Pätkätyöt ovat sekä haaste että mahdollisuus oppia uutta
Töissä

Pätkätyöt ovat sekä haaste että mahdollisuus oppia uutta

Markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen Maarit Mattila on tehnyt pätkätöitä monen vuoden ajan. Samalla kun työpaikat ovat vaihtuneet, hän on oppinut uutta ja iloinnut päästessään tutustumaan erilaisiin yrityksiin.

”Tärkein urallani oppimani asia on, että kannattaa suhtautua reippaasti poikkeuksellisiin tilanteisiin. Jo ennen koronaa on tullut haastavia tilanteita vastaan, kun esimerkiksi jotain tuotetta ei ole pystytty lanseeraamaan ajallaan. Silloin olen joutunut miettimään, että mitäs nyt tehdään”, Maarit Mattila kertoo.

Keväällä koronan tultua Mattilan nykyisellä työpaikalla SOK-yhtymän ABC-ketjuohjauksessa monet suunnitelmat jouduttiin miettimään uusiksi.

”Tällä hetkellä mietimme talon sisäisesti isolla joukolla korona-ajan jälkeistä työtä, joka on varmasti monessa yrityksessä ajankohtainen aihe. Etätyötä tehdään tulevaisuudessakin paljon ja se asettaa uusia vaateita toimitiloille. Miten työskentelemme jatkossa?”

Uuden oppiminen innostaa

Markkinoinnin työpaikat ovat usein määräaikaisia sijaisuuksia ja siksi Maarit Mattilalle on kerääntynyt työkokemusta monesta paikasta.

”Olen ollut markkinointitehtävissä esimerkiksi Fazer Leipomoilla, Helsingin seudun kauppakamarilla ja lääkeyhtiö Bayerilla. On ollut hienoa päästä tekemään alan tehtäviä niin monipuolisesti”, Mattila kertoo taustastaan.

Pätkätöiden tekeminen on Mattilan mukaan innostavaa, mutta toimeentulon kannalta haastavaa. Hän oppii nopeasti uutta ja on aina tutustunut uuteen työpaikkaan mielellään ja perusteellisesti. Markkinointityössäkin hän nauttii siitä, että on aina meneillään paljon erilaisia projekteja.

”Olen tehnyt jokaisessa työpaikassa itselleni muistini tueksi infopaketin yrityksessä käytettävistä järjestelmistä ja käytänteistä.”

Yksi keino pysyä ajan tasalla jatkuvasti muuttuvissa työtilanteissa on kouluttautuminen. Mattila osallistuukin mielellään Ompeluseuran ja MarkkinointiKollektiivin webinaareihin.

”Myös ERTO järjestää kiinnostavia koulutuksia”, hän vinkkaa.