Miten käsittelet työelämän epävarmuutta?
Töissä

Miten käsittelet työelämän epävarmuutta?

Kirjoittaja: Jenni Junkala

Kysyimme kolmelta asiantuntijalta, miten he käsittelevät työelämän epävarmuutta.

Anni Saukkola: Pidän yllä laajaa osaamista

”Työelämä muuttuu kiihtyvää vauhtia ja se näyttäytyy epävarmuutena, sillä muutokseen on vaikea varautua. Päättäjillä on kova vastuu ennakoida muutosta ja reagoida siihen riittävästi, jotta esimerkiksi rakenteellisen työttömyyden syntymiseen voitaisiin puuttua. Korkeakouluissa pitäisi myös opettaa enemmän oppimisen taitoja, eikä vain substanssitietoa, sillä oppimisen taitojen merkitys korostuu muutoksessa.

Siellä missä on ihmisiä, tarvitaan myös lääkäreitä. Oma ammattini ei varmasti tule katoamaan, mutta se tulee muuttamaan muotoaan esimerkiksi tekoälyn ja datamassojen käyttömahdollisuuksien kasvaessa. Epävarmuus kuitenkin näkyy ammatissani niin, että työn vaatimukset muuttuvat jatkuvasti ja lääketieteellistä tietoa tulee eksponentiaalisesti lisää. 1950-luvulla lääketieteellisen tiedon kaksinkertaistumisvauhti oli 50 vuotta, tänään se on enää 2–3 päivää. Varaudun pitämällä silmät auki ja mahdollisuudet avoinna. Pyrin pitämään yllä laajaa osaamista, enkä niin sanotusti laita kaikkia munia samaan koriin. Epävarmuuden voi kokea myös kiehtovana tai inspiroivana, jos pystyy ajattelemaan luovasti; muutos tarkoittaa, että voi tehdä muutakin kuin mitä ensinäkemältä ajattelisi.”

Anni Saukkola on uuden sukupolven lääkäri, joka tunnetaan myös sosiaalisessa mediassa. Hän pitää suosittua Instagram-tiliä @laakari.anni, jolla on yli 30 000 seuraajaa. Tilillään Saukkola käsittelee tärkeitä ja monia kiinnostavia aiheita, kuten koronavirusta, seksuaaliterveyttä ja mielenterveyttä.

Susan Calonius: Puhuminen kaverille tai ammattilaiselle auttaa

“Korona on vauhdittanut työelämän muutosta. Työn muodotkin muuttuvat: tulee uutta, osa vanhasta katoaa. Valitettavien yt-uutisten kautta epävarmuus kasvaa. Olen itse yrittäjä ja yrittäjän on kestettävä tietynlaista epävarmuutta. Oma ohjenuorani onkin: illalla asiat näyttävät suuremmilta kuin aamulla, joten nuku yön yli. Jos aamu ei näytäkään valoisammalta muutaman nukutun yön jälkeen, älä jää yksin ajatustesi kanssa, vaan puhu niistä vaikka kaverille. Puhuminen auttaa palastelemaan asioita ja kohtaamaan niitä. Voit miettiä, miksi minusta tuntuu tältä kuin tuntuu? Mikä minulle aiheuttaa epävarmuutta? Mikä on pahinta, mitä voisi käydä? Ahdistukseen saa apua myös lääkäriltä. Ahdistavien ajatusten kanssa ei tarvitse olla yksin. Avun hakemisessa ei ole mitään hävettävää.

Minulla muutoksessa ja epävarmuudessa myös rutiinit ja liikkuminen auttavat. Voin käydä vaikka lenkillä ja puhua kaverin kanssa puhelimessa, ja etätöitäkin tehdessä pidän kiinni tietynlaisesta päivärytmistä.”

Susan Calonius on yksi korona-aikana syntyneen, digitaalisia valmennuksia järjestävän Coolla-yrityksen perustajajäsenistä. Hän on työelämän ravistelija ja uravalmentaja. Calonius pyrkii herättämään asiakkaissaan uusia ajatuksia urastaan ja hyvinvoinnistaan.

Sini Maijala: Inhimillisiä kohtaamisia

“Pidän asioiden ennakoimisesta ja suunnittelusta, joten epävarmuus ei ole minulle mieluisaa. Olen kuitenkin oppinut elämään sen kanssa, sillä se on osa työelämää. Minua lohduttaa epävarmoissa tilanteissa ajatus siitä, että oma työni on aina jonkinlaista riskienhallintaa tai todennäköisyyksien kanssa pelaamista. Tiedostan, että harvoin voi päästä lopputulokseen, jossa kaikkia riskejä voisi poistaa tai antaa vain yhtä ehdottoman oikeaa vastausta. Pyrin myös erottamaan, mihin voin vaikuttaa ja mihin en. Ne asiat, joihin en pysty, yritän unohtaa. Lisäksi ajattelen, että teen parhaani ja katson, mihin se riittää, niinhän ne urheilijatkin sanovat.

Olen onnellisessa asemassa, sillä meitä lakimiehiä tarvitaan, meni sitten hyvin tai huonosti. Joudun kuitenkin kohtaamaan paljon epävarmuutta jäsenten yhteydenotoissa. Pyrin aina jäseniä neuvoessani siihen, että en antaisi vastausta pelkkinä lakipykälinä, vaan voisimme miettiä ratkaisuja yhdessä tai voisin sparrata tai ohjeistaa jäsentä huomioiden hänen tilanteensa kokonaisuudessaan. Erityisen tärkeää tämä on, jos soittajalla on hätä. Haluan kohdata jäsenet inhimillisesti ja tasavertaisesti, en etäisenä asiantuntijana norsunluutornista.

Sini Maijala on lakimies, joka työskentelee ERTOn työsuhdeneuvonnassa. Hän vastaa logistiikka-alan työehtosopimuksen neuvotteluista ja on ollut ERTOssa töissä jo vuodesta 2016.