Siirry suoraan sisältöön

Turva löytyy taskustasi

Vain hölmö matkustaa ilman vakuutusta, linjaa Suomen ulkoministeriö verkkosivuillaan. Onneksi Erton jäsenillä on jäsenetuna liiton ottama jäsenvakuutus.

Kädet pitelevät kännykkää.
Mari Valjakka koki vakuutuksen tarpeellisuuden, kun hän sairastui lomamatkallaan Yhdysvalloissa viime kesänä. Valjakka kertoo tarinansa Finanssiala ry:n verkkosivuilla.
 
Valjakka joutui kahdeksaksi päiväksi sairaalaan, eivätkä paikalliset lääkärit suostuneet päästämään häntä kotimatkalle ilman asiansa osaavaa saattajaa. Vakuutusyhtiö lähetti ensihoitoon erikoistuneen lääkärin saattamaan Valjakan turvallisesti lennolla New Yorkista Helsinkiin. Kulut kattoi Valjakan matkavakuutus.
 
"Paikka oli ykkösluokassa, koska minut piti saada makuuasentoon. Suomalaislääkäri oli koko ajan mukana tarkkailemassa, jos matkan aikana tapahtuisi jotain”, hän kertoo.
 

Muista laittaa Turva taskuusi

 
Sinun ei Erton jäsenenä tarvitse huolehtia yksityisestä matkavakuutuksesta, sillä liitto on ottanut vakuutusyhtiö Turvasta jäsenvakuutuksen, joka sisältää matkustajavakuutuksen vapaa-ajan ulkomaanmatkoillesi.
 
TaskuTurva on Turvan mobiilisovellus, jonka avulla vakuutusturva kulkee aina mukanasi. Sieltä löydät niin liiton matkavakuutuskortin kuin toimintaohjeet vahingon sattuessa. Lataa TaskuTurva puhelimesi sovelluskaupasta. Lue lisää osoitteesta turva.fi/taskuturva ›.
 
Matkavakuutustodistuksen voit myös tilata osoitteesta turva.fi/erto tai tulostaa Turvan verkkopalvelusta.
 

Myös lapsenlapset ja bonuslapset vakuutuksen piirissä

 
Vakuutettuina ovat liiton jäsenet sekä vakuutetun mukana matkustavat alle 15-vuotiaat lapset. Lapsilla tarkoitetaan vakuutetun omia lapsia ja lapsenlapsia, vakuutetun puolison lapsia sekä vakuutetun kanssa vakinaisesti samassa taloudessa asuvia lapsia. Eläkeläisjäsen on vakuutettu, jos hän maksaa eläkeläisen jäsenmaksua tai palvelumaksua. Vakuutus on voimassa siihen päivään saakka, kun vakuutettu täyttää 68 vuotta.
 
Vakuutus on voimassa yhtäjaksoisesti enintään 45 vuorokautta matkan alkamisesta. Ylimeneville matkapäiville kannattaa ottaa Turvasta määräaikainen matkustajavakuutus. Vakuutus ei ole voimassa ehdoissa erikseen poisrajatuissa urheilulajeissa tai harrastuksissa.
 
Jos joudut itse maksamaan hoitokulut, säilytä kuitit ja hae korvausta sähköisestä korvauspalvelusta, jonka löydät liiton jäsenille räätälöidyiltä sivuilta osoitteesta www.turva.fi/erto. Kun käytät sähköistä korvauspalvelua, saat korvausrahat tilillesi nopeimmin.
 

Mitä vakuutuksesta korvataan?

 
Vakuutus korvaa matkan aikana alkaneen äkillisen sairauden tai sattuneen tapaturman hoitokuluja. Näitä ovat esimerkiksi lääkärinpalkkiot, tutkimuskulut ja lääkärin määräämät lääkkeet.
 
Ennen matkan alkua ollut sairaus ei ole vakuutusehtojen tarkoittama matkasairaus. Tällaisen sairauden pahenemiseen liittyen korvataan ainoastaan ensiapuhoito matkakohteessa.
Vakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumisen tai keskeytymisen kuluja, mikäli se johtuu äkillisestä sairaudesta tai tapaturmasta tai matkakohteen kriisitilanteesta. Matkan peruuntuminen tarkoittaa sitä, että matkalle lähtö estyy. Matkan keskeytymisellä tarkoitetaan jo alkaneen matkan muuttumista.
 
Matkan peruuntumisesta korvataan kuluja, joita matkan järjestäjä ei lain tai matkaehtojen mukaan palauta. Matkan keskeytyessä voidaan korvata esimerkiksi ylimääräisiä matka- ja majoituskuluja. Lisäksi korvataan matkalta myöhästymisestä aiheutuvia kuluja vakuutusehdoissa mainituissa tilanteissa.
 
Jäsenvakuutukseen ei sisälly matkatavaravakuutusta, joten matkatavarat on vakuutettava erikseen, elleivät ne jo sisälly normaaliin kotivakuutukseen. Huomaathan, että jäsenvakuutus ei sisällä matkatavaravakuutusta, joten matkatavarat on vakuutettava erikseen. Kannattaa tarkistaa, sisältääkö kotivakuutuksesi matkatavaraturvan.
 
Tutustu vakuutusehtoihin ja vakuutuksessa oleviin rajoituksiin ennen matkalle lähtöä. Lisätietoja vakuutuksesta saat myös Turvan toimipaikoista, asiamiehiltä tai palvelunumerosta 01019 5110. Toimipaikkojen yhteystiedot ja lisätietoja löydät Turvan verkkosivuilta.
 

Muista, että SOS auttaa apua tarvitsevia matkaajia!

 
SOS International on pohjoismaisten vakuutusyhtiöiden omistama kansainvälinen ”hälytyskeskus”, josta voit saada apua, jos sairastut ja tarvitset lääkäriä tai sairaalahoitoa.
 
SOSissa on ympärivuorokautinen päivystys suomen kielellä, ja siellä tunnetaan myös Erton vakuutus. SOSin asiantuntijat selvittävät tapaustasi ja pyytävät tarvittaessa avuksi SOSin yhteyslääkärin.
 
SOS keskustelee tarvittaessa hoitavan lääkärin kanssa ja välittää potilaan hoidon kannalta tärkeät tiedot hoitolaitokselle. Jos hoitolaitos ei hyväksy matkavakuutuskorttiasi eikä suostu lähettämään laskua Turvaan, voit pyytää hoitolaitosta soittamaan SOSiin.
 
SOSiin voi ottaa yhteyttä myös muissa kuin hätätapauksissa. He voivat esimerkiksi neuvoa lähimmän luotettavan lääkäriaseman sijainnin. 
 

Jaa artikkeli:

Tutustu muihin artikkeleihin