2021 on täällä – mitä se tarkoittaa työelämälle?
Töissä

2021 on täällä – mitä se tarkoittaa työelämälle?

Uusi vuosi on alkanut. Viime vuosi oli poikkeuksellinen työelämälle muun muassa koronaviruksen vuoksi. Mitä vuosi 2021 tuo tullessaan? ERTOn puheenjohtaja Juri Aaltonen nostaa esille viisi asiaa, jotka tulevat näkymään ja kuulumaan.

1. Sotesektorin henkilöstön jaksaminen

"Yhteiskunnallisessa keskustelussa yksi suurimmista aiheista tulee edelleen olemaan sotesektorin henkilöstön jaksaminen koronakriisissä ja sen jälkimainingeissa. Keskusteluita käydään myös sotesektorilla maksettavista lisistä. Laajempana aiheena esillä tulee olemaan edelleen myös koko sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus. Varsinkin alkuvuodesta keskustelut siitä tulevat jatkumaan kiivaina."

2. Lakiparannuksia palkansaajille

"Oletan ja toivon, että palkansaajien kannalta vuosi 2021 tuo tullessaan lakiparannuksia kolmen eri teeman alla. Ne ovat yt-neuvottelut työpaikoilla, kohtuuttomien kilpailukieltosopimuksien rajoittaminen ja palkka-tasa-arvo. Kaikki ennakoimani muutokset tulevat olemaan hyviä palkansaajille."

3. Kaikkien aikojen kesä

"Kesästä 2021 tulee vilkkaan lomailun kesä. Silloin tulee tuntumaan siltä kuin koko kansa pääsisi kesälaitumille. Pitkän ja raskaan koronakauden jälkeen päästään vihdoin kirmaamaan vapaina rajoituksista. Tämä tulee toteutumaan, jos kesän 2021 korvalla korona alkaa olla ohi. Toivottavasti silloin suurin osa suomalaisista on ehtinyt jo saamaan rokotteen. Tällainen kesä tarkoittaa esimerkiksi matkailuyrittäjille parasta sesonkia koskaan."

4. Etätyöstä tulee pysyvä osa arkea niille, jotka etätöitä pystyvät tekemään

"Korona-ajan jälkeen etätyöstä tulee noin puolelle suomalaisista, eli niille, jotka pystyvät tekemään etätöitä, pysyvä osa arkea. Samalla pitäisi kuitenkin pitää huolta siitä, että esimerkiksi ergonomia työtä tehdessä on kunnossa, jotta siitä ei tule riskiä työhyvinvoinnille."

5. Kuinka työssä jaksetaan koronan jälkeen?

"Yleensä kovassa stressissä ja paineessa kroppa jaksaa taistella. Kun stressi sitten loppuu, terveys alkaa reistailla. Todella moni työntekijä monelta eri sektorilta on painanut aivan järjettömästi duunia koronapandemian aikana. Mitä käy, kun korona alkaa helpottaa? Jo viimeisten kolmen vuoden aikana mielenterveyden häiriöiden perusteella sairauspäivärahaa Kelasta saaneiden lukumäärä kasvoi 43 prosenttia. ERTOn viime syksyn kyselyn mukaan joka kolmas ilmoitti kärsivänsä henkisestä uupumuksesta viikoittain. Miten me vältämme sen, että "normaaliin arkeen" palatessa monen mielenterveys ei romahda pitkän raskaan kauden jälkeen ja esimerkiksi työkyvyttömyyseläkkeet eivät kasva? Tämä on nyt myös yksi ERTOn tärkeimmistä edunvalvontakysymyksistä. Jotain on tehtävä. Tällä hetkellä aiheesta ei vielä puhuta paljoa, mutta siitä pitäisi puhua. Työmarkkinoiden suurin pelko on työssäjaksaminen."