"Työstä kannattaa tehdä asia, joka tuottaa iloa ja onnistumisen kokemuksia"
Töissä

"Työstä kannattaa tehdä asia, joka tuottaa iloa ja onnistumisen kokemuksia"

Kirjoittaja: Jenni Junkala Kuva: Saara Autere

ERTOn viestintäkoordinaattori Niina Kainulaisen työtä motivoi ennen kaikkea merkityksellisyys.

”Olen töissä ERTOssa viestintäkoordinaattorina. Teen enimmäkseen sisällöntuotantoa verkkolehteen, uutiskirjeeseen ja someen. Lisäksi teen oikolukuja, päivitän verkkosivuja ja osallistun viestinnän suunnitteluun.

Halusin töihin ammattiliittoon, koska työelämään liittyvät asiat kiinnostivat ja koska halusin kokea työni merkitykselliseksi. Pidän tärkeänä sitä, että voin työssäni jakaa asiantuntijoiden tietoa, joka edistää ihmisten hyvinvointia ja pärjäämistä työssä.

Nykyajan työelämä on hektistä ja vaativaa, joten ammattiliittoja todella tarvitaan sekä parantamaan työntekijöiden työehtoja että
tarjoamaan tietoa keinoista tehdä työtä mielekkäästi ja luoda itselle sopiva ura. Työ on niin iso osa jokaisen elämää, että kannattaa tehdä siitä asia, joka tuottaa iloa ja onnistumisen kokemuksia.

Parasta työssäni on haastatteluiden tekeminen. Niitä tehdessä pääsen tutustumaan mielenkiintoisiin ihmisiin ja heidän tarinoihinsa. Sisältöä tuottaessa kaikista mukavin vaihe on kuitenkin kirjoittaminen. Pidän tekstin parissa työskentelystä, sillä suomen kieli on monipuolinen ja kaunis. Tunne siitä, että välittää lukijoille tarpeellista tai kiinnostavaa sisältöä, on hyvä. Pidän myös juttuihin tulevien kuvien valitsemisesta.

Ennen ERTOa suomensin kirjoja. Se oli toisaalta ihanaa työtä, sillä pidin siitä flow-tilasta, johon kääntäessä usein pääsee, kun teksti
soljuu eteenpäin ja tarina vie mennessään. Toisaalta se on kuitenkin hyvin yksinäistä työtä. Kaipasin työyhteisöä, johon kuulua ja vaihtelevampia päiviä. ERTOsta löysin mukavan työporukan.

Kääntämisen lisäksi olen työskennellyt arkistoalalla erilaisissa tehtävissä ja kustannustoimittajana. Vaikka pidin aiemmistakin
töistäni, tunnen kuitenkin olevani nyt oikealla alalla. Toivon, että voin tulevaisuudessakin tehdä työtä viestinnän parissa.”