Mistä saat voimavaroja työhösi?
Töissä

Mistä saat voimavaroja työhösi?

Kysyimme kolmelta asiantuntijalta, mistä he saavat voimavaroja omaan työhönsä.

Anni Saukkola: Keskusteluita työkavereiden kanssa ja neulomista

“Kun puhutaan siitä, mistä saa voimaa työhönsä, keskitytään liian usein vapaa-aikaan. On tärkeä muistaa myös, mikä itse työssä auttaa jaksamaan. Minulla yksi tärkeimmistä voimavaroista työssä ovat työkaverit. Kun herään aamulla ja lähden töihin, tiedän aina jonkun odottavan minua. Työkavereiden kanssa jutellessa pääsee tutustumaan pintaa syvemmälle. Me annamme kiitosta ja kannustamme, mutta muistamme myös käydä läpi työn ongelmakohtia – huumoria unohtamatta! Nyt etäaikana on entistä tärkeämpi sopia yhteisiä kahvihetkiä, joissa ei puhuta työasioita.

Työelämän ulkopuolelta ammennan voimaa yleissivistyksen kartuttamisesta. Luen romaaneita, tietokirjoja ja ajankohtaisjuttuja. Saan niistä uudenlaisia ajatuksia työhönkin. Myös luovuus on minulle tärkeää. Harrastan neulomista ja omaksi iloksi kirjoittamista. En tavoittele niissä täydellisyyttä tai kehitystä, vaan harrastan vain. Työssäni on paljon paineita ja vaatimuksia, joten tuntuu hyvältä tehdä jotain ilman suorituspaineita.”

Anni Saukkola on uuden sukupolven lääkäri, joka tunnetaan myös sosiaalisessa mediassa. Hän pitää suosittua Instagram-tiliä @laakari.anni, jolla on yli 30 000 seuraajaa. Tilillään Saukkola käsittelee tärkeitä ja monia kiinnostavia aiheita, kuten koronavirusta, seksuaaliterveyttä ja mielenterveyttä.

Susan Calonius: Töissä saa olla hauskaa

”Teen merkityksellistä ja mielekästä työtä ja huolehdin palautumisesta esimerkiksi tauottamalla työpäivääni. Se auttaa minua jaksamaan työssäni hyvin. Oma tiimi ja työyhteisö merkitsevät minulle myös paljon. Heidän kanssaan voin puhua asiasta kuin asiasta. Vaikka emme näe päivittäin fyysisesti, tiedän, että keskusteluyhteys on aina auki, eikä minkään asian kanssa tarvitse jäädä yksin. Olemme huumorintajuisia, ja se onkin minulle tärkeää. Voimme nauraa melkein kaikelle. Töissäkin saa olla hauskaa, ja huumori auttaa käsittelemään vaikeitakin asioita.”

Susan Calonius on yksi korona-aikana syntyneen, digitaalisia valmennuksia järjestävän Coolla-yrityksen perustajajäsenistä. Hän on työelämän ravistelija ja uravalmentaja. Calonius pyrkii herättämään asiakkaissaan uusia ajatuksia urastaan ja hyvinvoinnistaan.

Tuula Seppälä-Koski: Intohimona ensiapu

”Kun työkaverit tai ERTOn jäsenet antavat minulle positiivista palautetta, tunnen onnistuneeni työssäni. Se motivoi minua. Ammennan voimaa työhön myös työyhteisöstä, joka tukee ja auttaa jaksamaan silloinkin, kun asiat eivät mene niin kuin toivoisi.

Perheenjäsenet, joiden kanssa voi jakaa riemuja. Kaverit, joiden kanssa viettää aikaa. Harrastustoiminta. Ne tuovat minulle mielenvirkeyttä. Intohimoni on ensiapu. Olen Suomen Punaisen Ristin ensiapuryhmässä. Harjoittelen siis ensiapua ja harrastan ensiapua. Nautin siitä, että saan tehdä jotain, mikä kiinnostaa minua. Saan iloa ihmisten auttamisesta ja siitä, että opin uusia asioita ja saan myös opettaa niitä muille. Olen harrastanut ensiapua jo lukioikäisestä lähtien. Harrastuksen yhteisöllisyys näkyy erityisesti erilaisissa tapahtumissa ja kilpailuissa.”

Tuula Seppälä-Koski työskentelee hallintoassistenttina ERTOssa. Hän on ollut ERTOssa töissä jo vuodesta 2013. Hallintoassistenttina hän toimii puheenjohtajan sihteerinä ja hoitaa monenlaisia hallinnon asioita. Hän on myös Teams-sovelluksen pääkäyttäjä ja on ottanut erityisesti nyt etäaikana selville työkalun uusimmat ominaisuudet, jotta voi vinkata ne muille ertolaisille.