ERTOn neuvottelut tietoalalla katkesivat yllättäen

Toimihenkilöliitto ERTOn ja Teknologiateollisuuden neuvottelut tietotekniikan palvelualan työehtosopimuksesta katkesivat aamulla yllättäen. Työnantajaosapuoli ilmoitti ERTOn neuvottelijoille, että tietotekniikan palvelualan neuvottelut tai muutkaan auki olevat työehtosopimusneuvottelut eivät johda tulokseen, ellei Teknologiateollisuus pääse ensin neuvottelutulokseen Metalliliiton kanssa.

- Jouduimme toteamaan työnantajapuolen neuvottelijoille, että edellytyksiä aitojen liittokohtaisten neuvottelujen jatkamiseen ei ole. Olemme hämmästyneitä työnantajaosapuolen ilmoituksesta, että neuvottelupöydässämme on muitakin osapuolia, sanoo ERTOn puheenjohtaja Tapio Huttula.

- ERTO on kuitenkin valmis palaamaan neuvottelupöytään, jos työnantaja ilmoittaa halustaan neuvotella kahden kesken liittokohtaisesta sopimuksesta tietotekniikan palvelualalle.

ERTOn lähtökohta on ensisijaisesti neuvotella voimassa olevan työehtosopimuksen lopusta eli vuoden 2009 palkankorotuksista. Työnantajaosapuoli ilmoitti tähtäävänsä suoraan useamman, jopa kolmen vuoden ratkaisuun.

- Olemme valmiita keskustelemaan myös pidempiaikaisesta sopimuksesta, jos sopimuksen edellytykset täyttyvät. Ennen kaikkea jäsentemme palkkakehitys ja ostovoima täytyy turvata ja muutosturvan parantua, Huttula toteaa.

Lisätietoja:
ERTOn puheenjohtaja Tapio Huttula, p. 040 563 7944
Tietoalan puheenjohtaja Jouko Malinen, p. 0400 940 273