"Oma kokemukseni työttömyydestä on edukseni työssäni rekrykonsulttina"
Töissä

"Oma kokemukseni työttömyydestä on edukseni työssäni rekrykonsulttina"

Kirjoittaja: Jenni Junkala Kuva: Meeri Utti

Teemu Kovasiipi päätyi rekrytointialalle TE-toimiston tukeman harjoittelun kautta.

”Moni rekrykonsulttikollegani on suorittanut ammattikorkeakoulututkinnon. Minun taustani on erilainen. Valmistuin ammattikoulusta kone- ja metallialalta, mutta en ole tehnyt päivääkään sen alan palkkatöitä. Tajusin, ettei oma persoonani sopinut metallipajaan sorvaamaan metallipulikoita kahdeksaa tuntia päivässä. Ammattikoulun jälkeen teinkin puheliaana ja sosiaalisena pitkään töitä telemarkkinoinnissa. Sitten jäin työttömäksi.

Kun olin työtön henkilöstö- ja rekrytointialalla työskennellyt kaverini ehdotti, että tulisin hänen työpaikalleen harjoitteluun TE-toimiston tukemana. Hän ei antanut lupausta töiden jatkuvuudesta, mutta ajattelin, että tyhjää parempi on tehdä jotain. Tuo harjoittelu oli käänteentekevä aika elämässäni. Silloin syttyi kipinä rekryalalle.

Aloin etsiä tosissaan töitä ja lopulta päädyin muuttamaan kotipaikkakunnaltani Hämeenlinnasta Helsinkiin. Vaikka minulla ei ollut virallista koulutusta alalta, eikä vielä yhtään oikeaa työpaikkaa, sain kuitenkin harjoittelupaikasta niin hyvät suosittelut ja persoonani taisi tehdä vaikutuksen, että minut palkattiin rekrytointialan start-upiin. Sain siellä mahdollisuuden näyttää osaamiseni.

Minua motivoi työssäni se, että löydän työnhakijalle töitä. Kun työntekijä löytää hyvän työpaikan ja työpaikka saa hyvän työntekijän, palapelin palat niin sanotusti sopivat yhteen. Uskon, että oma kokemukseni työttömyydestä on edukseni työssäni rekrykonsulttina.

Rekrykonsultin työ on melko sosiaalista. On haastatteluita, puheluita ja sähköpostien vaihtamista päivittäin. Minun kaltaiselleni sosiaaliselle tyypille se on myös työn bonus. Työssä on toki huonojakin puolia. Ehkä merkittävin niistä liittyy mielikuvaan vuokratyöstä. Työssäni palkkaan rakennusalalle vuokratyöntekijöitä. Monella on edelleen vanhanaikaisesti negatiivinen käsitys vuokratyöstä. Yritän muuttaa tätä kuvaa jatkuvasti.”