Rohkea kokeilija
Töissä

Rohkea kokeilija

Kirjoittaja: Jussi Koiranen

Avoin mieli ja kokeilunhalu ovat avanneet Aino Yrjänälle monia mielenkiintoisia polkuja.

18-vuotias Aino löysi itsensä kohtaamassa asiakkaita englanniksi Marks & Spencerissä Hastingsissä. Hän oli tarttunut mahdollisuuteen suorittaa harjoittelu ulkomailla.

”Mieleni ja sydämeni ovat avoimia uusille asioille. Mietin, että miksikäs ei. Harjoittelu Englannissa oli mahtava kokemus ja kielitaitoakin karttui.”

”Sama asenne on johtanut minut jännien asioiden äärelle. Viimeisimpänä perustamaan osakeyhtiön ja pyörittämään Olarin Kehrää, joogastudiota lähiössä Espoossa. Olin juuri valmistunut joogaohjaajaksi ja ohjaajakollegani oli luopumassa tilastaan. Päätin tarttua tilaisuuteen, koska jälleen kerran miksi ei.”

”Tilalla ei ollut nimeä, joten sellainen piti keksiä. Syntyi Olarin Kehrä. Sain paljon apua yrittäjäystäviltäni. Mene Creativen yrittäjät auttoivat luomaan logon, visuaalisen ilmeen ja antoivat paljon vertaistukea yrittäjyyteen.”

”Yrittäjän matka on ollut opettavainen. Vaikeaa on ollut oppia sanomaan ei ja kieltäytyä epäedullisista asioista. Ohjaan itse
joogakursseja ja alivuokraan tilaa toisille ohjaajille. Hinnoittelussa pitää huomioida muun muassa vakuutukset, musiikkiluvat,
siivous ja tilavuokra ennen kuin voi ajatellakaan omaa palkkaa.

Tärkeintä on kuitenkin asiakkaille laadukkaiden palveluiden tarjoaminen ja luottamuksen rakentaminen. Kun asiakkaat kiittävät minua, muistutan heitä, että he tekivät harjoituksen ja tien hyvään oloon itse. Ohjaajana vain viitoitin suuntaa.”