Näin irtaudut töistä lomalla
Vapaalla

Näin irtaudut töistä lomalla

Lähes joka kolmas suomalainen tekee lomallaan työtä jonkin verran joka päivä. Kieltäydy olemasta yksi heistä.

Suostu pudottamaan hanskat

Kaikkia töitä voi olla mahdoton viimeistellä ennen lomaa. Valitse, mitkä työt teet valmiiksi ennen lähtöä, ja jätä muut odottamaan paluutasi.

Siivoa työpöytäsi

Perkaa sähköpostisi. Laita asiat järjestykseen konkreettisesti, ettei niitä tarvitse miettiä lomalla: tehdyt, odottavat ja epäselvät hommat omiin pinoihinsa.

Tee lista

Päätä pari asiaa, joihin tartut heti palattuasi rentouttavalta lomaltasi. Kirjoita ne listaan ja laita siivotulle työpöydälle odottamaan. Sitten unohda tekemättömät työt loman ajaksi.

Pidä lomakeskustelu itsesi kanssa

Pohdiskele, mitä haluat tehdä ja minne haluat mennä. Mikä tekisi sinut onnelliseksi? Suunnittele jotain tekemisen kehyksiä, mutta älä tee tiukkoja aikatauluja.

Laskeudu lomalle

Vapaalla ihminen valitsee rytminsä itse. Työrytmistä tasaantuminen voi viedä muutaman päivän, kunnes leppoisa lomarytmi pääsee vallalle. Keho ja mieli pääsevät lepotilaan.

Ei työlle

Laita sähköpostiin lomavastaaja ja työpuhelin kiinni. Jos työasiat pullahtavat mieleen, voit kirjata ajatuksesi ylös, mutta siirry sitten saman tien lomapuhiiin.

Keskity itseesi ja läheisiisi

Nyt on perheesi ja sinun aikaa. Voit pitkällä aikavälillä paremmin töissäkin, jos nyt keskityt lapsiisi, puolisoosi, ystävääsi – ja itseesi! Lomalla on lupa nauttia ja ottaa rennosti.

Lähteet: ttl.fi/tyopistehidastaelamaa.fi

Juttu on julkaistu alun perin muutama vuosi sitten Toimi-lehdessämme.