Työsopimuksen tarkistuspalvelu kertoo, onko uusi työsopimuksesi fiksu
Töissä

Työsopimuksen tarkistuspalvelu kertoo, onko uusi työsopimuksesi fiksu

Tiesitkö, että voit ERTOn jäsenenä maksutta lähettää työsopimuksesi lakimiehen tarkistettavaksi ennen sen allekirjoittamista? Lakimies Anne Kaattari kertoo, mitä hyötyä työsopimuksen tarkistuttamisesta on.

Työsopimuksen tarkistuspalvelu on tarkoitettu uusille, eli vielä allekirjoittamattomille työsopimuksille, sillä ennen allekirjoittamista sopimukseen on vielä mahdollista vaikuttaa. Jos sinulla on kysyttävää vanhasta työsopimuksestasi, voit lähettää sen ERTOn työsuhdeneuvontaan.

Usein työnantajat käyttävät niin sanottuja standardityösopimuksia, jolloin työsopimuksen kaikki ehdot ovat lain tai työehtosopimuksen sallimissa rajoissa. Lakimies Anne Kaattari kertoo kuitenkin, että sopimus on silti luettava huolellisesti.

”Työsopimuspohjat on laadittu työnantajan näkökulmasta ja työnantajan edut huomioon ottaen, joten kaikki niiden ehdot eivät aina ole työntekijän edun mukaisia. Joskus joudumme neuvomaan jäsentä miettimään, onko hän valmis tekemään kyseistä työtä sopimukseen merkityillä ehdoilla.”

Useimmiten työsopimukset ovat kuitenkin täysin hyväksyttäviä sellaisenaan, kunhan jäsen itse ymmärtää ehtojen sisällön. Joskus työsopimuksessa voi olla kirjaus, joka on epäselvä tai tulkinnanvarainen. Silloin Kaattari ei suosittele sen hyväksymistä.

”Työehtojen pitää olla selvät.”

Jos haluat muutoksia sopimukseen, keskity olennaiseen

ERTOn lakimiehet neuvovat jäseniä myös sen suhteen, miten työsopimuksen ehdoista voi neuvotella työnantajan kanssa.

Valitettavasti työnantajat suhtautuvat usein hyvin varovaisesti työsopimuksen ehtojen muuttamiseen, joten neuvottelemalla ei aina saa aikaan muutoksia. Kaattari neuvoo jäsentä yleensä miettimään, pystyykö hän hyväksymään ehdot sellaisinaan vai onko jotakin, minkä haluaa työsopimuksessa muuttaa.

”Jos lähdet neuvottelemaan ehdoista, kannattaa valita yhdestä kolmeen itselle tärkeintä asiaa ja keskittyä perustelemaan ne. Mieti myös varasuunnitelma sen varalle, ettei työnantaja hyväksykään muutosehdotuksia”, Kaattari neuvoo.

Kaikki yhteydenotot ERTOon ovat luottamuksellisia eivätkä lakimiehet koskaan ole suoraan työnantajaan yhteydessä ilman, että asiasta sovitaan jäsenen kanssa.

Jäsenet ovat aina hyvin kiitollisia saamastaan avusta. He ovat huomanneet, miten tärkeää on, että ulkopuolinen silmäpari lukee työsopimuksen läpi ennen sen allekirjoittamista.

”Jäseniltä on tullut erityisesti kiitosta myös nopeista yhteydenotoistamme.”

Lähetä työsopimuksesi tarkistuspalveluun.