Miten olet tehnyt omaa osaamistasi näkyväksi?
Töissä

Miten olet tehnyt omaa osaamistasi näkyväksi?

Kirjoittaja: Leena Filpus

Kysyimme kolmelta asiantuntijalta, miten he ovat tehneet omaa osamistaan näkyväksi.

Anni Saukkola: Rinta rottingilla - tässä olen hyvä

“Toimin lääkärintyöni ohessa sivutoimisesti yrittäjänä sosiaalisen median vaikuttajana ja teen digimarkkinointia ja sisällöntuotantoa. Omaa osaamista on ollut pakkokin tuoda näkyväksi, sillä kukaan muu ei tee sitä puolestani. Mediakortti on tärkeä kanava, sen avulla asiakkaat näkevät yhdellä silmäyksellä mitä teen. Lääkärinä joutuu päivittäin pohtimaan, missä oman osaamisen rajat menevät ja osaanko esimerkiksi tehdä jonkun toimenpiteen.

Yksikertaisimmillaan oman osaamisen näkyväksi tekeminen tulee esiin parisuhteessa, kun neuvottelee kumppanin kanssa kotitöistä – kumpi osaa mitäkin paremmin. Muutenkin on tärkeää tunnistaa ensin itse, missä on hyvä ja mitä osaa. Toivoisin, että etenkin me naiset oppisimme sanomaan rinta rottingilla ja ylpeästi, että tässä olen hyvä ja tämä on minun juttuni. Jos omia taitojaan tuntuu vaikealta sanoittaa, voi kysyä kaverilta, miten he kuvailisivat osaamistani ja taitojani.”

Anni Saukkola on uuden sukupolven lääkäri, joka tunnetaan myös sosiaalisessa mediassa. Hän pitää suosittua Instagram-tiliä @laakari.anni, jolla on yli 30 000 seuraajaa. Tilillään Saukkola käsittelee tärkeitä ja monia kiinnostavia aiheita, kuten koronavirusta, seksuaaliterveyttä ja mielenterveyttä.

Susan Calonius: Osaamisen jakamista LinkedInissä ja tallimutsina

“LinkedIn on helppo tapa osoittaa muille omaa ammatillista osaamista. Suomalaisia käyttäjiä on jo yli miljoona, eli siellä yleisökin on valmiina. Pyrin julkaisemaan osaamisestani kertovia postauksia, osallistun keskusteluihin ja tarjoan myös apuani muille. Annan myös haastatteluja eri medioille. LinkedIn on kuitenkin kanava, jossa jokainen pystyy tuomaan osaamistaan esiin, haastatteluja medioissa ei tarvita.

Osaamista on monenlaista. Teen itse kuuntelutaitoani ja keskustelutaitoani näkyväksi ystävien ja perheen kanssa. He saavat olla aina minuun yhteydessä.

Vapaa-ajalla roolini on ollut muun muassa “tallimutsina”, joka puunaa islanninhevosellaan kisaavan tyttäreni varusteita, kuskaan ja hoidan asioita. Rakastan tallilla tehtävää fyysistä työtä vastapainoksi palkkatyölle. Kuuntelen myös herkällä korvalla tyttäreni valmennuksia ja opin itsekin uutta. Se tuo myös iloa: Pääsen jakamaan kokemuksia toisille hevosihmisille.”

Susan Calonius on yksi korona-aikana syntyneen, digitaalisia valmennuksia järjestävän Coolla-yrityksen perustajajäsenistä. Hän on työelämän ravistelija ja uravalmentaja. Calonius pyrkii herättämään asiakkaissaan uusia ajatuksia urastaan ja hyvinvoinnistaan.

Soile Lindstedt: Uteliaana ja kuuntelevana

“Olen alkuperäiseltä koulutukseltani optikko ja tein alan töitä parikymmentä vuotta. Harrastin kuitenkin ammattiliittotoimintaa jo opiskeluaikana, ja toimin valmistuttuani monessa roolissa niin työpaikan pääluottamusmiehenä kuin ammattiliiton hallituksessa sekä työehtosopimusneuvottelijana. Vuosituhannen alussa siirryin Ertoon järjestöpäälliköksi.

Kaikesta aiemmasta tekemisestä on kertynyt osaamista, joka hyödyttää minua yhä, ja osaamista kertyy koko ajan lisää yhteistyössä ihmisten kanssa. Yksi tärkeimmistä taidoista on kuuntelemisen taito. Ilman sitä, moni asia olisi jäänyt hoksaamatta.

Tuon osaamistani parhaiten esiin heittäytymällä uteliaasti ja virheitä pelkäämättä tilanteisiin erilaisten ihmisten kanssa, olemalla avoin ja ihan oma itseni. Ajattelen, että olemme työelämässä kaikki samalla viivalla tehtävästä riippumatta. Se tuo sisäänrakennettua rohkeutta tuoda julki mielipiteensä ja osaamisensa.”

Soile Lindstedt on työskennellyt ERTOssa järjestöpäällikkönä vuodesta 2015. Hän vastaa muun muassa aluetoiminnasta, henkilöstöedustajien toiminnasta, jäsenpalveluista ja erilaisesta verkostoyhteistyöstä.