samaan vaatteeseen. Esimerkiksi omaa persoonaa korostava rannekello tai koru ovat pieniä mutta tyyliä nopeasti piristäviä asioita.

Ulkonäköpäivityksesi ei taatusti jää huomaamatta. Kohentunut peilikuva antaa itseluottamusta, ja työkavereilta kuullut kehut piristävät päivää.

Juttu on julkaistu alun perin Toimi-lehdessä muutamia vuosia sitten.