HED auttaa työnantajaa luomaan työpaikan, jossa kaikkien on hyvä olla
Töissä

HED auttaa työnantajaa luomaan työpaikan, jossa kaikkien on hyvä olla

Silmäaseman luottamusmies Riina Hakala luo työpaikalla avointa mutta luottamuksellista ilmapiiriä ja kehittää työntekijöiden ja työnantajan välistä toimintaa.

Optikko Riina Hakala kiinnostui luottamusmieheksi ryhtymisestä, koska se kuulosti haastavalta ja opettavaiselta. Sitä se on ollutkin.

”On ollut mahtavaa oppia vuorovaikutuksesta sekä ihmisten ja yritysten toiminnasta. HEDinä olemisen palkitsee erityisesti ne hetket, kun johonkin asiaan löydetään kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu.”

HED on työpaikalla ammattiliiton edustaja, joka auttaa ja neuvoo liiton jäseniä työhön liittyvissä asioissa.

”Lisäksi HED edustaa omaa henkilöstöryhmäänsä kaikissa työn tekemiseen liittyvissä asioissa, kuten yhteistoimintaneuvotteluissa”, Hakala kertoo.

Hakala on toiminut Silmäasemalla henkilöstön edustajana eli HEDinä reilun vuoden verran. Ennen koronapandemiaa hän pääsi kiertämään myymälöissä tapaamassa optikoita ja optisia myyjiä.

”Olen yrittänyt luoda avointa mutta luottamuksellista ilmapiiriä ja kehittää työntekijöiden ja työnantajan keskinäistä toimintaa. Lisäksi olen päässyt edustamaan työntekijöitä erilaisissa neuvottelupöydissä.”

Luottamusmies selvittää työntekijöiden kohtaamia ongelmatilanteita

Osa luottamusmiehen työtä on vastata työntekijöiden kysymyksiin sähköpostitse sekä puhelimitse ja selvittää ongelmatilanteita. Työntekijöiden kysymykset liittyvät esimerkiksi työn tauottamiseen, työmatkoihin ja vuosilomapäivien ansaitsemiseen ja kuluttamiseen.

Hakala toimii noin 270 optikon luottamusmiehenä, joten työtä riittää. Hänellä menee keskimäärin noin päivä viikossa luottamusmiehen tehtävien hoitamiseen.

”Toisinaan en itsekään heti tiedä vastausta työntekijän kysymykseen, jolloin asiaa pitää tutkia enemmän. Tietoa etsin työehtosopimuksesta ja lakikirjasta. Tarvittaessa käännyn ERTOn asiantuntijoiden puoleen.”

Hakala korostaa, että HEDin pitää olla empaattinen, luotettava ja rehellinen, jotta hän voi toimia työntekijöiden apuna ja tukena.

”HED auttaa työnantajaa ja työntekijöitä luomaan yhdessä työpaikan, jossa kaikkien on hyvä olla”, Hakala kiteyttää.