Työttömyyskassa

Voit saada Toimihenkilöiden Työttömyyskassalta työttömyyden kohdatessa ansiosidonnaista päivärahaa. Kassa maksaa sinulle myös vuorotteluvapaakorvausta ja liikkuvuusavustusta.

Ansiosidonnainen työttömyyspäiväraha tarkoittaa tulojesi mukaan määräytyvää päivärahaa. Kassan jäsenenä et ole pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varassa. Liiton jäsenmaksu sisältää työttömyyskassan jäsenmaksun. 

Erityisalojen Toimihenkilöiden Työttömyyskassassa on noin 26 000 jäsentä. Kassa tarjoaa Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO ry:n lisäksi palvelut Kaupanalan Esimiesliitto KEYn, Teatteri- ja mediatyöntekijät TEMEn ja Ay-toimihenkilöiden jäsenille.

Jos olet ERTOn jäsenyhdistys SOAn (Suomen Optometrian Ammattilaiset) jäsen, on työttömyyskassasi IAET-kassa »

Hakemusten käsittelytilanne

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Nopeimmin saat hakemuksesi perille käyttämällä kassan eAsiointia ja toimittamalla kaikki tarvittavat liitteet heti hakemuksen yhteydessä. Voit seurata hakemuksesi käsittelytilannetta eAsioinnin "hakemusten käsittelyseuranta" -osiossa. 

Tarkista hakemusten käsittelytilanne tästä »

Työttömyyskassan tiedotteet

Lue työttömyyskassan tiedotteet »

Maksupäivät

Työttömyysetuuksia maksetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Vuorottelukorvaukset maksetaan aina kuukauden toisen kokonaisen kalenteriviikon keskiviikkona. 

Jatkohakemukset neljältä kalenteriviikolta tai kalenterikuukaudelta, joissa on vain työtöntä aikaa ja jotka ovat jatkoa edelliselle hakemukselle, maksetaan neljän viikon tai kuukauden välein. Maanantaina saapuneiden jatkohakemusten päivärahat maksetaan pääsääntöisesti pankkitilille keskiviikkona. 

Työttömyyskassan eAsiointi 

  • Tarkastele hakemuksesi käsittelyn tai maksujen tilannetta.
  • Lähetä jatkohakemus tai muutosilmoitus.

Käyttäjätunnus = ERTOn jäsennumero (löytyy jäsenkortistasi).
Salasana ensikirjautumisessa = PostinumeroSukunimi yhteen (esimerkiksi: 00520Järvinen)

Klikkaa lukon kuvaa oikeassa yläkulmassa tai Siirry kassan eAsiointiin tästä kassan eAsiointi »

Jos olet ERTOn jäsenyhdistys SOAn (Suomen Optometrian Ammattilaiset) jäsen, kirjaudu IAET-kassan eAsiointiin tästä »

Pulmia eAsioinnissa?

Saitko virheviestin tai jokin ei toimi? Lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Ilmoita jäsennumerosi ja kuvaile kohtaamasi ongelmatilanne (esim. virheviestin sisältö).

Työttömyyskassan yhteystiedot

Etuusoppaat

Information